Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!

Действията в Близкия Изток и КНДР връщали авторитета на САЩ
30 апр 2017 08:52,
191
Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!
Президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс Снимка: Reuters

Всички страни от НАТО ще дадат финансов принос за засилване на сигурността на блока. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на снощния си митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по случай своите първи 100 дни на поста, предаде ТАСС.

"Също така ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял. Те започнаха да увеличават влаганите от тях средства с милиарди долари, но ние няма да се успокоим, докато всички не платят полагаемото се", каза той.

Тръмп заяви също, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана, колкото са платили всички страни от алианса взети заедно. Американският президент определи това като "нечестно". Той каза, че въоръжените сили на САЩ ще се модернизират и преустройват.

На снощния митинг Тръмп отново разкритикува остро международните споразумения, сключени при предишното американско правителство, отбелязва БТА.

"Харчихме милиарди и милиарди долари за един глобален проект след друг, а същевременно в нашата страна проникваха банди и ние не можехме да гарантираме сигурността на своите граждани", каза той. "Нашите работни места отиваха в други страни, за които вие не сте и чували."

"Нашето правителство се стремеше да сключва международни споразумения, по условията на които САЩ трябваше да плащат и да понасят бреме, докато други страни имаха изгода", заяви още Тръмп. "В това число влиза и едностранното Парижко споразумение за климата, по което САЩ са платили милиарди долари, а Китай, Русия и Индия не са дали нищо и няма и да дадат. Не ви ли напомня това на споразумението с Иран?"

ДПА отбелязва, че Тръмп е използвал речта си, за да загатне, че САЩ възнамеряват да излязат от Парижкото споразумение.

"В следващите две седмици ще взема важно решение за Парижкото споразумение и ще видим какво ще стане", каза той.

В речта си Тръмп определи като свои постижения за първите си 100 дни назначението на Нийл Горсъч във върховния съд, решението за излизане от търговското споразумение за Транстихоокеанско партньорство и слагането на край на прехвърлянето на дейността на компании зад граница с цел "да бъдат върнати американски работни места".

Действията по отношение на Сирия, Иран, Северна Корея и "Ислямска държава" помагат да се възстанови авторитетът на САЩ, заяви на митинга американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ТАСС.

"Президентът Тръмп защитава нашите съюзници и дава отпор на враговете ни. Той предупреди Иран, той решително противодейства на заплахите, произтичащи от режима в Северна Корея, светът вижда силата и решителността на нашия президент", каза Пенс. "Действията, които той предприе в Сирия и Афганистан, станаха свидетелство за възстановяването на авторитета на американската мощ."

"Благодарение на Доналд Тръмп Ислямска държава се спасява с бягство в Ирак, Сирия и Афганистан. Няма да спрем, докато не разгромим Ислямска държава веднъж завинаги", заяви той. "За изминалите 100 дни президентът напълно преобрази Америка, но това е само началото." /ВС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
16
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Да "разгоним"......ти да видиш.....не е нужно да ги гоните, вземете си ги у Вас...нали Вие ги създадохте, за да съсипете толкова съдби...и, за да правите пари от войните и конфликтите си....Не спряхте да ровите по целия свят,...Кой Ви даде правото да се мислите за по, по най от всички останали. Демократи, затворили коренното си население в резервати...Стига ни учихте на морал, на демокрация и ценности, Ви които навсякъде ръсите бомби и дрънкате оръжие. Не сте Богоизбрани.....
81
2
 
14
 
! Отговори
Пазят преди 6 години
Само се чудя от кой пък ли ни пазят. Те даже и бежанците не искат у нас. Като гледам положението в държавата никои не се е забързал да ни напада. Турция ако решат а те ще след 10-20г да не мислите че 6 драгливи самолета ще ги спрат. Държавата потъва потъва и вече сме последна дупка в Европа, скоро и в света.
80
2
 
8
 
! Отговори
Честито преди 6 години
Че какво друго очаквате.Напоследък само пари искат от БГ. Брекзит и БГ щяла да плаща? Онзи лудия си играе на военни игри и БГ ще плаща? Ай честито
79
0
 
3
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
Аз познавам двама - похвалиха се с по 30 лева.
78
8
 
5
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Ще плащате и паметник ще ми направите, защото ние поемаме вашата защита, без да сме длъжни да го правим.
77
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е най-великата държава, затова трябва да плащаме и купуваме всичко, което искат, ако не искаме Путин да ни завладее.
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ЛЕШ ЩЕ ГО ВИДИТЕ НО ВЕЧЕ ЩЕ Е КЪСНО ЛИБЕ ЗА КИТКА
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да ми каже защо е гласувал за Герб
74
3
 
16
 
! Отговори
граничар преди 6 години
Нали искахте НАТО ето ви НАТО нали искахте евроантлантически цености ето Ви нали искате Герб ето ви го ее аа ЧЕСТИТО ВИ
73
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Тръмп и Бойко Борисов,Долу Генерал Радев и Владимир Путин
72
2
 
13
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
В България това няма да проработи, г-н президент, по-скоро ще напуснем НАТО и ще се присъединим към Шанхайската организация за сигурност ШОС, където е Русия :)
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ни защитавате, като ни притискате да ви купим старите ф16
70
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бьлгария да излиза от нато иес докато е жива македония е пример за намесатана сащ на балканите сега трябва да си плащаме ракетите които изпрати над сирияи воините в индокитаи
69
7
 
1
 
! Отговори
Айдахо преди 6 години
До 77Ползваме ги , за да ви защитаваме.
68
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тиквата да забърза процедурата по закупуването на Грипени, че улавия Тръмп като нищо ще ни изрекетири да им купиме 100 годишните кочини F-16 трета употреба
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо мислите, че Щатите са богати? Просто са изобретили начина и механизмите да експлоатират целия останал свят. Ако някой дръзне да се откъсне от влиянието им и да защити националния си суверенитет го сполетява съдбата на Ирак или на Сърбия. С нас ще е същото - или ще плащаме, или ще ни спретнат някой етнически конфликт, майдан или балканска пролет. Ако не стане, просто ще намерят повод да ни бомбардират (с цел да ни демократизират, де, да не си помислите нещо друго).
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще плащаме колкото поискат. Ще сложат в управлението на България продажни политици, които да служат на американски интереси и те ще плащат от нашите пари толкова, колкото е по силите на страната. Ако икономиката произведе нещо повече, и плащането ще се увеличи. Това членство в НАТО е един от начините за доене на малки зависими държавици като България. Правил го е Хитлер, правят го и американците - нищо ново под слънцето.
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 70напълно си прав за това което си написал , тук никога не е имало руска база или руски войници , а България в срвнение с много държави беше рай , а сега сме ***
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накараха ни да унищожим собствената си армия и техника... и сега "плащайте да ви пазим". Типично по американски. Наполеон го беше казал "който не храни собствена армия, храни чужда".
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега искат цял свят да плаща за поддръжката на американския военен комплекс. Алчни убийци и нахални на всичко отгоре. Но с такива политици като нашите *** не очаквам да отхвърлят каквото ни поискат далечните братя.