САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия

Вашингтон обвинява правителството на президента Асад
Обновена: 7 апр 2017 06:56 | 6 апр 2017 22:39, Петя Славова
89
САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия
Снимка: Reuters

Белият дом и Пентагонът подробно обсъждат военни варианти в отговор на химическото нападение в Сирия, при което загинаха десетки цивилни и за което Вашингтон обвинява сирийското правителство, съобщи Ройтерс, като се позовава на американски официален представител.

Министърът на отбраната Джим Матис вероятно ще обсъди опциите когато се срещне с президента Доналд Тръмп в резиденцията му Мар а Лаго във Флорида, заявил източникът, пожелал анонимност. Матис ще пристигне по-късно днес във Флорида на предварително планирано посещение.

Още по темата

Разговори за потенциални отговори на химическото нападение вече се водят между Матис и съветника на Тръмп по въпросите на националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър, добавил източникът.

Шефът на Пентагона ще предложи на Тръмп да се нанесе удар с крилати ракети от военни кораби на САЩ в отговор на предполагаемото нападение с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб, съобщи телевизия Си Би Ес, позовавайки се на собствени източници, предаде ТАСС.

"Матис ще изложи пред Тръмп няколко варианта /на ответни действия/, един от които е удар с крилати ракети от кораби на военноморските сили", посочи телевизията.

Според телевизия Си Ен Ен Тръмп заявил на няколко конгресмени, че разглежда военни мерки спрямо Дамаск. Президентът казал, че не е взел окончателно решение и обсъжда възможните варианти за действие с Матис. "Тръмп разчита на мнението на Матис", отбелязва телевизията, цитирана от ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров за нападението с химическо оръжие в Сирия, заяви високопоставен служител в Държавния департамент, цитиран от БТА.

Белият дом обяви, че Тръмп е разговарял с няколко лидери за установяването на зони за сигурност в Сирия, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На русофобската младеж предлагам да си пуснат едни американски филмчета правени осемдесетте, на които много добре е пресъздаден основния удар - не десетки, а стотици ракети като метеорен дъжд се изсипват откъм северния полюс изстреляни от хилядите шахти в сибир. Светът свършва точно за 30 минути. За съжаление холивудските филми са позабравили тая тема, а не е зле младвжта са е наясно какво можем сами да си причиним без да намесата на извънземни или разни астероиди.
26
1
 
5
 
! Отговори
ДО 45 преди 7 години
Вещицата припадна два пъти на митинги,но това се скри от би ти ви и канал 1
25
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските смотльовци ще ядат бахура на чичко Тръмп. Язък за вкиснатото шампанско с което се наливаха пиянгурниците през ноември.
24
2
 
6
 
! Отговори
белград преди 7 години
в мексиканския залив винаги има на бойно дежурство по две ядрени руски подводници
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе рушкофилите, я кажете сега чичко Тръмп добър ли е или е лош.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да нападнат по дългата им обща сухопътна граница
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, тайгата е опасана от железни дароги. Хахаха
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знам сто начина да изкараш мечката от бърлогата,но нито един да я вкараш обратно......Знам поне сто кожи проснати пред камините от мечки излезли от бърлогите си.
19
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
В тайгата вече шари на релси ядрен подвижен влак с десет междуконтинентални ядрени ракети с огромна мащност-едната може да ликвидира Австралия
18
1
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
А по леко с ядрените удари!Че и други ги могат
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък ще я изолират като всеизвестен факт е колко бързо долитат ракетите над северния полюс? Интересно, че Путин нещо много дълго се умълча. Обикновено в такива случаи Конашенков отговаряше веднага че ги чака на къс пас.
16
2
 
11
 
! Отговори
пекин преди 7 години
Сащ са в криза с огромен дълг,нищо не произвеждат-затова търсят войната
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как беше ?,,Предполагаемо ,,нападение . Скоро ще има нови ,,химически атаки ,, И следва .Асад ,детеубиец, международната демократична общност ,здравите сили ,червената линия и други заклинания на либералните демократи . И вече не търсят ,,химическото оръжие ,,на Садам хюсейн . Що ли ?
14
3
 
5
 
! Отговори
do 24 преди 7 години
Незнам ама комбинацията от егото *** Тръмп и ястреботе дето го задушават ми се струва по опасна от куклата на конци Хилъри
13
2
 
2
 
! Отговори
питанка преди 7 години
Китай разположи до границата с Русия ядрени ракети насочени срещу Сащ
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такаааа явно в САЩ ястребчетата са се накокошинили яко. Сега е момента да поискаме едни 10-15 милиардчета подарък от САЩ или да ги заплашим, че напускаме НАТО и пускаме руските ракети да ги видим как ще им се отрази загубата на стратегическа територия на един х.й разстояние от лелеяната Сирия..
11
1
 
10
 
! Отговори
бисмарк преди 7 години
знам сто начина да изкараш мечката от бърлогата,но нито един да я вкараш обратно.
10
1
 
11
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Явно това е удобният повод за удар! На янките не им трябва стабилен мир в Сирия. Подкрепяната от САЩ, "умерена опозиция", джурка химикали и естествено биват ударени от правителствената армия. Следва химическо отравяне и супер удобен повод за явна намеса на чичо Сам!Дали ще подкрепят и Ердоган, когато "защити" братята мюсулмани в България?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бургасНека манипулират бе това няма да спре азиатските тигри. Ще се свият в ъгъла си американците и ще си трайкат или да отиват на война. Ясно е че нааканите съсели за второто нямат косми по мъдите така че ще се свият в ъгъла си
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вариант 1: бау бау бау бау лоши руснаци бау бау бау бау лош асад бау бау бау бау пръцВариант 2: бау бау бау бау бауДа вземат да млъкват че след като станаха жалки американците с беззъбото си скърцане вече стават и отегчителни