Семейство иска фамилията на детето им да е... Аллах

Американски правозащитници съдят щата Джорджия
28 мар 2017 15:23, Елка Василева
27
Семейство иска фамилията на детето им да е... Аллах
Снимка: архив, Reuters

Защитниците на правата на човека в САЩ заведоха дело срещу американския щат Джорджия, защото не позволява на семейство да даде името Аллах за фамилия на детето си, предаде Франс прес.

Родителите Елизабет Хенди и Билял Уок искат дъщеричката им, която вече е на 22 месеца, да се нарича Залиха Грейсфул Лорейна Аллах, като последното от четирите имена да бъде нейното фамилно име.

Представители на щата казват, че според законите детето трябва да носи или фамилното име на бащата, или това на майката, или комбинация от двете имена.

Местният клон на организацията Американски съюз за гражданските свободи внесе жалба срещу отказа на щатските власти.

"Не е работа на правителството да казва на родителите как могат или не могат да кръщават детето си", заяви Андреа Йънг, изпълнителната директорка на организацията.

Родителите на момиченцето казват, че са избрали то да носи фамилното име Аллах, защото това е благородно име, а не по религиозни мотиви. Те се оплакват, че досега не са получили от местните власти свидетелство за раждането на детето, нито социално-осигурителен номер за него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Всъщност името аллах не винаги е било синоним на зло.То е като Исус.Но *** фундаменталисти прецакаха всичко.Накараха мирни хорада се мразят заради *** религии.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващото ми дете ще се казва Буда Исусов Алахов.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убеден съм на 100% че като порасне това момиченце ще стане порноактриса.
16
0
 
7
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 7 години
По добре фамилията му е да Акбар и да кръстят детето Алах.След което да му сложат колан с бомба и да го пратят на детска градина !
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го кръстят така, някой ислямист ще ги затрие тия ***! Това си е чиста проба богохулство.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ вече е еврейска страна. Обама инсталира гигантска менора пред Белия дом. На Коледа не се празнува нищо, но на Ханука тържествено палят менората. Евреите са много доволни, когато белите християни биват притискани в менгемето на ЛГБТ и ислямските психопати.
13
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
До АнонименЦял живот ще е отритнато от обществото............няма такова нещо. дори няма да може да поживее в обществото. родителите му ще го пратят с пояса да се гръмне още на 7-8 години.това не са хора,които разсъждават.
12
2
 
21
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Нещо ви очудва?Бягат от мизерията и бра.датата простотия, пристигат в голямата демокрация и искат да си спретнат тяхна си фанатизирана ***!У мюслитата това е неизкоренимо!Тези им харесва 13век и нищо не може да ги приобщи към демократичното общество.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че съм против да си кръщават децата както искат, ама тези хора имат ли някаква идея какво ще причинят на детето си с това име. Цял живот ще е отритнато от обществото и подигравано, все едно аз де се кръстя - Кръстоносец и да отида да живея в арабска страна. Аман от прости хора...
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво му е на името? Хубаво, американско.
9
0
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Крейзи пийпъл крейзи мюзик
8
2
 
24
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АМИ НАПРАВО ДА КРЪСТЯТ ДЕТЕТО С ИМЕ - АЛЛАХ ! КВО СА СТАНАЛИ ДА ИЗМЕНЯТ ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩИ ФАМИЛИИ ?! НА БАЗАТА НА КАКВИ УЛИКИ ЩЕ СМЕНЯТ ФАМИЛИИТЕ ?! ТЪ.ПАЦИ ! ЩОМ ТОЛКОВА МНОГО ДЪРЖАТ ДА ДОКАЖАТ ,ЧЕ ГЛУПОСТТА Е ХАРАКТЕРНА ЧАСТ ОТ ТЯХ ,НАПРАВО ДА КРЪСТЯТ ДЕТЕТО -АЛЛАХ !
7
0
 
31
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Представители на щата казват, че според законите детето трябва да носи или фамилното име на бащата, или това на майката, или комбинация от двете имена.ГЛУ.ПАЦИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ЗАКОНИ !А МОЯТ СЪВЕТ Е ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В ТУРЦИЯ ИЛИ В НЯКОЯ АРАБСКА СТРАНА , ТАМ Е ЗОНАТА НА ВЛИЯНИЕ НА " АЛЛАХ " !
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми то и аз да се кръстя "Аллах Акбар" и всеки път като си кажа името и хората да залягат под масите
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо от закона, в случая служителят, който е възпрепятствал регистрацията на името, ги спира да извършат голяма глупост с детето си.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното тероризиране от мюсли на неверници...
3
1
 
38
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
Ако и основното му име е Акбар, ще стане много лошо. Всеки път като класната каже "тук ли е Аллах Акбар", целият клас ще бяга от класната стая панически...
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иронията е, че сигурно много от ислямистките съмишленици на това семейство също ще ги обвинят в поругаване на измисляния им бог като кръстят дъщеря си с това име. Спомнете си как в Судан осъдиха една учителка за това, че един от учениците ѝ се беше кръстил едно плюшено мече "Мохамед". Искаха да я сложат или в затвора, или да получи 40 удряния с камшик, а Суданците искаха да я екзекутират направо...Абе особености на мирната религия.
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро ще има война и пак ще е на религиозна основа... като диваците. Аз мислех, че с времето тези измислени религии ще отминат ама явно човека е прекалено наивен и не може да си живее живота без литературен герой от стари книги...