САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия

Вашингтон обвинява правителството на президента Асад
Обновена: 7 апр 2017 06:56 | 6 апр 2017 22:39, Петя Славова
89
САЩ с варианти за отговор на химическата атака в Сирия
Снимка: Reuters

Белият дом и Пентагонът подробно обсъждат военни варианти в отговор на химическото нападение в Сирия, при което загинаха десетки цивилни и за което Вашингтон обвинява сирийското правителство, съобщи Ройтерс, като се позовава на американски официален представител.

Министърът на отбраната Джим Матис вероятно ще обсъди опциите когато се срещне с президента Доналд Тръмп в резиденцията му Мар а Лаго във Флорида, заявил източникът, пожелал анонимност. Матис ще пристигне по-късно днес във Флорида на предварително планирано посещение.

Още по темата

Разговори за потенциални отговори на химическото нападение вече се водят между Матис и съветника на Тръмп по въпросите на националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър, добавил източникът.

Шефът на Пентагона ще предложи на Тръмп да се нанесе удар с крилати ракети от военни кораби на САЩ в отговор на предполагаемото нападение с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб, съобщи телевизия Си Би Ес, позовавайки се на собствени източници, предаде ТАСС.

"Матис ще изложи пред Тръмп няколко варианта /на ответни действия/, един от които е удар с крилати ракети от кораби на военноморските сили", посочи телевизията.

Според телевизия Си Ен Ен Тръмп заявил на няколко конгресмени, че разглежда военни мерки спрямо Дамаск. Президентът казал, че не е взел окончателно решение и обсъжда възможните варианти за действие с Матис. "Тръмп разчита на мнението на Матис", отбелязва телевизията, цитирана от ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров за нападението с химическо оръжие в Сирия, заяви високопоставен служител в Държавния департамент, цитиран от БТА.

Белият дом обяви, че Тръмп е разговарял с няколко лидери за установяването на зони за сигурност в Сирия, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
бургас преди 7 години
Цру на Обама създаде ислямска държава и химическото оръжие е в тяхен склад-това е истината-не манипулирайте простолюдието
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя дядка със деменция като нищо може и да ги удари на стари години хората стават доверчиви много не се замислят, хвърлят пачки през балконите изстрелват ракети и още.Те за какво го изтъпаниха тоя да си обършат *** със него.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато еврогейовете пишат декларации за 100-те гея, Путин пусна на вода още една атомна подводница последно поколение.
4
3
 
14
 
! Отговори
Марсианец преди 7 години
Марс обсъжда военен отговор срещу Белия дом,в отговор на междугалактическата лудост на избъсания лъв,тичащ за химиотерапия,избран от подобни нему ***.Някога подобни екземпляри от рода Обамус Питекантропус бяха подушили химия и у Садам, но всъщност се оказа,че му миришат ташаците. Марсиански удар не бе нанесен.Сега удара е наложителен - US водача не си пие хапчетата и дрънка галактически простотии.Обсъжда се и по-мек вариант-марсиански командоси въоръжени с усмирителни ризи.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е един хахо, докато си пише постове във туитера всеки от подчинените му може да го подхлъзне, не ни занимайте с тоя ***.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече ще стане батъла. Ако САЩ ударят режима , Русия ще трябва да ги отбранява или да замълчи завинаги. Така става много крайни хора се събраха на кормилото.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тромпета е командван от руските хакери, Матис и Тилърсън интересно още колко човека командват тоя шушляк.