Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!

Действията в Близкия Изток и КНДР връщали авторитета на САЩ
30 апр 2017 08:52,
191
Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!
Президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс Снимка: Reuters

Всички страни от НАТО ще дадат финансов принос за засилване на сигурността на блока. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на снощния си митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по случай своите първи 100 дни на поста, предаде ТАСС.

"Също така ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял. Те започнаха да увеличават влаганите от тях средства с милиарди долари, но ние няма да се успокоим, докато всички не платят полагаемото се", каза той.

Тръмп заяви също, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана, колкото са платили всички страни от алианса взети заедно. Американският президент определи това като "нечестно". Той каза, че въоръжените сили на САЩ ще се модернизират и преустройват.

На снощния митинг Тръмп отново разкритикува остро международните споразумения, сключени при предишното американско правителство, отбелязва БТА.

"Харчихме милиарди и милиарди долари за един глобален проект след друг, а същевременно в нашата страна проникваха банди и ние не можехме да гарантираме сигурността на своите граждани", каза той. "Нашите работни места отиваха в други страни, за които вие не сте и чували."

"Нашето правителство се стремеше да сключва международни споразумения, по условията на които САЩ трябваше да плащат и да понасят бреме, докато други страни имаха изгода", заяви още Тръмп. "В това число влиза и едностранното Парижко споразумение за климата, по което САЩ са платили милиарди долари, а Китай, Русия и Индия не са дали нищо и няма и да дадат. Не ви ли напомня това на споразумението с Иран?"

ДПА отбелязва, че Тръмп е използвал речта си, за да загатне, че САЩ възнамеряват да излязат от Парижкото споразумение.

"В следващите две седмици ще взема важно решение за Парижкото споразумение и ще видим какво ще стане", каза той.

В речта си Тръмп определи като свои постижения за първите си 100 дни назначението на Нийл Горсъч във върховния съд, решението за излизане от търговското споразумение за Транстихоокеанско партньорство и слагането на край на прехвърлянето на дейността на компании зад граница с цел "да бъдат върнати американски работни места".

Действията по отношение на Сирия, Иран, Северна Корея и "Ислямска държава" помагат да се възстанови авторитетът на САЩ, заяви на митинга американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ТАСС.

"Президентът Тръмп защитава нашите съюзници и дава отпор на враговете ни. Той предупреди Иран, той решително противодейства на заплахите, произтичащи от режима в Северна Корея, светът вижда силата и решителността на нашия президент", каза Пенс. "Действията, които той предприе в Сирия и Афганистан, станаха свидетелство за възстановяването на авторитета на американската мощ."

"Благодарение на Доналд Тръмп Ислямска държава се спасява с бягство в Ирак, Сирия и Афганистан. Няма да спрем, докато не разгромим Ислямска държава веднъж завинаги", заяви той. "За изминалите 100 дни президентът напълно преобрази Америка, но това е само началото." /ВС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Президентът Тръмп защитава нашите съюзници и дава отпор на враговете ни."КНДР да е заплашвала България? Не.Сирия да е заплашвала България? Не.Афганистан да е заплашвал България? Не.Иран да е заплашвал България? Не.Какъв отпор, какви врагове, какви заплахи?Виж, бих казал, че се чувстваме застрашени от Турция. Нещо по въпроса прави ли се - не.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В НАТО лесно се влиза, но се излиза само с краката напреде и за туй удволствие трябва и да си платиш .
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нато, няма проблем! Нито безсмислени разходи. Ще се върви при Путин явно!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ако го слушаш - на САЩ всички им пречат. Ако бяха само САЩ на тая планета, всичко щеше да е като в рая, едва ли не.Ами защо не се изолират - така, да станат затворена държава, като КНДР, щом всички им пречат? Да видим дали ще устискат и 6 месеца, преди да им рухне "затворената" икономика?Лесно е да се плямпа. САЩ откровено КРАДАТ целия останал свят и на това се дължи доброто им икономическо положение. Ама искат да КРАДАТ повече. Сега искат да крадат с армия, за която ние да плащаме...
18
5
 
