Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!

Владимир Путин: Доказателства за химическо оръжие няма!
Обновена: 12 апр 2017 09:56 | 12 апр 2017 08:08, Петя Славова
112
Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!
Снимка: БТА

Вашингтон няма намерение да разширява значително своето участие в сирийския конфликт. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за телевизия Фокс бизнес, откъси от което бяха разпространени вчера вечерта, предаде ТАСС.

Говорейки за американския ракетен удар в Сирия, Тръмп каза, че САЩ е трябвало да приемат подобни действия още при администрацията на Барак Обама.

"Онова, което аз направих, трябваше да бъде предприето още при администрацията на Обама и тогава ситуацията в Сирия щеше да бъде по-добра", каза той.

Още по темата

Тръмп заяви, че в Сирия е било използвано химическо оръжие. Той припомни, че Сирия по-рано се е съгласила да не използва такова оръжие, но е нарушила това обещание.

Американският президент заяви още, че ситуацията в Сирия щеше бъде по-добра, ако Русия не поддържаше президента Башар Асад, предаде ТАСС. В интервюто Тръмп, говорейки за Асад, го нарича животно и много зъл човек.

Същевременно в интервю за телевизия Мир руският президент Владимир Путин каза, че ударът на САЩ в Сирия е нарушение на международното право и е бил извършен без доказателства, че Дамаск е използвал химическо оръжие, предаде БТА.

"Къде са доказателствата за използвано химическо оръжия? Няма. А нарушение на международното право има. Това е очевиден факт. Без разрешение на Съвета за сигурност на ООН се нанася удар по суверенна страна. И въпреки това явно нарушение на международното право всички са съгласни, приемат го и започват да кимат, поддържат го", казва президентът в интервюто.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува пък днес в 19 ч. по Гринуич проект на резолюция, призоваваща сирийския режим към сътрудничество в разследването на химическата атака на 4 април в провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на американски дипломати.

Очаква се обаче Русия да използва правото си на вето. Това ще бъде деветият път, в който Москва си служи с този прерогатив, за да блокира действия на ООН срещу Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49 Сигурно е нов зарин . С миризма ,с цвят ,предизвикващ кървене , може да се пипа с голи ръце ,да се работи без маски и най- важното -да се ,,лекува ,,с инжекции особенно в сърцето ?Забива се като копие и не се инжектира нищо . Невероятен зарин !
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен КОСОВО Е СЪРБИЯ! КОСОВО Е НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО . ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ЛАГЕР СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН . КОСОВО Е СЪРБИЯ.
38
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия хвърли химическо оръжие в Ирак през 2003 и прикри доказателствата.Сега,се опитва да повтори същото с Асад, в Сирия.Русия снабдява арабските диктатои с газа "Зарин",наивно е ,дападът да вярва на лъжите от Кремъл.Обама вярваше на тези лъжи и не направи нищо,за да спре този ад.Когато Русия бомбардира в Сирия опозицията,това не е ли"нарушение на международното право?
37
7
 
5
 
! Отговори
НО КОМЕНТ! преди 7 години
20%-- ОТ РУСКАТА "КОСМИЧЕСКА АВИАЦИЯ" В СИРИЯ----АУТ!
36
2
 
4
 
! Отговори
rado преди 7 години
koe?да спреш да си боядисваш косата ли?
35
10
 
4
 
! Отговори
НО КОМЕНТ! преди 7 години
20% от руските самолети в сирия--АУТ!!
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И анексирането на Крим беше нарушение на международното право, Путята се прави на ударен май.
33
1
 
14
 
! Отговори
Бецален преди 7 години
Тръмпич ти по-добре разсекрети досиетата за Хангар 18. Народа има право да знае.
32
3
 
22
 
! Отговори
аман от американците преди 7 години
Ей, нещастни еврейски ***. Не ви ли стига досега колко терористи създадохте, че искате още. Бутнахте режимите в Ирак, Либия, в Афганистан се бъркахте срещу Русия и какво... стан ли по- добре - НЕ! Създадохте тероризма и терористите и радикални ислямисти. То бива, бива пазар за оръжие, ама ... стига вече, Не, че вас ви е грижа за невинните и "косвени" жертви на водените от вас войни по цял свят. Интересуват ви само парите от продажба на оръжие и да завладявате нефтени находища, ТОВА Е!!!
31
2
 
18
 
! Отговори
Ловеца на залези преди 7 години
Поредната краварска марионетка на Ционъ ! На фотографията пред Вас.
30
20
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Кремълското лилипутче е ВЕЛИКО!!! Не можем без Него! То е направило толкова много "добрини" на света!!! Например:- Анексира НЕЗАКОННО Крим.- Помага на диктатира Асад да избива населението си.- Напълни Европа с бежанци.- Направи атентати в Европа.- Подкрепя пcихопата Ким Чен Ун.и др.Кремълското лилипутче е ВЕЛИКО!!! :-D
29
19
 
5
 
! Отговори
Лош преди 7 години
Путин е терорист , щом защитава подобни действия !
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, да бомбардираш защото ти паднал рейтинга е малко несериозно. А и казаха че решението го е взела дъщеря му което пък хич не е нормално. Все едно азис си избраха за поезидент
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние от българското "Тръмп общество" сме съгласни с батюшката Путин!
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жалко, но факт.*** ги разправяй на Грузия и Украйна. *** е най-големият нарушител на международното право!
25
3
 
6
 
! Отговори
Жалко, но факт. преди 7 години
До Ха- ха- ха (23)Да, прав си. Виц е след 07.04.17 г. На 07.04. Пиндостан, начело с Тръмп претрепа междунатодното право и Русия в случая се позовава на умрял.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво мислят Иван Гарелов и Светлана Щапенкова от "Българското Тръмп общество"?
23
2
 
29
 
! Отговори
в следващата серия преди 7 години
Драги деца! В следващата серия на третокласното филмче "Донката е президент", чичко Донката Трумп ще извади от джобчето си една епруветка с прах за пране и ще каже, че това е доказателството за химическото оръжие на Саддам, пардон, на Асад.
22
2
 
25
 
! Отговори
странно преди 7 години
До вчера оревахте всичко че Турция се намесвала у нас а сега някой тикви настояват да има намеса в суверенна държава!?нещо сбъркано има......
21
15
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Виц на деня:Русия се позовава на междунатодното право!