Хиляди на протест: Тръмп да си каже доходите и данъците

Стигна се до сблъсъци с полицията и арести в Калифорния
Обновена: 16 апр 2017 08:31 | 16 апр 2017 08:15, Камелия Цветанова
47
Хиляди на протест: Тръмп да си каже доходите и данъците
Снимка: Reuters, архив

Хиляди души се събраха в няколко американски града на демонстрации, на които призоваха президента Доналд Тръмп да публикува декларациите си за доходи и платени данъци.

Досега милиардерът-президент отказваше да направи този жест, израз на прозрачност, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Протестите се организират малко преди крайния срок за деклариране на доходите в САЩ за 2016 г. Тази година крайният срок е 18 април.

В демонстрацията във Вашингтон протестиращите носеха плакати, на които пишеше: "Какво криеш?" и "Истинските мъже плащат данъците си". Демонстранти бяха донесли и голяма надуваема кукла с лика на Тръмп, но с формата на кокошка. Според Франс прес тя е символизирала предполагаемия страх на президента да оповести данъчната си декларация.

Според участници в протеста Тръмп се страхувал да го направи, защото на яве щели да излязат данни за съмнителни или незаконни инвестиции.

Няколко демонстранти дори се бяха подредили покрай път в близост до курорта на Тръмп във Флорида - Мар а Лаго. Там президентът и семейството му прекарват Великденските празници, предаде ДПА.

В Бъркли в Калифорния протестът прерасна в сблъсък с полицията в местен парк и най-малко 21 души бяха арестувани, предаде Франс прес.

ТАСС допълва, че протестите са били в над 150 града, сред които Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Лос Анджелис, Бостън, Сан Франциско и др.

Всички доскорошни президенти или кандидат-президенти публикуваха декларациите си за доходи и данъци за една или за няколко години. Тази традиция цели да бъде констатирано дали има евентуални конфликти на интереси.

Законът задължава публикуването на финансова декларация, която дава приблизителна оценка за притежаваното състояние, за дълговете или доходите, но не позволява да се провери колко данъци са били платени, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой организира протести срещу Тръмп?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Горкият слабоумен драскач! Те руснаците (ама всички до един!) само чакат някой с прическа заем-наем, боядисан в оранжево, да каже добра дума за тях! Абе ***, това показва, че трумп, въпреки че се пишеше голям мъж, онези от ВПК и големите компании са го хванали за топките и немилостиво ги стискат. А той подскача и върши, каквото му наредят. Щото я импийчмънт, дори затвор, я участта на JFK!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трумп показа че върви по пътя на световните престъпници буш и обама,ВЪН
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zaschto da mi dreme kakyv e Trymp?Teb tova li te vylnuva?Men pyk kakvo schte napravi Boiko Borisov i dokyde schte ni dokara nas bylgarite bedni i posledni.Glei ti sorosite kvi vylnenia imat.Az iskam xlqb svoboda i dostoen jivot za bylgarina ne za amerikaneca i koitoi da bilo.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последните стотинки на Сорос се изливат за протести. Хилъри прахоса останлото!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AKO SI PREDAL RELIGIQTA SEBE SI BRATQTA SI PRAVOSLAVNI TO VYRVI V ADA OTSEGA.TAM TI E MQSTOTO.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BYLGARINYT E IZTOCHNOPRAVOSLAVEN OT PRAVOSLAVNOTO SEMEISTVO IPO ROJDENIE E RUSOFIL OSTANAOTO DETO SE BARA TUK RUSOFOB NE MOJE DA E BYLGARIN IZTOCHNOPRAVOSLAVEN I DA MRAZI BRATQTA SI.PRAVETE SMETKO OT KOI ETNOSI SA KRAVAROFILITE.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как само Тръмп се изгаври с руснаците. Пусна им няколко комплимента и те се вързаха. Това показа колко са закъсали и как се ловят за сламката. То обаче не се оказа сламка а желязо което ще ги завлече на дъното.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що не хвалите Тръмп? Няма ли да отворите едно шампанско?
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля русофилите да ми кажат : Тръмп добър ли е или лош ? Но с една дума,без дълги пустословия. Защото само преди 1 месец,бяха изпднали в телешки възторг от него и обяснваха,как щял да даде на Русия-Сирия,Близкия Изток,Прибалтика, Източна Европа...Ей така, за Бог да прости,защото имаш добро сърце. И че целта на живота му е да помага на Русия и ПУТИН,без да иска нищо в замяна. Сега започнахте да го плюете. Моля заемете твърда позиция и синхронизирайте мненията си.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRYMPUSCHKA TI OPRAVI USA OTVYTRE CHE SE NAPYNA I NAVYN OP LEKO NESCHTO TI PROTECHE IZOTZADZE.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ШУТ ТРЪМП МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШЕ КАКВО ИСКАТ БОЛШИНСТВОТО АМЕРИКАНЦИ И ТОЧНО ТОВА ИМ ОБЕЩАВАШЕ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ,А ИМЕННО ДА СЕ БОРИ С ОТРОЧЕТО НА ЦРУ И МОСАД-ИДИЛ И ДА ПОДОБРИ ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ,НО ОЩЕ ЩОМ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ ПО ЗАРЪКА НА ЕВРЕЙСКОТО МУ ЗЕТЧЕ И ЦИОНИСТКИТЕ МУ ГОСПОДАРИ ТРЪМПО СЕ ИЗВЪРТЯ НА 180 ГРАДУСА И ЗАПОЧНА ДА ЗАПЛАШВА С ВОИНИ НАЛЯВО И НАДЯСНО И ДОРИ ТРЪГНА ДА ПАЛИ И ЯДРЕНА ВОЙНА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ И КИТАЙ,ЗАТОВА НАРОДА НА ЩАТИТЕ ЩЕ ГО ИЗМЕТЕ.
17
2
 
