Тръмп обвини Демократите за провала в здравеопазването

Този закон бе сред най-големите му предизборни обещания
25 мар 2017 11:41, Петя Славова
20
Тръмп обвини Демократите за провала в здравеопазването
Снимка: Reuters

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп обвини Демократическата партия за провала на неговия закон за здравеопазването, съобщи BBC.

Законът беше оттеглен в петък, тъй като не получи достатъчно подкрепа, за да премине в Конгреса.
В интервю за Washington Post Тръмп заяви: "Не можахме да получим един глас от Демократите, и бяхме леко засрамени, много малко, но все пак беше засрамващо, затова го оттеглихме".

Неуспехът на приемането на новия закон за здравеопазването в САЩ е голям удар за Тръмп, пише "Фокус". Отменянето и заменянето на предишния, познат като "Обамакеър", беше едно от големите му предизборни обещания.

Тръмп се е обадил на репортери от вестниците "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс", за да им съобщи лично, че е наредил законопроектът за замяна на Закона за достъпни здравни грижи (Обамакеър) да бъде оттеглен от Камарата на представителите, когато станало ясно, че няма да има достатъчно гласове за приемането му, предаде Асошиейтед прес.

Единият от репортерите - Робърт Коста от "Вашингтон пост" - публикува в Туитър новини от изненадващия разговор минута след началото му, докато президентът все още бил на телефона.

Обажданията до Коста и Маги Хабърман от "Ню Йорк таймс" са изненадващи поради агресивния начин на отразяване от двете издания на управлението на президента. Той нееднократно е заявявал например, че тези вестници публикуват "фалшиви новини".

Коста написа в свой авторски материал, публикуван на сайта на "Вашингтон пост", че когато телефонът звъннал, първо си помислил, че това ще е някакво читателско оплакване, защото било от блокиран номер.
"Здравей, Боб", казал президентът. "Така, току-що го оттеглихме."

Докато интервюираше Тръмп, Коста едновременно с това публикуваше съобщения в Туитър.

"Президентът Тръмп току-що ми се обади, все още е на телефона", написа той. "Току-що го оттеглихме, ми каза той." След това Коста пусна поредица съобщения: "Не виня Пол, каза Тръмп" и "Какъв разговор само. Ще го напиша бързо."

Си Ен Ен показа кадър с профила на Коста в Туитър, макар и номинално той да се явява конкурент, тъй като освен за вестника работи и като анализатор за телевизия Ен Би Си нюз.

По-късно той вече беше публикувал текст на разговора със заглавие "Здравей, Боб: президентът Тръмп ми се обади на мобилния, за да ми каже, че със законопроекта за здравеопазване е свършено."

Първото съобщение на Хабърман в Туитър се появи около 20 минути след началото на разговора на президента с Коста и гласеше следното: "ТРЪМП ми каза в интервю, че са виновни демократите и че очаква, когато Обама рухне, те да са готови на споразумение". След това тя бързо поправи допуснатата от нея грешка при писането, заменяйки думата "Обама" с "Обамакеър".

Освен в Туитър цитат от интервюто на Хабърман се появи и на страницата на "Ню Йорк таймс". Тръмп направи изявление пред камерите в Овалния кабинет около час след тези телефонни разговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
До додо преди 7 години
Какво е направил? Поясни защото още нищо не е направил. Като чуя за рептили ми става ясно, че хората са един скапан животински вид- който вярва във всякакви глупости! Моята котка има повече критично мислене !!!
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Додо"настъпи там, където най-много боли - по джоба!"За кой джоб говориш? За твоя скъсан джоб (или жоп на руски) говориш?
9
3
 
14
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Истината е, че Тръмп е провокиран и саботиран както от чужди, така и от свои! Бръкна им в леговището на змиите-глобалисти, рептили и ислямофашисти и ги настъпи там, където най-много боли - по джоба! Прекъсна им игрите! Никога няма да му го простят!
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка ще се справи с палячото Тръмп, защото има здрави институции, които няма да му позволят да върши глупост след глупост. Такива хора като Тръмп са напаст за тоталитарните общества, като Русия, Либия, Сирия, Венецуела, КНДР и т.н защото когато вземат властта в тях докато не сринат и не унищожат държавите си не могат да бъдат изолирани и сменени.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7"Подобни *** демократи с помоща на същите демосрати унищожиха Българската икономика и прогониха милиони българи в чужбина"Много ми е интересно другарче, колко българи щяха да останат в България по времето на бай ти тодор живков, ако границите бяха отворени както днес. Сигурен съм че дори и ти щеше да се родиш някъде в чужбина. Що се отнася до живковата икономика се видя че щом пропадна СССР с него си замина и българската икономика, защото ние изоставахме с 40г от света
6
6
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Какви Двмократи разрушиха България бре нещастие? Луканов и Българските мутри те ли създадоха? БГ икономиката имаше едно две конкурентни предприятие , които червенат аристокрация ограби. Другото умря само защото не бяха конкурентки. Ама болни мозъци и кремълски опорни точки нямат край!!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократите са тоталитаристи.
4
10
 
6
 
! Отговори
Скапаняк преди 7 години
Най- скапания лидер в историята на Америка. Иска само позитивното да е негово - като доклада за работни места от Февруари, който по времето на Обама той наричаше фалшиви новини. Но за провалите винаги са виновни други. Този в нито една голяма фирма не биха го търпяли за ден!!!
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли сега колко са лоши демократите, провалиха двата указа на Тръмп срещу мюсюлманите чрез съдебни решения, провалиха му и широко рекламираната отмяна на обамакеър, а напоследък е забелязано и струпване на демократи по мексиканската граница с лопати копаещи дупки под оградата на Тръмп. Е кажете ми как да не се ядосва човека на тези демократи?
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп обвини Демократите за провала в здравеопазването.Тръмп е същият като нашите комунисти социалисти той никога за нищо не е виновен виновни са винаги другите. В това се крие причината социалистите да се включат така агресивно и с такова невиждано желание в хвалбите на Тръмп та чак си организираха и Тръмп-общество.
1
15
 
7
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Тръмп е най големия ***, фанала го старческа криза, ходи с памперси под костюма и ги сменя преди конференциите. Вижте има анализ на профила му от психолози има разтройство на личноста, или просто казано ши3офреникТръм и нашия президент са да фанеш единия и да удариш другия. Скоро ще ги гонят само не знам кой първи ще го погнат с камъни и сопи