Бивш US министър: В "Тръмп тауър" е имало подслушване!

Това обаче вероятно не е било по нареждане на Обама
6 мар 2017 09:45, Елка Василева
11
Бивш US министър: В "Тръмп тауър" е имало подслушване!
Снимка: архив, Reuters

Бившият правосъден министър на САЩ Майкъл Мъкейзи смята, че наистина е имало подслушване в сградата "Тръмп тауър", но не по нареждане на предишния американски президент Барак Обама, предаде ТАСС.

"Президентът (на САЩ Доналд Тръмп) беше неточен, заявявайки, че Обама е разпоредил подслушване в "Тръмп тауър", каза Мъкейзи в интервю за телевизия Ей Би Си.

"Но мисля, че той е прав за това, че е имало следене", заяви Мъкейзи.

Според него подслушването е било по указание на министерството на правосъдието.

Още по темата

"Това означава, че е имало основание да се смята, че някой в "Тръмп тауър" може да е действал като агент на руснаците с каквато и да е цел, не непременно свързана с изборите", каза Мъкейзи.

Бившият говорител на Белия дом Джош Ърнест смята, че с твърденията си за разпоредено от Обама подслушване на неговите телефонни разговори Тръмп се опитва да отклони вниманието от проблемите, с които се сблъсква правителството му,

"Президентът Тръмп доста усилено работи за това да отклони вниманието на американската общественост и медиите от разрастващия се скандал за това защо неговото правителство и самият той не са били честни за своите контакти и връзки с Русия", каза Ърнест в интервю за Ей Би Си, като отхвърли предположенията за възможно подслушване, разпоредено от Обама.

По информация на в. "Ню Йорк таймс" директорът на ФБР Джеймс Коми е поискал министерството на правосъдието да направи изявление, с което да отхвърли твърденията на Тръмп, че Обама е наредил подслушване на неговите телефонни разговори по време на предизборната кампания.

Според цитирани служители Коми е отправил искането, тъй като няма доказателства в подкрепа на твърденията на Тръмп и защото с тези заявления невярно се намеква, че ФБР е нарушило закона. Министерството досега не е направило изявление.

Бившият директор на националното разузнаване при управлението на Барак Обама отрече да е имало тайна съдебна заповед за подслушване на Тръмп тауър, предаде Асошиейтед прес.

Джеймс Клапър заяви, че под негово ръководство в разузнаването не е имало дейност, свързана с подслушване на Тръмп нито като новоизбран президент, нито като кандидат по време на кампанията.

Клапър добави в интервю за Ен Би Си, че като директор е щял да знае за съществуването на заповед за подобно подслушване.

Президентът Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил в последните етапи на президентската кампания да бъде подслушвана „Тръмп тауър“ в Ню Йорк, където беше избирателният му щаб. Тръмп не е представил доказателства за твърденията си, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov analizator преди 7 години
ПО този повод вижте моя снимана лекция пред над 200 топ разузнавачи в ПЛовдив на 19.05.2000 . Там уведомявам ,че във всички уреди вкл в лични карти и чушкопеци има вградени чипове за снимане ,подслушване и...
4
2
 
2
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Как може,една нация / 320 мил. с мерак да е най -по -най/ да "ЦИНКЯ,ВРЪНКЯ,РЪНКЯ" : "Руснаците ни избраха Перверзио -дента!!!" - и О.л.ле.е.Е.. Се превърна в.. олеле- /на спаниш/ Какво има Русия?... -нищо !" Малко свръх оръжия,малко фюъл,малко слава и малко- "сиконд валс фром Шостакович "!!!Ама този валс е върхът на КОЛЕКТИВНАТА човешка радост ! И както е казал поетът :"А вий-вий сте ***!!!"
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то и на теб ти се оттичат и изцеждат в кАНАЛА май, ама си весел.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп оттича в канала.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си кажете, ще си кажете.