14
 
! Отговори
Ихо! преди 7 години
До Анонимен 15Руснаците не искат Путин да публикува доходите си! Те казват, че Русия е на Путин и Путин е на народа! Цялата русия е на Путин и руснаците! Не го сравнявай с Тръмп! Той бил избран, защото е обещал на американците да оправи отношенията с Русия и ги е излъгал! Хората в САЩ ще го пометат! Само гледай! Търсят му цаката!
16
3
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 14 (Шефа)*** как бе? Е нали Тръмп беше любимец на Путин бе? К'ва стана тя сега?И Депардийо беше фен на Тръмп, и Филип Киркоров беше фен на Тръмп...Още ли са му фенове? А?
15
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Бъркли в Калифорния протестът прерасна в сблъсък с полицията в местен парк и най-малко 21 души бяха арестувани, предаде Франс прес."Разликата между американската полиция и руската милиция е тази, че докато американската чака да се стигне до сблъсък и тогава бие и арестува, то руската щом види да се събират хора и почва да ги бие и арестува.А впрочем, някой знае ли Путин да си е декларирал доходите?Аз прочетох само за една Волга и мижаво апартаментче, но това не е вярно просто!
14
0
 
34
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Тръмп си е мошеник и го доказа с предизборната си платформа в която зовеше за мир със света и война само с терористите!Но....днес прави точно обратното, извадил е пищова и стреля на поразия като пиян ковбой в кръчма , по слаби страни , сипе закани и плаши с ядрени удари!Прекрасно си допадна с Джонсън от Англия , с бясното куче Матис , с части от ИДИЛ и сирийската опозиция приблежента с "Ал Кайда"???? ....голям *** излезе
13
0
 
16
 
! Отговори
тръмп от капитола преди 7 години
Аз съм император. Не ме занимавайте с глупости.
12
0
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
И У НАС ПРЕДИ ДА СЕ ЗАКЪЛНЕ---НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ЗАЯВИ С КАКВИ ПАРИ ВЛИЗА В НС ---ВСЕКИ ДЕПУТАТ ДА ЗАЯИ ФИНАНСОВОТО СИ СЪСТОЯНИЕ КОЕТО ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕНО ОТ НАП И ДАНС ---ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМАТ ТАЗИ СМЕЛОСТ ТЕЗИ МЕКОТЕЛИИ ***
11
10
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Значи ако комшията ви редовно гърми с пушка покрай оградата и пуска фойерверки, които гърмят над твоята къща, няма проблем, да не се притесняваме, че някой път може да ни уцели сляп куршум или да ни се запали покрива?
10
1
 
11
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
странджаа ли си анонимник ли си поне си сменяй и шрифта,не карай само с главни букви...