Тръмп се обясни пред Конгреса: Ударих Сирия, защото…

US-президентът написа писмо, за да мотивира решението си
9 апр 2017 08:55,
110
Тръмп се обясни пред Конгреса: Ударих Сирия, защото…
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп информира с писмо двете камари на Конгреса на САЩ за удара срещу авиобаза в Сирия и за мотивите, поради които е взел решението си.

Писмото е с вчерашна дата и в него Тръмп казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

Още по темата

САЩ ще предприемат допълнителни действия, когато е необходимо и уместно, за да наложат важните си национални интереси, допълва той, цитиран от БТА.

Тръмп допълва и че е написал писмото в рамките на усилията си да държи Конгреса напълно информиран.
В писмото президентът разказва, че е наредил ракетни удари около 20,40 ч. вашингтонско време в четвъртък вечер (00,40 ч. по Гринуич в петък) срещу авиобазата Шайрат, след като американското разузнаване докладвало, че сирийските военни сили в тази база са отговорни за химическата атака в провинция Идлиб на 4 април.

Заповядах тази акция, за да намаля способността на сирийската армия да осъществи други атаки с химическо оръжие и да накарам сирийския режим да се откаже да използва или разработва химически оръжия, продължава Тръмп, като подчертава че полага усилия, за да се подобри стабилността в региона и да се избегне по-нататъшно влошаване на хуманитарната ситуация.

Тръмп, който е за уикенда в своя курорт във Флорида, вчера написа в Туитър кратко обяснение защо пистите на атакуваното летище са останали невредими - няма смисъл да се бомбардират, защото е лесно и евтино бързо да се поправят (запълнят и асфалтират).

Вчера губернаторът на провинция Хомс Талял Барази потвърди пред Ройтерс, че базата отново функционира и самолети излитат от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пво не е работило по време на удара за да могат да летят самолето на "съюзниците".Сега вече всичко е по земя
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"САЩ ще предприемат допълнителни действия, когато е необходимо и уместно, за да наложат важните си национални интереси, допълва той, цитиран от БТА."===И какви точно са важните национални интереси на САЩ в Сирия?
53
7
 
29
 
! Отговори
Красуха преди 7 години
До гогоУбеден съм, че тези 59 томахавки щяха да го направят на нива това летище, ако руските РЕБ-системи не се бяха представили повече от добре.
52
7
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 години
Тоя взел да се оправдава като ученичка. Смешна история. Закача се с руснаците и сега ще му трябват бая дървени пардесюта.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко си върви както е било от дълбока древност насам и целите са същите, само средствата малко по-различни и по-унищожителни!
50
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната кукла в миманса наречен САЩ!
49
5
 
28
 
! Отговори
Смех преди 7 години
"Заповядах тази акция, за да намаля способността на сирийската армия"Доньо Доньоооо! 59 ракети по 1,2 милиона долара парчето и само 23 уцелили летището, щото много минатюрно било, американските ракети могат само по големи цели. А на дригия ден самолетите си излитали нормално все едно никаква атака не е имало.
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или здраво го манипулират или директно си му нареждат началниците!
47
5
 
21
 
! Отговори
Etien преди 7 години
Една дума - петрол.
46
4
 
45
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Убиваш хора, сякаш си ходил на лов, а после разпускаш на курорт някъде. С какво е по-добър от Хитлер, Пиночет и т.н. Светът трябва да бъде прочистван от такива плевели, още в зародиш.
45
5
 
13
 
! Отговори
гого преди 7 години
хаха нова страница във военното изкуство, пистите на вражеските летища не се бомбят ...за разкика от югославските. Тез 59 ракети щяха да го направят на нива това летище ,за еинаги неизползваемо....
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютен ***
43
2
 
3
 
! Отговори
Тръмп на спа курорт преди 7 години
На практика извънземните нашественици получиха достъп до хората вкл всички чрез нагли престъпни холограми разпространявани в милиарди екземпляри.Както виждате на снимките Тръмп е обемно преобсебен от нашествениците с ваксини и холограмни отпадъци в тялото..МНого от пратените нови посланици вкл командващия войските на НАТО са нарочно заразени с ваксини обезпечаващи озверяване и мощни терористични действия..Пострадалите да се пратят на лечение вкл Тръмп предлага въздуха който охранява всичк и
42
1
 
5
 
! Отговори
От оня свят искат преди 7 години
От Ада искат срочно тръмп да нареди арести за диверсантите от САЩ вкл от посолства и спец служби които участваха и участват в масовите убииства вкл в Сирия,Украйна,Либия и другаде.Намерени са хиляди обсебени със спец наркотици американски служители използвани за принуждаване на цели държави за внедряване на все по опасни тежко терористични съоръжения вкл в лични документи,банкови карти,автомобии,самолети,часовници,телефони,телевизори..
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали знаете, но пра-дядото на Тръмп е от България. Родата му е била от Трън и са му викали Трънп в София, защото бил от Трън. После заминава за САЩ и там явно са започнали да го наричат по малко по-различен начин. Напълно е сериозно! Не се шегувам!
40
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Вижте колко коментари има под статията за Тръмп и с каква скорост(неголяма) нарастват,а после погледнете лавината от мнения под статията за реакцията на Кремъл.Очевидно е къде се решава бъдещето на света!И това го знаят както ***,така и русофилите,също и нормалните хора.Впрочем и на Тръмп не му е лесно под тоя огромен натиск!Хем трябва да запази достойнството на Америка,хем да я спаси от унищожение!Трудна задача!Ако беше бабичката-САЩ щяха да са в Небитието!
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обяснявай се, обаче всички знаят, че Дончо има сестра и че е като нея! Бля! Тоя свят ста един голям бълвоч!
38
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера в 10 големи града на Сащ е иало протести срещу ударите в Сирия.Американците почват да разбират кого са си избрали.
37
4
 
39
 
! Отговори
И.Г.Фарбен преди 7 години
Сега американцище ще бомбардират и град Леверкузен. Където, през 1938 г., немски химици от престъпно известната фирма И.Г.Фарбен, създават отровния газ зарин.
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба си! Ние на отзадна скорост, тоя със задна дата, пиши пиши Пишурка! Пиши! Гледай да ти правят реклама, това ти е силата! И да показваш Мелания и чаветата по ТВ. Безнравствен и бездарен артист! Тия дето му дърпат конците са добре! Смеят се на реакциите му и си секат паричките! Питам аз нещо Путин мълчи! Защо ли? А? Да ви кажа! И той е артист, ама маааалко по добър! Праща Лавров или някой друг! Май нещо на сценарий ми прилича! ЕФтина пиеса с неочакван край! Края не го знаем! Да видим кой кой е