11
 
! Отговори
кака Стрина преди 6 години
Явно е че България, няма да види и бял ден от сега нататък със своето членство в НАТО и Европейския съюз, защото от всякъде са ни подгонили яко да си плащаме за всичко !?Сега някои хора ще видят разликата между тези организации създадени от капиталистии времето на Зрелия ни Социализъм, когато Бай ни Тоше ги разрешаваше тези текущипроблеми за страната ни с радушни ПРЕГРЪДКИ и ЦЕЛУВКИ със съветските ни другарии партийни функционери още на Аерогара София !!!
17
3
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Ами ти как си мислиш кой започна 26 войни, да не би да не са краварите, зaщо да не те нападнат ако си неудобен посочи ми поне една причина ? Да не мислиш че Франция ще тръгне да се кара с краварите заради тебе нищо подобно ще застанат на страната на чичо Сам дали защото ще ги купят или по ред други причини, но тъй ще бъде.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тръмп се закани: Ще заставим всички в НАТО да си плащат!"Как? Който не си плаща, ще го бомбардирате демократично ли? :)
15
1
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Пълен ненормалник!
14
13
 
2
 
! Отговори
ДО 18 преди 6 години
А ако краварника нападне друга страна член на НАТО, задето не иска да си плаща кой ще се обедини ти и Румъния ще нападнете краварника ли ве пубер ?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дядка ще надмине и Ким по самохввалство още нищо не свършил освен да плямпа.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как ли ще реагират ако една страна член на НАТО нападне друга също член на НАТО?
11
4
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ааааааа чичо Скруч не така с лошо че ще останеш сам пред маршал Ким Чен Ун и ще ядеш дебелия...то СССР не искаше а даваше пари на тебе ще плащаме измамник такъв а че НАТО е инструмент за натиск и ограбване на света в интерес на американската икономика а ...прай са на луд откачалника...
10
1
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Тия все повече ми заприличват на тато когато по празниците първия говореше общи приказки, а после се изтъпанчваше нЕкой от миманса и започваше луди хвалби та и в случая вицето четка шефа си колко е по,по,най.
9
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Че тя стената си е там и я започна Обама, ама ти откъде да знаеш. Обама не се би у гърдите като тоя клоун, а защо Тръмп не отива да смаже ИД в предизборните му обещания нямаше нищo за туитване по цял ден. Да не говорим, че тоя *** назначи цялата си рода на държавни постове.
8
1
 
11
 
! Отговори
Дойчо преди 6 години
Толко мачкаха немците доде ги демитализират и анестезират, сега обратно, зорлем ще ги въоръжават... '*** така е, първите няколко века една държава е нормално да не знае какво иска :-)
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нас НАТО трябва да ни плаща задето ходим да участваме във войните им не той нас, ние ще го заставим да ни плаща задето пращаме хора в Афганистан и Камбоджа или да си воюват сами, аре у лево.
6
4
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Като са будали да плаштат докато им доиде ака
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да плащаме на НАТО вместо тези пари да отиват директно в военния ни бюджет и да си оправим армията?
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да ходи да си пише постовете в туитера тоя фашист. Робството отдавва е премахнато, защо на тоя дъщеря му си купува китайски обувки от фабрика в Китай и плаща на работниците по 1 долар на час, защо бе Тръмп ти ли ще върнеш бинеса от Китай дето дъщеря ти има бизнес ве *** Защо големите демократи искатe все в комунстически държави да се пъхате да не би демокрадцията да е едно недоносче, а ?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат ли старо ПРО и Кугъри да ги купим, че дълга на тия кравари скоро щечукне 30 трилиона долара, ако 1 долар се инфлантира и стане 1000 долара 30 трлн по хиляда колко прави ?