Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продължават най нагло да се бъзикат и лъжат целия свят , дали някой им вярва изобщо
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още някоя друга седмица да мине, и сигурно ще намерят снимка как Асад пръцка в шише, и после от самолет пускат шишето.
2
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аиде пак номера . и аз мога да накарам няколко човека да говорят по телефон и да ги запиша , а щом са прихванали такива разговори защо не са предупредили или да спрат атаката , или най вероятно са записали умерените терористи а не армията
1
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжци! Пуснете статията, в която се разобличава целият този цирк-че е една голяма постановка, че дори е невъзможно да е използван зарин! Стига с тази пропаганда