Пхенян ще преговаря пряко с Вашингтон, но с "условия"

Ако стане, това ще е първи случай от 2008 г. насам
Обновена: 13 май 2017 18:17 | 13 май 2017 17:38, Петя Славова
45
Пхенян ще преговаря пряко с Вашингтон, но с "условия"
Снимка: Reuters

Високопоставен севернокорейски дипломат заяви днес, че Пхенян би желал да преговоря пряко с Вашингтон, но "при определени условия", предаде АП.

Още по темата

Чой Сон-хе, която е най-старшия дипломат, отговарящ за отношенията със САЩ, направи това изявление в Пекин на път за Пхенян. Тя бе пристигнала от Норвегия, където бе начело на делегация за среща с бивши представители на САЩ и учени.

Чой не уточни за какви условия настоява нейната страна, но думите й повишават вероятността Северна Корея и САЩ да започнат да преговарят за пръв път от 2008 г. насам, посочи БТА.

Тогава бяха прекратени шестстранните преговори за ядрената програма на КНДР, в които освен двете корейски държави бяха представени Китай, Русия, САЩ и Япония.

По-рано този месец президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е готов да преговаря и че за него би било "чест" да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: САЩпреговориПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Те имат държава и народ ние демокрация е око те ли единици сами за себе си срещу всички и срещу себе си
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО Е ВАЖНО ДА СИ СИЛЕН.МОЖЕШ ДА ПОСТАВЯШ УСЛОВИЯ.А ПРИ НАС "чакаме началниците да кажат" РОБСКО УПРАВЛЕНИЕ
6
10
 
20
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КОРЕЙЦИТЕ ПАК НАПУКАХА АМЕРИКАНСКИ ТИКВИ
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално за евроатлантиците. Един ден без дрогиране влезте в Ютуб и разгледайте документалните филми за Северна Корея и сравнете видяното с София. Северна Корея е напред със светлинни години.
4
6
 
20
 
! Отговори
до 2 хълк преди 6 години
Скъпи ми другафю демократе . От 1990 годона БГ е постиянно със свлечени до коленете ***. Така де, модерно по евроатлантически, натовски, така модерно по гейски.....
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно че ще го ударят на молба и преговори краварите. Само като видят волевата набраздена физиономия на корейския офицер зад Вожда - досущ като Хироюки Тагава, и резко им се увеличава желанието за преговори.
2
13
 
19
 
! Отговори
хълк преди 6 години
България не си смъква гащите на никой,България и САЩ са съюзници в НАТО.От коя пещера изскочи пък ти,не четеш ли новини в последните десет години.Кво го топли северно корееца тази история,като вечер седне на масата и децата му го гледат въпросително кво ще ядем.Ама вожда им няма този проблем,той е добре охранен,както беше едно време по комунизма у нас.За народа опашки за хляб и хамбурски салам и режим на тока,за вождовете от БКП,луканки и неща от прогнилия запад.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладуващата Северна Корея ще преговаря пряко с Вашингтон само ако САЩ изпълнят условията им, докато проспериращата членка на ЕС /на втора скорост/ и НАТО Бъглария си смъква непряко гащите на трима сенатори които долитат от Вашингтон в София и започват да нареждат на правителството какви решения да взима.