Руският елит инвестирал $100 милиона в сгради на Тръмп

От тях никой обаче не бил от близкия кръг на Путин
18 мар 2017 11:51, Красимир Ангелов
26
Руският елит инвестирал $100 милиона в сгради на Тръмп
Снимка: БТА

Представители на руския елит са инвестирали близо 100 милиона долара в сгради на Доналд Тръмп, съобщава Ройтерс, като отбелязва, че по време на предизборната си кампания през 2016 г. американският президент е омаловажил бизнес връзките си с Русия, а след встъпването си в длъжност е бил още по-категоричен и е заявил, че не е сключвал никакви сделки в Русия.

Но въпреки думите му, в САЩ представители на руския елит са инвестирали в сгради на Тръмп. Най-малко 63 лица с руски паспорти или адреси в Русия са купили собственост за най-малко 98,4 милиона долара в седем луксозни кули с марката Тръмп в Южна Флорида.

Агенцията се позовава на публично достъпни и корпоративни документи и на интервюта. Ройтерс посочва, че собствеността, за която става дума, е била на свободна продажба и придобиването й от бизнесмени от Русия не нарушава законите.

Сред купувачите има бизнесмени с политически връзки - бивш директор на базирана в Москва държавна строителна фирма, която работи по обекти на военните и разузнаването, основател на инвестиционна банка в Санкт Петербург и съосновател на конгломерат с интереси в банковото дело, недвижимата собственост и електрониката.

Изглежда обаче, че никой от купувачи не е от вътрешния кръг на руския президент Владимир Путин, посочва Ройтерс.

Белият дом е препратил всички въпроси на агенцията по тази тема към компанията на Тръмп, а нейният главен юрисконсулт е заявил, че историята е раздута и създадена за медийни цели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете я тая опорна точка. Руският елит инвестира навсякъде по света, предполага се особено при строителите на луксозни имоти. И България се държи върху инвестициите на руския среден гражданин.
21
0
 
2
 
! Отговори
demograph преди 7 години
КГБ празно няма. Путин трябваше да луд за да допусне фирми и лица от близкото му обкръжение да се забъркат в преврат в САЩ...всички руски къртици, които работят по проекта Тръмп ще излязат я "демократи", я мафиоти, я ислямисти..я българи..Ако някой стъпи накриво -инфаркт, катастрофа, опит за летене от високо.Ние знаем тънкостите на руските чалъми. Нинова вижте колко е финна. " Демокрацията" уби българите. "Демократите" ни окрадоха."Демокрацията" прогони 2 млн.Така де - демократите под прикритие.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спазването на природните закони води до правилни обществени отношения!Мъжете- да "произвеждат блага" и осигуряват семействата си,жените- да се грижат за децата си до завършване на основно образование,банките-да премахнат лихвите и да поддържат постоянно количество банкноти в обръщение,т.е. непрекъснато намаляване на цените,заплатите -от президента до последния в държавата- функция от резултата от вложения труд!Лекарят- когато хората са здрави,учителят-кадърни,полицаят-когато няма престъпления!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп продавал, а сред купувачите имало заможни руснаци. Съсем редовен бизнес. Руската яхта, която преди има няма месец беше задържана - нея като са я правили в Германия, това ще да говори за дългата ръка на Кремъл в Берлин ли? Ей, кликата на изкукалата дъртовфелничка Килъри няма да му простят, че ги би. Вече колко месеца такава кампания срещу Тръмп...
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е големият проблем на Русия. Никой не иска да инвестира или да живее там. Даже наща бедна България е предпочитано място за живот на стотицихиляди руснаци. Неслучайно на Русия викат ***.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в сащ президента винаги е вице поне на c.i.a.?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък си помислих, че са му направили нещо като дарения, а то се оказа, че са придобили собственост.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берлинската стена била паднала... най-страшни са невидимите стени
14
2
 
6
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Аз пък си купих фурми.Гледам надписа е арабски.Къде ли съм инвестирал?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са прави. Трябваше в Крим да инвестират. Защо в Америка?
12
3
 
0
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Значи и едни китайци инвестираха тука няколко милиарда при мен, но те даже не са и членували в ком партията (само уточнявам, да не си помислите обратното)!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си построил жилищни сгради и разпродава чрез агенции. При все това е напълно ЗАКОННО. Къде беше новината пак?
10
6
 
5
 
! Отговори
К преди 7 години
Ами има значение, нека всеки българин знае, че Путин и Ердуган са си разделили България по жидовски и всичкото зло, което ни дойде на главите през тези години дойде от това предателство.
9
5
 
2
 
! Отговори
ех ганя преди 7 години
Що не пишете, че са от кръга на спиртосания продажен предател елцин. От рода на немцов, березовски и подобни
8
5
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има ли значение след като Путин притежава всеки кръг,квадрат ,пирамида в Русия ,като гледам поведението на някои наши политици е вероятен собственик на не малко от и нашата държавица.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските айдуци инвестирали 100 милиона в Тръмп, обаче разбираш ли, нямали нищо, ама нищо общо с най- големият айдук Вовата.))))
6
5
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
На Тръмп физиономията му е на под.лец...такъв да го заплюиш му е малко...
5
7
 
9
 
! Отговори
Има борба преди 7 години
Голяма борба за кожата на Обама след разкритието, че е подслушвал Тръмп, за което може да влезне в затвора.Ще спаси ли кожата мюсюлманина? Според мен Барак Хюсеин няма да бъде вкаран в затвора.Ще постигнат някакво споразумение с Тръмп.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че има санкции и са зле с парите руснаците, че и Белия дом щяха да купят и президента да живее под наем.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЕВРЕЙСКИЯ ЕЛИТ ЧРЕЗ РОДШИЛД И СОРОС ДАВА РЕДОВНО МИЛЯРДИ НА ПРОДАЖНИ МЕДИИ И ХОМОСЕКСУАЛНИ ЛИБЕРАСТКИ ПОЛИТИЦИ В ЕВРОПА И САЩ КОИТО ДА ПОДКОПАВАТ И РАЗБИВАТ БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНСКИ СТРАНИ И ДА ЗАТРИВАТ БЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ ЕТНОС ,КОЙТО Е ОМРАЗЕН И НЕНАВИЖДАН ОТ ЦИОН.ТАЗИ СТАТИЯ ДОКАЗВА МОЯТА ТЕЗА.