Историята на Митта и Мартин: От Гроздьово до Пенсилвания и назад

Близнаците били осиновени в САЩ, 22 г. по-късно потърсиха родителите си
38
Историята на Митта и Мартин: От Гроздьово до Пенсилвания и назад
Снимка: "24 часа"

Това е историята на Митта и Мартин – близнаци, родени в българското село Гроздьово, оставени от родителите си, осиновени в Пенсилвания и поели по пътя към истината за биологичните си майка и баща 22 години по-късно.

Инициативата е на Митта Джейнини Инграхам. 22-годишното момиче съгласувало идеята с приемната си майка Селесте, осиновила нея и брат й Мартин през 1995 година.

"Тя започна едно чудесно пътешествие. Радвам се, че двамата с брат й ще научат повече за биологичното си семейство", разказва Селесте от дома си в Пенсилвания пред "24 часа".

Митта е на върха на щастието си. Брат й Мартин – също. Развълнувани и щастливи са и биологичните родители на близнаците – Денка и Мирчо от варненското село Гроздьово.

"Аз от децата си не се отказвам. Оставих ги в дом "Майка и дете" във "Виница", защото нямаше къде да ги гледам. След 2 месеца отидох да ги търся и ми казаха, че са дадени", разказва патилата си майката Денка.

С Мирчо имат десет деца – 7 общи и три от предишния брак на мъжа. Някои от тях също давали за кратко за отглеждане, но после си ги вземали. Тя не разбира как е станало така, че последните й две деца заминали чак за Америка.

През 1997 г. Митта и Мартин Мирчеви Василеви са харесани от американското семейство Селест и Джак Инграхам от американския град Йорк в Пенсилвания. Скоро след това двамата заминават с новите си родители отвъд океана.

В документите на биологичното им семейство пише, че са от малцинствен произход, но те не живеят в ромската махала на селото.

"Те са т.нар. копанари, роми християни", казва кметът Георги Георгиев. Именно той съобщил на семейството, че децата и от Америка ги търсят.

"Отначало се чудех истина ли е. Но щом господин кметът ни го казва и идва на крака, значи е така", разказва Денка.

"Радвам се, как да не се радвам, че ни търсят. Много ми бе мъчно, че ги оставям, но какво можех да направя със 7 деца и 3 на мъжа ми на ръце? А тези дойдоха и две наведнъж. Как да ги гледаме в тази беднотия", спомня си майката.

Те живеят бедно с инвалидната пенсия на мъжа й и с парите, които изкарва един от синовете й, който живее при родителите си с жена си и двете си деца.

Митта и Мартин, макар и щастливи от това, че са намерили родителите си, имат планове на американска територия.

Момчето мечтае да стане прочут готвач. Сестра му Митта гледа възрастни хора по домовете и неотдавна записала да учи за болничен асистент.

Въпреки това те, заедно с приемната им майка Селесте, планират посещение в България, за да се видят близнаците с биологичните родители. Все още обаче не е ясно как ще разговарят, защото Митта и Мартин не знаят български, а родителите им – английски. 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Отврат! преди 1 година
До Интеграция? Къде си?

Те са започнали да се плодят още през соца, когато такива ги величаеха.
Само че всички тогавашни бонуси за стимулиране на раждаемостта бяха измислени така, че да са приемливи за ромите, не за българите.
Тази се е напънала да роди осми път, защото през социализма се предвиждаше жените, създали по едно стадо деца, да се пенсионират много по-рано от останалите на базата на "трудов" стаж, съставен само от платени отпуски по майчинство!
24
1
 
