САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия

Вашингтон обвинява правителството на президента Асад
Обновена: 7 апр 2017 06:56 | 6 апр 2017 22:39, Петя Славова
89
САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия
Снимка: Reuters

Белият дом и Пентагонът подробно обсъждат военни варианти в отговор на химическото нападение в Сирия, при което загинаха десетки цивилни и за което Вашингтон обвинява сирийското правителство, съобщи Ройтерс, като се позовава на американски официален представител.

Министърът на отбраната Джим Матис вероятно ще обсъди опциите когато се срещне с президента Доналд Тръмп в резиденцията му Мар а Лаго във Флорида, заявил източникът, пожелал анонимност. Матис ще пристигне по-късно днес във Флорида на предварително планирано посещение.

Още по темата

Разговори за потенциални отговори на химическото нападение вече се водят между Матис и съветника на Тръмп по въпросите на националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър, добавил източникът.

Шефът на Пентагона ще предложи на Тръмп да се нанесе удар с крилати ракети от военни кораби на САЩ в отговор на предполагаемото нападение с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб, съобщи телевизия Си Би Ес, позовавайки се на собствени източници, предаде ТАСС.

"Матис ще изложи пред Тръмп няколко варианта /на ответни действия/, един от които е удар с крилати ракети от кораби на военноморските сили", посочи телевизията.

Според телевизия Си Ен Ен Тръмп заявил на няколко конгресмени, че разглежда военни мерки спрямо Дамаск. Президентът казал, че не е взел окончателно решение и обсъжда възможните варианти за действие с Матис. "Тръмп разчита на мнението на Матис", отбелязва телевизията, цитирана от ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров за нападението с химическо оръжие в Сирия, заяви високопоставен служител в Държавния департамент, цитиран от БТА.

Белият дом обяви, че Тръмп е разговарял с няколко лидери за установяването на зони за сигурност в Сирия, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, когато ударите са факт, как реагира тавариш Путин - скри се. Загуби красноречието си. Дано не е замирисало на нещо в Кремъл.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удар с крилати с крилати ракети от всички кораби ... Но кой ще плаща за възстановителните дейности ?
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удар с крилати с крилати ракети от всички кораби ... Но кой ще плаща за възстановителните дейности ?
44
1
 
2
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Сащ убиват по сто небели на ден но сирия не ги бомбандира!!!!!!!
43
1
 
1
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ЛУД !!!! Не дай се боже да има съсипана руска авиация или пък пострадали руски воени, позиционирана в Сирия!?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка няма никакьв шанс против руснаците янките могат да воюват само с треторазрядни страни и то не сьс всички от Виетнам знам на руснака военщината му е в крьвта само не ги предизвиквайте ще потрошат всичко и всеки който трьгне срещу тях
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То се вижда, че Америка ще я съсухрят скоро.Но кой ще изберат за новата Америка. Брекзита е всъщност не излизане от ЕС, а реакция на самосъхранение преди войната. Тоя май ще им е последния президент преди разпада им.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооо господа янки това не ви е Югославия наскоро паднаха два израелски самолета някой иска трета световна след провала в Украйна и Сирия и края на човечеството
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Тръмп почна да му писва, ще пусне ракетите, ако не ги е пуснал вече.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С обвиненията американците се опитват да прикрият факта, че снабдяват ИДИЛ с химическо оръжие. Старо и изтъркано. Няма да проработи. Ако САЩ нападнат Сирия ще обявят фалит до 3 месеца. Не за друго, ами целия арабски свят ще им се притече на помощ. Щото тея вече прекаляват. Ако ли не, най - малкото ще загубят и малкото им останало влияние в региона.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад не е използвал химическо оръжие, а е взривил завод за химически бомби на джихадистите. Завода е ударен по разузнавателни данни. Възможно е и руснаците да са го ударили, а те нямат вина, че французите и белгойците продават на джихадистите химикали за изработка на химически оръжия.
36
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Войната в Сирия се води вече няколко години а тоя Асад чак сега се сети да използва химическо оръжие. И това твърдение от същите хора които се оправдаха с нахлуването в Ирак с несъществуващи оръжия за масово поразяване. Обижда начина по който вече се лъже. Даже не си правят и труда да украсят лъжата та да не си личи че е лъжа. Излъжи пък каквото ще да си мислят. Честито на вярващите!
35
1
 
6
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Ха, Трета световна, де!МЪ този път единственните възможни Оцелели победители ще се окажат ***, щото издържали на радиация!!!!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шефът на Пентагона ще предложи на Тръмп да се нанесе удар с крилати ракети от военни кораби на САЩ в отговор на предполагаемото нападение.."поне е предполагаемо, без факти имаме предположения
33
19
 
2
 
! Отговори
тошо бъчонката преди 7 години
Руския шахматист взе да изпушва.Щом прибегна до това да убива цивилни с химическо оръжие,значи е в сериозен шах.Лошото е че невинните руснаци пак не случиха на президент,тези хора са обречени да страдат,а с тези природни богаства можеха да си живеят като царе.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо да пита Русия и тогава явно потока емигранти намалява за Европа трябва да се засили явно в ЕС няма с кого да говори за да не сгафи първо Русия и тогава
31
1
 
17
 
! Отговори
лондон преди 7 години
Асад е завършил медицина в Англия и е живял там десет години-той добре знае мръсните номера на американските политици
30
1
 
9
 
! Отговори
ПРО ? преди 7 години
Китай строй островчета все по- близо и по - близо до вмирисания краварник, скоро ще им инсталират една балистична ракета във разпраните дебели увиснали ***.
29
2
 
13
 
! Отговори
Во Нгуен Зиап преди 7 години
От какво ги е страх Сащ в Сирия? Страх ги е, че ще ги подуят от бой, както във Виетнам!
28
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с крилати ракети се оправят *** като Асад и Путин, всички други варианти предлагани от Макмастър не вършат работа. Така САЩ ще измият срама който събра Америка с президента недоразумение в американската външна политика Барак Хюсеин Обама.