След скандала на борда - нови правила на United Airlines

Още изисквания за членове на екипажи и служители на авиокомпанията
24
След скандала на борда - нови правила на United Airlines
Снимка: Reuters, архив

Американската авиокомпания United Airlines промени правилата за пътуване на служители с нейните самолети в извънработно за тях време след случая, при който пътник беше извлечен от препълнен самолет в Чикаго. Това съобщи днес телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от ДПА и БТА.

Още по темата
Членове на екипажи и служители, които се качват на даден полет на United Airlines за друг град, за да отидат на работа, ще трябва занапред да се регистрират за него час преди заминаване.

Мярката цели да се избягват случаи, при които пътници с редовно закупени билети биват молени да слизат от самолета, след като са заели местата си, заяви пред Си Ен Ен говорителка на авиокомпанията.

Случаят отпреди седмица на борда на самолет, готвещ се да излети от международното летище на Чикаго "О'Хеър", предизвика възмущение, призиви за изслушвания в Конгреса и събиране на подписка с искане изпълнителният директор на авиокомпанията да подаде оставка, въпреки че той се извини на пътника, семейството му и пътниците на полета.

Принудително сваленият пътник, Дейвид Дао, беше един от няколкото избрани на случаен принцип да напуснат самолета. Адвокатът му заяви, че той е получил мозъчно сътресение, бил му е счупен носът и е загубил два зъба.

Авиокомпанията е обезщетила пътниците в размер на стойността на билетите им, заяви пред ДПА неин говорител.

В резултат на инцидента американски конгресмен предложи закон, забраняващ на авиокомпаниите принудително да отстраняват пътници, след като са заели местата си, за да освобождават място за други клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: екипажUnited Airlinesсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
гого преди 7 години
До ТеоПътника не е китаец а е лекар с виетнамски произход, бъркаш ги двата щата ;). Най много можеш да кажеш че е азиатец
23
2
 
4
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Дори и за САЩ това беше прекалено. Отделно се оказа, че пътника е китаец. Китайците са разочаровани от случая. Веднага след това Тръмполино почна да се репчи на Северна Корея. Скоро се очаква САЩ да емитират нов дълг, и както винаги в последния момент ще го увеличат. Основния купуващ дълга на САЩ са Китай. Някой не разбрал за какво иде реч?Колкото до юнайтед - вече са бита карта, ще сменят името и ще олекнат с десетина милиона. Въпроса е Китай как ще реагират в близките месеци.
22
0
 
6
 
! Отговори
men преди 7 години
има такива случки и след чецк ин и бординг. идва една кукла и вика продали сме прекалено много места, предлагаме хотел и еди си колко долара на тези които искат да летят утре. виждал съм го на презокеански полет.
21
2
 
0
 
! Отговори
Ира преди 7 години
До ПорЦеланНе за багажа не себезпокойте, той е свален със сигурност преди пътника! И както гледам, имало е предостатъчно време!
20
2
 
0
 
! Отговори
ира преди 7 години
До НауруИ всички ще бъдем много щастливи от това, и автоматично ще настане справедливост! Жалко за тези които са градили компанията с години, а сега ги осмиват. Всички си избиха комплекса с глупава радост.
19
0
 
0
 
! Отговори
Ira преди 7 години
До АнонименНе, той е привлекателен мексиканец, обявен за най-добрия менаджер преди време. Съчувствам му!
18
3
 
1
 
! Отговори
Мистър 100% преди 7 години
,,Юнайтед Еърлайнс" са обиденените авио линии .това са включително и много от фалиралите до сега по-малки авио компании.Въпреки че са най-големите,са предпочитани за редовните бизнес пътувания.И все пак ако се наложи,ще ги ползвам.
17
1
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Ще бъде интересно да видим какво ще реши американският съд.А той е известен с противоречивата си практика.Ама не се знае-ако да кажем Монсанто има яко съдебно лоби,то с Юнайтед Еърлайнс може да не е така и да отнесат яко обезщетение.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бизнес класа, инвалиди, редовни пътници, деца и т.н са били изключени предварително от списъка с възможните лица в "томболата". До тук със случайния принцип по който е избран
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но ако е български бабугер пак би се опитал да вдигне хората от местата им! Няма да се учудя ако изпълнителният директор на Юнайтед е бил с българу-бабугерски манталитет!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"samoletite na snimkata sa na AA"И кво?
13
0
 
26
 
! Отговори
Науру преди 7 години
Последствията;86 000 служители ще станат безработни защото никой повече не иска да лети с този превозвач подобно като пернишкият автобусен!
12
2
 
3
 
! Отговори
usa преди 7 години
samoletite na snimkata sa na AA
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите са си кравари, никога повече UA
10
0
 
39
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
Ами то на билета пише че авиокомпанията допуска букинг повече от местата в самолета. Малки черввени букви около 10 параграфа че си се съгласил и да те опънат ако така реши компанията. Те са си вързали гащите, ама след чекинг и бординг да те изхвълят - това вече си е безобразие и аз щях да реагирам така. И какво ще му правят с багажа? Ще си замине със първият полет което си е нарушение, по принцип не се допуска багаж без пътник.
9
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път чувам подобно нещо! Ами, може и изхвърленият човек да е пътувал по работа и да му е било важно да стигне. Как така ще си купиш билет и ще те свалят от самолета?! Не знам дали авиокомпаниите в Европа имат такава "политика", но поне аз не знам за подобни безобразия. И това там законно ли е? Може да не е за работа, може да отиваш на сватба, при болен роднина, на погребение, може жена му да ражда.
8
1
 
38
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
Сметките в авиокомпаниите са следните: В самолета има 5-10-20 реда седалки в повече, за тях се продават 30% билети в повече - екология, подсигуряване или най-обикновена алчност? След 11 Септември ореваха света че им паднали печалбите, после горивото им беше скъпо и като резултат: по-високи цени, тъпканица като в метрото сутрин, храната е 1/4 от едно време, а тия пък от Юнайтед си пенсионират екипажите на 70 год. , такова чувство имам, такива стари стюардеси никъде другаде не съм виждал.
7
0
 
52
 
! Отговори
до 2-ри преди 7 години
Абе ти нормален ли си?Човека си е купил билет.Важно му е да стигне на време.Каквато и конпенсация да ти дават има и по важни неща от парите...
6
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано успее да ги осъди човека тия наглеци. Егати логиката ако техен служител трябвало да лети, влизат в самолета и пребиват и изхвърлят някой а оня му взимал местото.
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си купил билет, значи мястото е твое! Не да си го заел, а да си си купил билет!Бавняpите от кpaвариcтан да си оставят 2-3 места в багажното!Ама какво да обсъждаме тези нaгляpи!