В САЩ изпълниха първо смъртно наказание от 2000 г.

Изтичал срокът на годност на медикамента за инжекциите
Обновена: 25 апр 2017 09:12 | 25 апр 2017 08:55, Петя Славова
37
В САЩ изпълниха първо смъртно наказание от 2000 г.
Снимка: архив, Reuters

В Арканзас беше екзекутиран със смъртоносна инжекция осъденият на смърт през 1995 г. за изнасилвания и убийства Джак Джоунс, предаде Асошиейтед прес.

Джоунс беше обявен за мъртъв около 14 минути след началото на процедурата. По-късно днес ще бъде умъртвен затворникът Марсел Уилямс, след като Върховният съд на Арканзас отново отхвърли обжалването му. Това ще е първата двойна екзекуция в САЩ след 2000 г.

В Арканзас бяха планирани общо 8 екзекуции за 11-дневен период преди края на май, когато изтича срокът на годност на медикамент, използван в смъртоносните инжекции.

Първоначално се планираше да бъдат изпълнени четири двойни екзекуции - най-големият брой в един щат за толкова кратък период от време, откакто Върховният съд възобнови смъртното наказание през 1976 г., пише БТА.

Един от осъдените беше екзекутиран миналата седмица, а изпълнението на четири от екзекуциите беше спряно със съдебни решения. Две екзекуции бяха насрочени за днес, а една е предвидена на 27 април.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Бай Рашо: А ако този "нещастник" беше изнасилил невръстната ти дъщеря и след това е убил?
28
2
 
1
 
! Отговори
Бай Рашо преди 1 година
Вместо да пишете нелепици и безумия,
за момент си представете че сте на мястото на този НЕЩАСТНИК в
щата Арканзас, който е предвиден да бъде умъртвен за УТРЕ
тъй като другите две, предвидени за днес по-всяка вероятност са вече изпълнени . . .
27
0
 
2
 
! Отговори
Kраси на Къна преди 1 година
Само за 2016 в Тексас са пратени на ония свят чрез екзекуция 16 души. 9 в Оклахома. Авторката да минава на хапчета!
26
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 1 година
"В САЩ изпълниха първо смъртно наказание от 2000 г."

"РАБОТИЛАТА" ПО "ПУБЛИКАЦИЯТА" ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМЕ РЕЗЕРПИН, ФЕНОБАРБИТАЛ И ОБИЛНИ КОЛИЧЕСТВА ЛЕКСОТАН.
25
3
 
0
 
! Отговори
хм.. преди 1 година
Смъртното наказание -
не е хуманно, не го приемам ,но .....е необходимост.
24
3
 
0
 
! Отговори
Уен Науен преди 1 година
Брайвик - Президон, президон!
23
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Този съшия човек за когото говориш след време ще стане символ за Европа в борбата и срещу Ислямизацията!Ако беше обикновен Ислямист да са го учистили до сега 100 пъти !Написал е, в Тристайния си луксозно обзаведен апартамент в затвора,2 книги до сега.Който ще видят бял свят когато му дойде времето.
22
1
 
3
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 1 година
ТОНА ТРЯБВА ДА ГО ИМА И В БЪЛГАРИЯ! ДА СПРЕМ ПРЕС ТЪПНИЦИТЕ И МАН ГАЛИТЕ!
21
3
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
БРАВО!!!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синко, дс ти обясня, чувал ли си репликата „judge, jury and executioner"? По закон нямаш право да си executioner ако си бил jury. Що така лъжеш хората бе приятел, психични проблеми ли имаш или какво?
19
4
 
2
 
! Отговори
мадафака преди 1 година
Ако няма доброволец, присъдата се изпълнява от човек от затворническия персонал. Не си мисли, че става дума за палач, който реже глави или подобно. Всичко става с натискане на копче. Казва ли са ми, че единствено при изпълнение на присъда на електрически стол, не са допускани доброволци. Така или иначе от много години не се изпълняват присъди по този метод никъде в Щатите.
18
1
 
4
 
! Отговори
мадафака преди 1 година
До Анонимен17
Синко, и на теб ще обясня. Изпълнението на смъртна присъда чрез инжекция или газ става с натискане на копче. Всъщност не е инжекция, а две системи които са предварително включени венозно и самото им задействане е чрез копче. Присъдите за такива престъпления, които описах, се изпълняват на 70% от доброволци или от журито или от близки на жертвите. Приоритет имат близките. Ако има повече от един доброволец в журито се тегли предварително жребий. Ако няма доброволец, присъдата се
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо съжалявате за екзекутираните?Садистични изнасилвачи и убийци.Единственото позорно в случая е ,че няколко европейски фармацевтични компании са отказали доставки на новият модел препарати за инжекцията.Били много загрижени за здравето и благосъстоянието на човек който е изнасилил и пребил 11 годишно момиченце а след това обесил майка и с кабел.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаш ли да не си задействал системата, щото за задействането на системата има специален персонал и се приема за нещо много сериозно и абсолютно никога не се прави от членове на „журито”. Ганьо пак е гледал много американски филми.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама много загрижени за здравето на осъдените, са тези американци. Да не го увредят с медикамент с изтекъл срок на годност.
14
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да побързаш с убиването на хората, за да не отидат зян инжекциите... развита пазарна икономика!
13
8
 
7
 
! Отговори
трол горянин преди 1 година
Точно в САЩ смъртното наказание е излишно , защото още Алеко ни е донесъл описание какво представляват техните затвори - машина за правене на пари , така че всеки болен или умрял затворник ги удря па джоба
12
0
 
6
 
! Отговори
xax преди 1 година
До До 1

Може да е работил нещо такова, едва ли е ходил за тръпката. Журналисти, юристи, противници на смъртното наказание, всякакви хора имат общо.
11
2
 
36
 
! Отговори
мадафака преди 1 година
До До 1
Синко, ще ти обясня максимално просто. Като член на журито съм бил длъжен да присъствам на екзекуциите. Даже в два от случаите съм бил доброволец и съм задействал системата. Това е бил гражданския ми дълг и убежденията ми са такива. Според теб каква присъда трябва да получи престъпник, който е изнасилил и удушил 3 малки момиченца, ненавършили 10 години или друг, който е изнасилил и заклал двете си малолетни сестри?
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бразилия като няма смъртно наказание и са "цъфнали"... Най висока престъпност в света, повече убийства от Сирия и Ирак взети заедно