10
 
! Отговори
Авторката ги жали, преди 1 година
защото живеели само с една инвалидна пенсия.
Но защо не предприеме журналистическо разследване и да изчисли колко пари са измъкнали от джоба на данъкоплатеца тези ромски съпруг и съпруга, под формата на майчински, детски надбавки и всевъзможни други бонуси,които,според нашите недомислени закони, се полагат на нежелаещи да работят представители на това малцинство?
Кой е за окайване? Те или ние, които храним тях и децата им? И отлагаме раждането на нашето единствено дете, което ще храни внуците им
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи, инвалид прави три деца.
После се събира с друга жена, която вече има 7 деца.
В резултат им се раждат близнаци и, от нямане къде и как да ги отгледат, те ги тръсват на гърба на данъкоплатеца!
"Патилите" сме ние, които изхранваме Бог знае колко такива и поради това иначе по едно дете.
Но според някои, "патилата" е майката, която не работи, но спокойно ражда 9 деца.
22
1
 
7
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Дори дивите животни, като си родят малки и се грижат за тях. А тия долу описаните ги захвърлят. Представете си в коя фаза на еволюционното развитие са.
21
1
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
Такива родители трябва да ги вкарват в затвора. Принудителен труд за да изхранват децата си. Лошото е че властите поощряват тоя див разплод като ги финансират.
20
0
 
12
 
! Отговори
Интеграция? Къде си? преди 1 година
Не е за коментар..нищо позитивно не прочетох в статията. Пореден отврат, сътворен от ромски сценарий, разиграл се през 93-та. Не можела да си ги гледа, защото "как да гледам 7+3 деца?". Не, нямам злоба в коментара си, имам отчаяние. Срамно и позорно е да създадеш 10 деца и нито едно от тях да не е интегрирано в обществото като средностатистически европейски гражданин от Български произход (с изключение на осиновените в Пенсилвания, разбира се). Съжалявам сънародници, положението е отвратително.
19
8
 
3
 
! Отговори
w преди 1 година
kolko mnogo zloba v komentarite,loshi sme si i te tova e!
18
1
 
3
 
! Отговори
Бляк преди 1 година
Гнусарска работа!
17
2
 
23
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
Тия по-добре да си седят там. Ако дойдат и си видят родата, ще блокират тотално.
16
1
 
22
 
! Отговори
nina преди 1 година
Да са живи и здрави Мита и Мартин.Дано и други сираците от домовeте да имат такъв късмет!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има още много за осиновяване, да ги слагат на тезгяха и по 100, по 200лв. кой колкото даде, само да не са тук.
14
1
 
18
 
! Отговори
factotum преди 1 година
До Анонимен

Колкото повече издърпаш от мизерията и интегрираш, те няма да се размножават безразборно като животни. Естествено далеч съм от мисълта ,че ще се получи при всички , но в момента нищо не се прави!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До factotum

колкото изведеш, те 3 пъти повече ще народят.
виж какво става, две излезли, 10 влезли

шокът ще е баш лингвистично-културно-биологичен
12
3
 
22
 
! Отговори
!? преди 1 година
Това да тръгнеш да си дириш биологичните родители не го разбирам , вярно че всичките задокеански филми го рекламират като някаква повратна точка в живота и че горките деца живеят единствено с тази мисъл, но пак не го разбирам.
Аз лично не познавам баща ми и никога и през ум не ми е минало да се интересувам кой е и какъв е.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1
Щото бай шангау не му стига акъла да извади преди да се олаби.
10
2
 
34
 
! Отговори
1 преди 1 година
Защо ги създавате, като сте бедни?
9
2
 
29
 
! Отговори
factotum преди 1 година
Ако се извеждат повече ромчета от тяхната среда и се интегрират истински, това ще е резулатата. Но за съжаление нямат интерес точно тяхните водачи , да държат племето си необразовано да живеят на него гръб и да са лесна маса за гласуване! Същото се отнася и за мюсюлманското население. Всички сме българи и трябва да се работи в тази насока!
8
2
 
26
 
! Отговори
BURZUM преди 1 година
Ще има биологичен културен шок....
7
1
 
4
 
! Отговори
ddd преди 1 година
До Чист ариец
aahahahahahahahahaha
6
8
 
22
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
Тръмп е подгонил цялата тази кафена измeт от САЩ и затова са се върнали при мангacapcките си корени.