Руският елит инвестирал $100 милиона в сгради на Тръмп

От тях никой обаче не бил от близкия кръг на Путин
18 мар 2017 11:51, Красимир Ангелов
26
Руският елит инвестирал $100 милиона в сгради на Тръмп
Снимка: БТА

Представители на руския елит са инвестирали близо 100 милиона долара в сгради на Доналд Тръмп, съобщава Ройтерс, като отбелязва, че по време на предизборната си кампания през 2016 г. американският президент е омаловажил бизнес връзките си с Русия, а след встъпването си в длъжност е бил още по-категоричен и е заявил, че не е сключвал никакви сделки в Русия.

Но въпреки думите му, в САЩ представители на руския елит са инвестирали в сгради на Тръмп. Най-малко 63 лица с руски паспорти или адреси в Русия са купили собственост за най-малко 98,4 милиона долара в седем луксозни кули с марката Тръмп в Южна Флорида.

Агенцията се позовава на публично достъпни и корпоративни документи и на интервюта. Ройтерс посочва, че собствеността, за която става дума, е била на свободна продажба и придобиването й от бизнесмени от Русия не нарушава законите.

Сред купувачите има бизнесмени с политически връзки - бивш директор на базирана в Москва държавна строителна фирма, която работи по обекти на военните и разузнаването, основател на инвестиционна банка в Санкт Петербург и съосновател на конгломерат с интереси в банковото дело, недвижимата собственост и електрониката.

Изглежда обаче, че никой от купувачи не е от вътрешния кръг на руския президент Владимир Путин, посочва Ройтерс.

Белият дом е препратил всички въпроси на агенцията по тази тема към компанията на Тръмп, а нейният главен юрисконсулт е заявил, че историята е раздута и създадена за медийни цели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
А защо в краваристан, а не в Крим. ''Флориданаша''.
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тц-тц-тц, американския президент така да лъже! Срамота! Та то дори само по това може да се разбере, че е руско протеже и човек на ***. И оня всяка дума му е лъжа, както и на всички около него