Американците недоволни от уволнението на Коми

55% смятат, че Тръмп не е оправдал доверието им
12 май 2017 08:40,
20
Американците недоволни от уволнението на Коми
Снимка: архив Reuters

Мнозинството американци не смятат за подходящо решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да уволни Джеймс Коми от поста директор на ФБР, гласят данните от допитване на телевизия Ен Би Си и фирмата Сървей Мънки, предаде ТАСС.

Още по темата

Според 54 процента от анкетираните решението на Тръмп да уволни Коми е било неправилно, а 34 процента са на обратното мнение.

Освен това 55 процента от запитаните заявяват, че този ход на Тръмп подкопава доверието им, че разследването за предполагаеми връзки на хора от предизборния му екип с Русия ще се извърши по правилата. На противното мнение са 36 процента от анкетираните.

По въпроса за вероятните причини за уволняването на шефа на ФБР 46 процента от запитаните казват, че то е свързано с воденето на разследването за Русия, а официалното обяснение на Белия дом не отговоря на действителността. 24% от анкетираните смятат, че причина за уволнението е неправилното водене на разследването на служебната електронна поща на съперничката на Тръмп за президент от Демократическата партия Хилари Клинтън. 22 процента са на мнение, че причината е друга.

Анкетирани са 3746 души от 10 до 11 май.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Уважаема манипулаторке , NBC не е ли една от изгонените от Търътъмп журналистически гадости ? Нищо не можете да промените в пристрастията ни ! Само си чешате егото ! Не добавите ли Ройтерс / след като се изкъпе / няма да хване "декиш" и при тъпац..е !!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Тръмп!! Мачкай пионките на Рокфелер.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има строго разделение: ЦРУ действа само в чужбина, няма право на американска територия да работи.ФБР - обратно - само в Америка, но не и в чужбина.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФБР отдавна не е само щатска ***.................ЩАТСКА Е, ЩАТСКА. ТЕ САМО РАЗКРИХА ДАЛАВЕРИТЕ НА БЛАТЕР И ПЛАТИНИ В АМЕРИКА. ОТСТРАНИХА ГИ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, А НЕ ФБР
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анкетирани са 3746 душиМНОГО СА МАЛКО ЗА 300 МИЛИОНА. НЕ Е ПРЕДСТАВИТЕЛНО
13
0
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Гнездото на осите,( ФБР) лека полека ще бъде реформирано,колкото и на промитите мозъци да не им се вярва.Методите им на разследване ,някак си не допадат на болшинството американци,защото накърняват правата им.А прикриването на делата на някои значими политически личности и сенатори вече е двоен стандарт, което е недопустимо в една развита демокрация.Не се вързват някак си фактите изнесени от медиите и резултатите от редица разследвания по значими скандали.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъда доволен от демокрациятакогато по улиците се търкалят бити и в безсъзнание русофоби.
11
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Аз мисля че Тръмп е постъпил правилно този от Коми е руски агент на ли българите някога сечеха дърва в Коми те тези където и да отидат все за Коми и Русия си мислят,правилно е постъпил Тръмп и да го изсели от САЩ.
10
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Тони преди 6 години
До 2. "Интересно е да се следи как американската преса изпада в интелектуална импотентност". Нито са импотентни нито са прости. Чисто и просто музиката е според хората с парите. Комуникациите са новата власт в света. Помните ли слогана на Нокиа - "connecting people"? Въпросът е кой ни кънектва и за какво. А кой беше ония - как се казваше, май беше Гьобелс?
9
1
 
2
 
! Отговори
ф 16 преди 6 години
Просто един брадър по -малко .Не е бил в правилната кохорта на властта.Ще дойде друг .Обикновено ,когато демократите се оакат в САЩ изкарват Републиканците русофили . Никсън ,Кисинджър,Буш ,сега и Тръмп .
8
5
 
2
 
! Отговори
Ориенталец тарикат преди 6 години
Бъркаш ЦРУ с ФБР, предполагам, защото си русофилистичен кре_тен.
7
2
 
1
 
! Отговори
о ,Боже преди 6 години
ФБР отдавна не е само щатска *** .Та ФБР свали Блатер и Платини .Намеси се във ФИФА и УЕФА.Ало ,не се закачай наистина с умните ,ориенталски ***.
6
3
 
2
 
! Отговори
Ориенталец тарикат преди 6 години
До умникът долу: ФБР е щатската ФЕДЕРАЛНА полиция, не се занимават с подслушване на ***.
5
4
 
2
 
! Отговори
браво преди 6 години
Е този екземпляр на снимката видите ли го ?Той подслушваше света .Браво Тръмп ,махна един биг брадър поне..........
4
3
 
4
 
! Отговори
Първите двама преди 6 години
Са тролчета! Американската преса задминала нашата по соца? Вие луди ли сте? На всички е ясно защо Тръмп уволни Коми. Останалото са опорни точки!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от новините им са фейк - фалшиви.Насочени са към хора, които не могатили не искат да мислят.Изобщо всякановина се използва за манипулиранев определена посока.Опасността занас идва от това че в управлението надържавата попадат хора които имвярват.Щетите са за милиарди.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е да се следи как американската преса изпада в интелектуална импотентност. В налудничавите си,лъжливи и шизофренични материали тя надмина нашата от времето на социализма. За тях няма никакво значение,че уволнението е по искане на главния прукурор на САЩ и заместничката му, както и формулировките, с които те искат това. В пресата на САЩ има два основни мотива- за всичко лошо в света е виновен Путин, а за всичко лошо в САЩ Тръмп. Обективността там е вече непозната дума.
1
5
 
6
 
! Отговори
българина преди 6 години
Недоволни! Да не би да е социалния министър!, да не е на избираема позиция. Тово соросогадите са страшна *** демократичен башибозук