Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!

Владимир Путин: Доказателства за химическо оръжие няма!
Обновена: 12 апр 2017 09:56 | 12 апр 2017 08:08, Петя Славова
112
Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!
Снимка: БТА

Вашингтон няма намерение да разширява значително своето участие в сирийския конфликт. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за телевизия Фокс бизнес, откъси от което бяха разпространени вчера вечерта, предаде ТАСС.

Говорейки за американския ракетен удар в Сирия, Тръмп каза, че САЩ е трябвало да приемат подобни действия още при администрацията на Барак Обама.

"Онова, което аз направих, трябваше да бъде предприето още при администрацията на Обама и тогава ситуацията в Сирия щеше да бъде по-добра", каза той.

Още по темата

Тръмп заяви, че в Сирия е било използвано химическо оръжие. Той припомни, че Сирия по-рано се е съгласила да не използва такова оръжие, но е нарушила това обещание.

Американският президент заяви още, че ситуацията в Сирия щеше бъде по-добра, ако Русия не поддържаше президента Башар Асад, предаде ТАСС. В интервюто Тръмп, говорейки за Асад, го нарича животно и много зъл човек.

Същевременно в интервю за телевизия Мир руският президент Владимир Путин каза, че ударът на САЩ в Сирия е нарушение на международното право и е бил извършен без доказателства, че Дамаск е използвал химическо оръжие, предаде БТА.

"Къде са доказателствата за използвано химическо оръжия? Няма. А нарушение на международното право има. Това е очевиден факт. Без разрешение на Съвета за сигурност на ООН се нанася удар по суверенна страна. И въпреки това явно нарушение на международното право всички са съгласни, приемат го и започват да кимат, поддържат го", казва президентът в интервюто.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува пък днес в 19 ч. по Гринуич проект на резолюция, призоваваща сирийския режим към сътрудничество в разследването на химическата атака на 4 април в провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на американски дипломати.

Очаква се обаче Русия да използва правото си на вето. Това ще бъде деветият път, в който Москва си служи с този прерогатив, за да блокира действия на ООН срещу Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
коме преди 7 години
Е защо тогава в предизборните си речи дрънкаше съвсем други неща...туй ли е то демокрацията за туй ли го избраха хората -егаси изтрещелия ***...хората го избраха защото искат да има мир и разбирателство по светъ ама явно някой има нужда от войни
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!ОБАМА БЕШЕ ПЪЛЕН СТРАХЛИВЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арест?? Пич ти наред ли си с главния мозък? Запознат ли си САЩ колко войни без доказателства са водили? Тука не става въпрос за доказателства, а за трилиони долари бизнес!
77
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оон да изкара межд заповед за арест на трьмп кои му дава право да нанася ударипо други дьржави има ли доказателства за зарина
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видимо, тоя клоун сдава перушината. В много кадри прозира напредващата му сенилност - и в деиженията, и в говора му. Човека го човърка нещо отвътре, нищо че още се дуе.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трумп е същия престъпник като обама
74
5
 
2
 
! Отговори
Маша преди 7 години
Путин е типичен представител на Империята на Злото.Коварен, безогледен и неблагодарен.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така,както я е подкарал този краварски бандит,очаквайте в скоро време да изтърси: "това,което направих,трябваше да го направи..Хитлер!И всякакви европодлоги,включително и ние,ще ревем във възторг от "мъдрите" му "истини"!
72
2
 
7
 
! Отговори
Juls преди 7 години
Химическите оръжия са особено страшни за оръжейното лоби, евтини са и имат възпиращ ефект, никоя страна няма да си харчи парите за скъпи конвеционални ракети, ако знае че врагът ще отговори с евтини химически. Значи представете си патовата ситуация, битка за някой град обаче никой не смее да гръмне щот и двете страни разполагат с химически оръжия, или ще се избият взаимно или ще седнат на масата за преговори, а когато инстинкта за самосъхранение проговори второто би трябвало да е по - вероятно
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах Путин ли говори за нарушаване на международното право. Те нарушиха договор, който те са подписвали.
70
6
 
4
 
! Отговори
"ДАВАТ НА ЗАДЕН преди 7 години
ПУТИН ОБЕЩАВА---няма да има повече химически атаки....ха,ха,хаааааааааааа
69
6
 
4
 
! Отговори
НО КОМЕНТ!!!! преди 7 години
20%---ОТ САМОЛЕТИТЕ НА РУСИЯ В СИРИЯ-----АУТ !!!!/...СО СЕ ПРЕХВЕЛЕНИТЕ "АНТИРАКЕТНИ КУРНИЦИ" НА РУСИЯ ---С300 И С-400../СМЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
68
2
 
13
 
! Отговори
найден преди 7 години
Тръмп взе да дава заден , нали имаха неопровержими доказателства срещу Асад , къде са , че сега тепърва ще разследват ????
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да има и обрат ако руснаците извадат оръжие което никой не знае за него.Но предполагам че и американците имат такова.
66
7
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ СЕ О.СР.А преди 7 години
НО КОМЕНТ!!!!!!!!
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп се оказа ***.Путин се излъга че го подкрепяха на изборите.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама го вършеше, подкрепяната от тях ИД завладя Сирия.
63
2
 
7
 
! Отговори
Август Вагнер преди 7 години
До АнонименСигурен ли си че Мечката няма да думне Бика ? Аз не съм сигурен кога ще е а не дали. А с тези стъкмистики бледнееш . От коя служба си ?
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да ги думне защото съотношението в конвенционалните оръжия е 20 към 1 в полза на щатите, но все пак с тия простотии омръзнаха на всички, не могат да седнат и се договорят за 1 въпрос 5 години
61
1
 
6
 
! Отговори
Гаврило Принцип преди 7 години
Синедриона си има буферна държава - Кравария. А клоуните там са върхът ! Ако Русия ги думне - бълха го ухапала Синедриона.