Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!

Действията в Близкия Изток и КНДР връщали авторитета на САЩ
30 апр 2017 08:52,
191
Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!
Президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс Снимка: Reuters

Всички страни от НАТО ще дадат финансов принос за засилване на сигурността на блока. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на снощния си митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по случай своите първи 100 дни на поста, предаде ТАСС.

"Също така ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял. Те започнаха да увеличават влаганите от тях средства с милиарди долари, но ние няма да се успокоим, докато всички не платят полагаемото се", каза той.

Тръмп заяви също, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана, колкото са платили всички страни от алианса взети заедно. Американският президент определи това като "нечестно". Той каза, че въоръжените сили на САЩ ще се модернизират и преустройват.

На снощния митинг Тръмп отново разкритикува остро международните споразумения, сключени при предишното американско правителство, отбелязва БТА.

"Харчихме милиарди и милиарди долари за един глобален проект след друг, а същевременно в нашата страна проникваха банди и ние не можехме да гарантираме сигурността на своите граждани", каза той. "Нашите работни места отиваха в други страни, за които вие не сте и чували."

"Нашето правителство се стремеше да сключва международни споразумения, по условията на които САЩ трябваше да плащат и да понасят бреме, докато други страни имаха изгода", заяви още Тръмп. "В това число влиза и едностранното Парижко споразумение за климата, по което САЩ са платили милиарди долари, а Китай, Русия и Индия не са дали нищо и няма и да дадат. Не ви ли напомня това на споразумението с Иран?"

ДПА отбелязва, че Тръмп е използвал речта си, за да загатне, че САЩ възнамеряват да излязат от Парижкото споразумение.

"В следващите две седмици ще взема важно решение за Парижкото споразумение и ще видим какво ще стане", каза той.

В речта си Тръмп определи като свои постижения за първите си 100 дни назначението на Нийл Горсъч във върховния съд, решението за излизане от търговското споразумение за Транстихоокеанско партньорство и слагането на край на прехвърлянето на дейността на компании зад граница с цел "да бъдат върнати американски работни места".

Действията по отношение на Сирия, Иран, Северна Корея и "Ислямска държава" помагат да се възстанови авторитетът на САЩ, заяви на митинга американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ТАСС.

"Президентът Тръмп защитава нашите съюзници и дава отпор на враговете ни. Той предупреди Иран, той решително противодейства на заплахите, произтичащи от режима в Северна Корея, светът вижда силата и решителността на нашия президент", каза Пенс. "Действията, които той предприе в Сирия и Афганистан, станаха свидетелство за възстановяването на авторитета на американската мощ."

"Благодарение на Доналд Тръмп Ислямска държава се спасява с бягство в Ирак, Сирия и Афганистан. Няма да спрем, докато не разгромим Ислямска държава веднъж завинаги", заяви той. "За изминалите 100 дни президентът напълно преобрази Америка, но това е само началото." /ВС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно Ким Чен скоро ще сложи равновесие в световен мащаб
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набутали са ни в НАТО, за да обслужваме американски интереси и на всичко отгоре искат да плащаме щедро за това, че им слугуваме.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз не се чувствам заплашен от Русия че да ни пазят,напротив те могат даже да ни освободят
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те са най големите производители на оръжие , ако няма войни няма къде да продават оръжията си и ще фалират веднага , за това подържат огъня в световен мащаб а хиляда и милиони загиват заради лакомията на група индивиди , но рано или късно възмейздие има дали в този или в следващ живот
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това се нарича съвременно робство , управляват ти държавата от вън и при това си плащаш , или май му викаха демокрация
57
1
 
12
 
! Отговори
от село преди 6 години
Ше плащам *** друг пат...
56
1
 
9
 
! Отговори
batevale преди 6 години
"Тръмп заяви също, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана, колкото са платили всички страни от алианса взети заедно." Това означава ли ,че ако САЩ удесетори някои свои разходи ,съюзниците им ще трябва да платят за увеличеният американски интерес в някаква област ?.............
55
0
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До реалистХайде сега напиши и прогнозата за времето, какво бълнуваш за някакви несъществуващи теми?
54
0
 
9
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Прокуратурата в Италия подхвана НПО-та на Сорос които се занимават пряко с трафик на мигранти в Европа и печелят огромни суми...
53
2
 
5
 
! Отговори
Я по-леко преди 6 години
До Bolt ThrowerБългария няма общо с някакви единици търговци и техните амери партньори, това са си частни решения, също както много европейски и близкоизточни фирми си правят каквото си решат
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тръмп Империята на Сатаната !
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако я нямаше Русия да бди над демокрацията в Крим и да направи референдуми, демокрацията никога нямаше да дойде в Крим. Крим е руски въпроса е затворен.
50
4
 
9
 
! Отговори
Въй преди 6 години
До Анонимен 46Не драскай *** фалшиви пропаганди, за какво са й на Русия още места с десетки милиони роми, гета, африканци, петполови единици?
49
12
 
3
 
! Отговори
тръмп преди 6 години
Всички да коленчат. Империята се възражда.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO GLUPAK MOJE DA VQRVA CHE RUSIQ ISKA TERITORIII TQ SI IMA CQLA EDNA SCHESTA ZLATNI TERITORIII SAMO USA ISKA TERITORIII I RESURSI SPRAVKA AFGANISTAN OKRADEN IRAK SYSCHTO UKRAINA DO DUPKA BYLGARIQ SYSCHTO BEZ ZLATO I METALI I KOI LI NE. USA SVETOVEN KRADEC NA RESURSI.
47
2
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Янките колят, янките бесят!Европа със събути *** и стиска палци.П.П.Демокрация ............................. по американски.П.П.Да ви е... ..цията а!
46
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ГО НЯМАШЕ НАТО ДОСЕГА РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ОКУПИРА ПОЛОВИН ЕВРОПА !
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп е велик и каквото казва не става
44
7
 
20
 
! Отговори
един там преди 6 години
Ако го нямаше НАТО, Русия не само, че нямаше да е превзела половин Европа, ами и АР Крим нямаше да обяви независимост и да гласува присъединяване към РФ, понеже нямаше да има преврат в Украйна! Така че, като пишеш разни глупости, малко поне мисли!Финландия като не е в НАТО какво? Да не би Русия да я превзела?
43
2
 
26
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 6 години
Наистина доста мутренско изказване от страна на Тръмп. Американците се бутат където не им е работата, после зарязват бакиите, за които получават терористи, ама трябвало друг да им плати сметката... 60%от данъците им са за военните, не остана по-мурга'ва държава не "освободена" от американците, защото ако не воюват ще им се срине икономиката.