Висшето образование в САЩ – един огромен балон

Университетите отвъд Океана никнат като гъби
6 апр 2017 20:45, Екип на Bloomberg
37
Висшето образование в САЩ – един огромен балон
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В световен план, специално в САЩ, балонът във висшето образование го има, защото имаме 1 трлн. долара студентски кредити. Кредитът, както движи жилищния балон, както потенциално може да движи и здравния балон, по същия начин той може да движи съответно и образователния такъв, каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria преподавателят по икономика и финанси проф. Красимир Петров. Темата – продължаващото надуване на балона на образованието в световен мащаб.

"Университетите никнат като гъби, всеки вече може да се запише във висше учебно заведение и да го завърши. Няма почти никакви реални изисквания и това не е релевантно само за Америка – във Великобритания балонът е не по-малък. Там той се гради на чужди студенти", добави той.

"Има и други фактори. Първият такъв е общото израстване на икономическите балони води до цялостно раздуване на икономиката, при което възвращаемостта от висшето образование намалява. Ако в Америка вече получиш висше образование, то не те откроява съществено. Ако имаш бакалавърска степен, това вече не значи нищо особено, вече трябва да имаш и магистърска такава", коментира гостът в студиото.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
18
 
! Отговори
Прозтаг преди 7 години
Ам чи да се натискаме в тукашния селски чалгаджийски балон в студентски град зер и магистралки раздават в кръчмата на Коцето, даже като истински църни шведи хич да не се пънем с това учене ами да си стоим прозти!
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно на комунистическите отрочета завършили или сега учещи западните им университети не са балони но ако някой обикновен българин се опита нещо да завърши в чужбина е балон та професора да ни светне кои са балонните университети и да ги избягваме а не само да говори общи приказки тогава нашите университети какви са?Не е коректен докрай - в САЩ Англия Германия Франция Швеция има прекрасни университети просто трябва да знаеш как да ги намериш
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продъниха ни ушите за световна икономическа криза, за криза образованието, за криза в сексуалната ориентация и т.н. Да има кризи но те не са световни, а европейски (вкл. български) и американски! В страни с огромно население като Китай, Индия, Индонезия, Южна Корея, Виетнам и др. няма икономическа криза, а ИКОНОМИЧЕСКИ БУМ С 5-10% ГОДИШНО! Никакви проблеми с половата идентичност няма в останалата част на света! Образованието в тези страни е издигнато в култ и за 1 място във ВУЗ има 10 кандидати!
7
7
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Само Боковия...балон не може да се...спука и за това все го...преизбират.
6
1
 
23
 
! Отговори
Д преди 7 години
Ако не вярвате вижте пирамидата НБУ.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ повлякоха света, Русия може да е бензиноколонка може и петролен и енергиен гигант да е. A САЩ са едни затънали до гуша във фекалии и кредити лихвари.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че тати и *** плащаха по 2 бона на година за уроци по математика иначе без да плащат в @!@#@!@ не приемат!!!
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, има балони навсякъде, ама аз и повечето млади хора искаме да сме в американския, английския или немския балон. Никой не иска в казакстанския, кенийския, руския или еквадорския балон.
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата им държава е един балон. Добре, че всяка година приемат по около 50 000 чужденци да теглят там заеми за да може банкерите им да си пълнят гушите, всеки който е отишъл е станал роб на системата.ф ФЕД печатат парите а инфлацията потъва към останалия свят чрез непрекъснатата продажба на петродолари и акции на Уолстрийт тъй избухна световната криза.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добър, колоритен професор. Жалко че повечето му лекции в тубата са на английски.Относно балона - МСИЧКО Е БАЛОН, не само образованието. Цялата съвременна Икономическа система, която пък формира и социалният живот е един голям, голям балон - стъпващ на нуждата от експоненциално нарастващо потребление, което пък просто чисто физически няма как да се случи. И заради това наблюдаваме това, което наблюдаваме - над 70% от световните активи са едни въздушни деривати и нищо повече!