Семейство Тръмп планира нова хотелска верига

Разширяването на бизнеса повдига някои деликатни етични въпроси
24 мар 2017 15:07, Елка Василева
8
Семейство Тръмп планира нова хотелска верига
Снимка: архив, Reuters

Семейство Тръмп планира нова хотелска верига - смело разширяване на компания, която според критиците и без това вече е твърде голяма и непрозрачна за фирма, чийто собственик седи в Овалния кабинет, информира Асошиейтед прес.

Новата верига се казва Scion и това ще бъдат първите хотели на фамилията, които няма да носят името "Тръмп". Те ще се отличават с модерен лъскав интериор и ще предлагат стаи за 200 до 300 долара на нощ - почти наполовина от цените на нощувките в луксозната верига на Тръмп.

Планът е за само три години в страната да бъдат открити десетки, дори може би стотина нови хотела.

Смелото разширяване на бизнеса обаче повдига някои деликатни етични въпроси, отбелязва АП.

Семейство Тръмп няма да вложи пари в построяването на хотелите, а планира да привлече местни строителни предприемачи и техните инвеститори, както правят повечето хотелски вериги.

Един от първите хотели ще бъде в Далас. Строителна компания в града първоначално планираше да набере пари от неназовани инвеститори в Казахстан, Турция и Катар, но сега според местен вестник ще се обърне само към американските си партньори.

Според експерти по етика обръщането към външни пари, независимо дали от Америка или от чужбина, увеличава кръга хора, които биха се опитали да използват инвестициите си, за да завоюват благосклонността на новата администрация.

Семейство Тръмп трябва да преодолее и някои политически препятствия - политиците в някои градове, където евентуално ще се появят новите хотели, се зарекоха да се противопоставят на първото семейство на Америка, което може да доведе до битки за необходимите разрешителни.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** не става за президент и това е....няма опит в политиката рано или късно ще направи някой голям гаф....колкото по рано....толкова по добре...
5
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Този Алцхаймер сам се уби - тези които са срещу него имат кинти, но не искат да му стъпват в грозните му хотели; тези които гласуваха за него имат кинти само за долнопробни мотели... Да направи верига от бакпакинг хостели - ще си върне част от изгубените зелени хартишки!
4
6
 
2
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Тръмп е най големия ***, фанала го старческа криза, ходи с памперси под костюма и ги сменя преди конференциите. Вижте има анализ на профила му от психолози има разтройство на личноста, или просто казано ши3офреникТръм и нашия президент са да фанеш единия и да удариш другия. Скоро ще ги гонят само не знам кой първи ще го погнат с камъни и сопи
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 7 години
Брях! Па аз тъкмо се чудех на кого точно ми прилича тоя Тръмпа!?
2
1
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Е трябва да се използва рекламата....правят президенски хотели....а наивниците чакат новия рай....
1
2
 
5
 
! Отговори
Лукреция Борджия преди 7 години
Предстои и емисия индулгенции, опрощаващи грехове при два пъти по-ниски цени. Нищо ново под слънцето. А скоро и импийчмънт.