Двуетажна крепост! "Еър форс 1" отвътре

Президентският самолет "лети" с $200 хиляди в час
12 мар 2017 13:47, Екип на Tialoto.bg
16
Двуетажна крепост! "Еър форс 1" отвътре
Снимка: abc.com

Откакто е встъпил в длъжност, американският президент Доналд Тръмп е похарчил около 10 милиона долара за транспортни разходи от американския бюджет, изчисли "Уошингтън поуст".

Според изданието сумата е толкова голяма поради процеса по подготвяне на самолета "Еър Форс 1", в който участват стотици специалисти. Охраната на първата желязна птица на Америка също не е евтина.

Цената на машината е 330 милиона долара. Полетът с нея излиза около 200 хиляди долара на час – сума, в която най-голямото перо е горивото, следвано от пари за поддръжка и консумативи.

Към днешна дата американският президент може да избира между два самолета, носещи името "Еър Форс 1". Те са произведени от гиганта Boeing и представляват специална модификация на известния им модел "B-747".

Машините, модел VC-25A, са на въоръжение от 1990 г.

Самолетът на президента е двуетажен. Какво има на първото ниво?
- салон за агентите на американските тайни служби
- салон за представителите на медиите
- салон за гости на "Еър форс 1"
- място за екипажа и персонала
- конферентна зала, която може да се използва и като трапезария
- медицински кабинет и санитарни помещения- офис на американския президент, както и неговата спалня

Второто ниво на "Еър Форс 1" се използва от военните, Американското разузнаване и пилотите. Горният етаж е по-малък в сравнение с първия. В него има три сектора - комуникационен център, този на екипажа и пилотска кабина.

Истината за самолета се припокрива с това, което сме виждали от холивудските филми. Желязната птица може да устои на електро-магнитен импулс от взрив на ядрено оръжие. От друга страна той е оборудван с всички необходими комуникационни системи за военно време. От мостика може да се разговаря с армията, възможно е и нареждане за изстрелване на ядрено оръжие.

"Еър Форс 1" е снабден със система за зареждане на гориво по време на полет. Презареждането може да се случи във въздуха, ако е необходимо самолетът да остане над земята. Освен това машината се пази от няколко противоракетни системи.

"Еър Форс 1" е летящата крепост на американския президент. Можем да кажем, че тя е обзаведена съвсем политкоректно. В нея няма кичозни елементи. Дизайнерите се придържат към изчистения модернистичен стил. Вложени са предимно леки материали – пластмаса, дърво, текстил. За кабинета на президента пък са използвани малко по-тежки интериорни елементи като кожената тапицерия, мебелите от масивно дърво и пр.

Разгледайте "Еър форс 1" в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: самолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 7 години
Air Force One е самолет на ВВС на САЩ, на който пътува техния президент.Летателните апарати на Морската пехота на САЩ (едни големи вертолети) са Marine One.Когато президентът на САЩ лети на граждански самолет, позивната му е Executive One, а за член на семейството на президента Executive One Foxtrot.КГБ/ФСБ/СВР знае всичко за всички и особено искрено и лично за президента на САЩ :)
7
12
 
9
 
! Отговори
Къде сме ние преди 7 години
Нашия смехурко пътува с грохнал спартан да се прави на скромен.А всъщност е само един селски ***
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Вожте сега пичове!пак си прекалил с руските тв
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6На Путин е по-голям ... юбре соросопитеци8 сантима разгънат много ли е?
4
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Всъщност Еър форс 1 е позивната на самолета, в който е американския президент. Тръмп дори да се качи на селскостопански двуплощник или даже на самолета на братя Райт, пак ще бъде в Еър форс 1.
3
17
 
10
 
! Отговори
Вожте сега пичове! преди 7 години
Първото нещо което ще изчезне от 3D света в "случай чего", ще бъде "двуетажната крепост". Нея я следят няколко спътника и ако "не дай боже" нещо стане - веднага ще я ударят с няколко мегатона ТНТ, независимо от това на къде и с каква скорост хвърчи.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПитърЗащото в този самолет има всичко
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименвярвай на шарлатани :)