Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
51
 
! Отговори
торба с лъжи преди 7 години
Тръмп лъже, че Асад е пуснал зарин в Идлиб. Както Обама лъжеше, че не подслушва Меркел. Както Хитлер лъжеше за нападението над Полша. Както Кенеди лъжеше за Куба. Както Джонсън лъжеше за Виетнам. Както Никсън лъжеше за Уотъргейт. Както Форд лъжеше за Камбоджа. Както Картър лъжеше за Иран. Както Рейгън лъжеше за Пиночет. Както Клинтън лъжеше за стажантката. Както Буш лъжеше за Саддам. Както Блеър лъжеше за Ирак. Както баба Ангела лъже за бежанците.
103
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това като анонимните свидетели у нас.Едни тайн хора с шлифери са "прихванали", как някои казал нещо.Случеят е разрешен. Бравос.За американците нямаше никакво съмнение и че Садам имал оръжия за "масово поразяване". Ама после се оказа, че няма такова нещо и американците от години цоцат нефта на Ирак.Американците са като някой който ти преджобва портмонето, взема парите и после се хвали как те разтоварил от тежестта, за да ти е леко на кръста.
102
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прихванали пръд/нята на Тръмп.Стават за смх.
101
3
 
21
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 7 години
Анонимен деанонимизиран служител, участващ в неуточнено точно разследване, със съдействието на известни неизвестни, именити, безименни, ненаименувани детективи и ха-ха-хакери, под неприкритото прикритие на тайни служби, с незабележимо забележими методи, съобщил, че има неустановено установени, скрити покрити, рационално ирационални, теоретични предположения, за атака със зарин в Идлиб.
100
4
 
21
 
! Отговори
проф. Ан преди 7 години
Офф и тия хамериканци ми пробутват на Поли Пантев схемите. Разбии колите, па после ги застраховай! Аман от тарикати!
99
7
 
30
 
! Отговори
Липсва логика преди 7 години
До До кому е изгидноИзвинявай, но нямаш логика. Асад е в Сирия, защото е избран чрез демократични избори, законен президент на Сирия. Руснаците са там по силата на договор за военна помощ със Сирия. Американците и Ислямска държава по силата на какви обстоятелства са там? По силата на договор помегжу си ли? И сега кому е изгодно да избива народа - на Ислямска държава, която е супатор, на САЩ, които никой не ги е канил официално или на Асад и Русия, които са там по волята на народа на Сирия.
98
4
 
32
 
! Отговори
Даная преди 7 години
Америка е отделена от останалата част от света ,на самостоятелен континент,нито войни ,нито размирица преживяват,хвърлят си бомбите и отровите където си пожелаят и се правят на велики,да му мислят останалите които ги търпят,с предположения не става,трябват факти ,доказателства,а ние длъжни ли сме да вярваме на подобни неща,ами ако истината е друга,жалко за децата,като опитни зайчета са третирани.Безобразие
97
4
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 7 години
Руснаците са виновни и за Помпей, и за Лисабонското наводнение, и за Кракатау, и за Фукушима! А ти си взимай хапчетата, както ти ги е предписал "чичо Д-р", че ще вземеш да направиш някоя беля, да дойдат едни чичковци и да ти сложат бяла риза с вързанки! Ихайде в кукувичето гнездо!
96
4
 
33
 
! Отговори
Оглупялата нация преди 7 години
Американците защо се излагат така, не разбирам. Велика държава пък се излагат с лъжи като кифладжии. Че то не трябва да си военен специалист, за да разбереш, че всичко е измислено и съшито с бели конци за ***. Как пък тази велика нация не измисли някакъв друг сценарий, за да оправдае агресията си? Едно и също от Виетнам, през Ирак, през Либия и Сирия-един и същ сценарий, едни и същи глурави лъжи. Срамота, велики американци. Съвсем ли оглупяхте и се изчерпахте?
95
31
 
2
 
! Отговори
До кому е изгидно преди 7 години
Изгодно е на същия този който ги избива и с конвенционални средства. Изгодата не се свежда до вида оръжие, а до избиването. За Асад е изгодно да си избива народа с каквото може. За Путин също е изгодно конфликтът да продължи защото това е формалният повод да е там. Както и да зададеш въпроса, отговорът е един.
94
5
 
22
 
! Отговори
Тома неверни преди 7 години
като мериканското разузнаване е прехванало разговори, що не ги е и публикувало а?или пак е "Мижи да те лажем!"
93
2
 
26
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Хамерикански измишльотини...Чиста постановка си беше това с цел оправдаване на бомбената атака.
92
3
 
26
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 7 години
Някой да е имал достъп до реални доказателства от заявените от американците през последните 20 години?Дайте линкове или връзки ..Тия им стига да кажат само : "по медиите казаха..." да го считат за истина!
91
4
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
То се вижда кой е с промит мозък от коментиращите тук и кой е либерастче! На либерастчетата НИКОГА не им трябват доказателства - те си мислят, че ТЕ са истината! Да, ама сте малцинство в България - със сигурност! КостOFF вече не ви плаща, за да пишете измишльотини, нали ? :D :D :D
90
3
 
24
 
! Отговори
айде пак! преди 7 години
Както винаги, краварите казват нещо и не показват нищо! - било тайна....И как с тези лъжи ще се справят с "руската пропаганда"?
89
2
 
9
 
! Отговори
Рая преди 7 години
Не може да се обвинява с предположения,нещата са докарани до кой повече оръжие ще употреби в тази *** и долна война,кой певече пари ще спечели от това ,а съдбите на тези хора,ужасно е,непростимо и греховно.
88
1
 
13
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
До 90Написах "Обеззаразяване", приятелю, за да ме разберат голобрадите "ястребчета", които са виждали АК само в компютърна игра)
87
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ше го разорите руското посолство бе! Не могат да насмогнат да раздават щайгите с рубли :)
86
2
 
25
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Комунистите навремето поне имаха някаква мярка в лъжите."Демократите" лъжат без граница.
85
1
 
20
 
! Отговори
РАЯ преди 7 години
Не вярвам Асад да е такъв *** да мори собствения си народ,това е игра на Америка и Запада за пред света ,но истината е друга.Русия също няма пръст,100 %,това са игри които да накарат Русия да преосмисли участието си в Сирия,но да унищожаваш невинни малки същества е изродско,може да сме заедно със Запада и САЩ но не одобрявам подобни пъклени игри ,хора да унищожават хора,сатанинско и зловещо поведение.