САЩ сменят рязко външната си политика

Агресивната реторика ще продължи да се засилва, смята експерт
11 апр 2017 11:07, Екип на Bloomberg
19
САЩ сменят рязко външната си политика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американската намеса и ракетните удари в края на миналата седмица ще доведат до рязък завой и смяна на тона във външната политика на САЩ. Това коментира по Bloomberg TV Bulgaria политологът и експерт по американска политика Искрен Иванов. 

По думите му приоритет в политиката на САЩ ще бъде отново Сирия и свалянето на Башар Асад. "Сирия може да бъде много добър изходен пункт за борбата с Ислямска държава, но предвид настъпилите различия между САЩ и Русия на този етап едва ли те ще могат да действат срещу ИДИЛ", отбеляза той. 

Северна Корея винаги е била една от най-големите заплахи за сигурността на САЩ, коментира още той. "Нейният лидер даде ясни послания, че иска да бомбандира и унищожи САЩ, заради което разработва и ядрено оръжие", допълни експертът. 

Политологът прогнозира, че агресивната реторика на Вашингтон ще продължи да се засилва спрямо точките, където САЩ имат интерес. Вероятно ще се получи комбинация от доктрината, която Тръмп заяви предварително, а именно - Америка на първо място, и лобирането за по-твърда позиция спрямо Русия, отбеляза той. 

Още от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то това е шизофрения бе !? Всичките ли са такива !? Или ДА !!!
16
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оон да изкара межд заповед за арест на трьмп докато не е запалил света ако сезабавят и го оставят да удари сев корея цялата отговорност ще падне на бездеиствието на оон които до сега нищо не са свьршили
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай за пръв път се въздържаха ООН! Доскоро действаха заедно с Москва!Интересно е какво ще се случи в близката една година?!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъде много интересна намесата на Китай в Сирия, на страната на ФАЩ. Това беше договорено плюс некои териториални отстъпки на север идущата зима.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На опетков му е много мътно в главата.Амерофил без базови знания. Такива савсичките.
12
1
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Външната политика на САЩ винаги е една и съща - наглост. Мисля си че скоро ще има рапорти за напускане на военни , не само от ВМФ , ами и други родове войски. Нещо като ВВС на първо време
11
1
 
7
 
! Отговори
ДП опетков преди 7 години
Ти май не знаеш, ама във виетнамската война САЩ са използвали повече боептипаси от всички страни заедно по време на втората световна. И пак губят. В ПЪРВИЯ ДЕН на Виетнам САЩ губят толкова самолети, че никой в периода межд WW2 и днес не е загубил толкова. НЕ могат да вкарат сухопътни сили заюото ще имат много жертви. В момента САЩ смятат да стрелят само от далече и се надяват Китай да не се намеси. Тоест, стремят се да дестабилизират и този регион. Сигурно ще успеят.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северно-корейската армия е една от най-боеспособните в света. Американците си играят с огън и яко ще се опарят. Това не е България със съсипана по нареждане на нато и запада войска.Ако успеят да си върнат пушилките който наричат кораби, ще е голям успех.
9
1
 
12
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
За да се оправи светът не е нужно да се разрушава САЩ или, която да е друга страна, а трябва да се унищожи глобалната масонска мафия
8
15
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До До Хаха Жалък си. Северокорейците ще се разбягат при първата ракета, която им свирне под опашката.
7
13
 
0
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Наблюдател Наблюдаваш, ама не виждаш и не знаеш. Войната във Виетнам се водеше с наборни войници, след което американците преминаха към професионална армия. Във Виетнам американците се сражаваха с редовна армия от северен Виетнам, наброяваща над 1 млн бр пушечно месо. А за това дали техниката и технологията побеждава можеше да питаш Садам докато беше жив. И сега можеш да питаш тов. Путин как така СС ките му "пропуснаха" томахавките.
6
7
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Проблема на Щатите е че си прикзват за война с дрънкане на оръжия но не са готови за нея - да умират на хиляди километри! А ония от деца всичките ги готвят за такава! Май американците са забравили "Виетнамското блато".... А това което би трябвало да са научили от нея, е че война не се печели с техника а с мотивация!!
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оризаджията щял да унищожава САЩ. Ми да се нареди на опашка. Първо са Сирия и ИД!
4
6
 
20
 
! Отговори
До Хаха преди 7 години
Ама го и каза - бамбукови копия! Ти на коя планета живееш? Северна Корея има една от най-големите и боеспособни армии в света. Имат достатъчно ракети, но с тях не могат да пробият противоракетната защита на САЩ. А за копията забрави. Мога да те уверя, че всеки техен боец владее таекуондо толкова, че да попилее взвод наши гащници! 60 години им припомнят жестоката война с американците и техните пудели - турци, австралийци и др. При милион и половина жертви, корейците са достатъчно мотивирани!
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нейният лидер даде ясни послания, че иска да бомбандира и унищожи САЩ, заради което разработва и ядрено оръжие"??????!!!!!!???????? ОТКЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ ТОЯ "ГОЛЯМ" РАЗБИРАЧ, ДА НЕ ВИ ГО ПРЕПОРЪЧА ШОРОШ ИЛИ ПЛЕВЕЛА???????!!!!
2
6
 
37
 
! Отговори
либераст преди 7 години
"Борбата с Ислямска държава"? Този ще да е голям експерт? Всеки път когато сирийците пристиснат Ислямска държава, САЩ ги удрят. Голяна "борба"пада. И тези които финансират Ислямска държава не са първи съюзници на САЩ в района? Ухаааа!
1
11
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
"Северна Корея винаги е била една от най-големите заплахи за сигурността на САЩ"Тръгнали са да превземат краварника с бамбукови копия ли?