За $100 млрд.: САЩ пред оръжейна сделка със Саудитска Арабия

Доналд Тръмп ще има има разговори със саудитски представители
13 май 2017 08:38,
110
За $100 млрд.: САЩ пред оръжейна сделка със Саудитска Арабия
Снимка: архив Reuters

САЩ се доближават до сключването на оръжейна сделка със Саудитска Арабия на стойност 100 милиарда долара.

Доставката ще включва американски оръжия, поддръжка за тях, кораби, системи за противоракетна отбрана и морската сигурност, каза висш представител на Белия дом, пожелал да остане анонимен.

Споразумението със Саудитска Арабия за оръжейни доставки може да превиши сумата от 300 милиарда долара за 10 години, пише Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ е основен доставчик на повечето оръжия и военно оборудване, от които монархията има нужда, от изтребители F-15 до командни и контролни системи на стойност десетки милиарди долари.

На 19 май Доналд Тръмп ще пътува за Саудитска Арабия, където ще има среща със саудитски представители, с лидерите на шестте страни от Съвета за сътрудничество в Персийския залив и с арабски и мюсюлмански лидери, с които ще обсъжда борбата с екстремизма и пресичане на незаконното му финансиране.

След Саудитска Арабия, Тръмп ще посети Израел, Ватикана, Брюксел за срещата на върха на НАТО и Сицилия за срещата на върха на Г-7.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: оръжиеСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 100 млрд $ може да купиш цялата Рашка с вожда.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интепесно, от този сайт, явно на хранилка от Козяк, трият коментари, казващи самата истина, а именно, че САЩ са терористи, престъпници и убийци, и оставят откровено просташки и вулгарни коментари на грантоедите.
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30въоръжават албанци и трепят сърби----------Сърбите се самоутрепаха заради великосръбския си шовинизъм всяван от Милошевич. Сега руснаците и Путин правят същата грешка като Сърбия и Милошевич и когато русия се разтури от само дебе си ти пак ще говориш същите *** твърдения, но вместо сърби ще употребяваш думата руснаци.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 29"всичко е бизнес няма значение че е са султанатьт в които жените не се смятат захора това е лицемерието на англосаксонците"Какво щеше да говориш товариш, ако Путин беше сключил такава сделка с СА, но това е абсолютно невъзможно, защото въоръжена с руско оръжие СА ще стане много лесна плячка за Иран. Когато воюваш с руско оръжие нещата се решават с брой солдати, танкове, оръдия и самолети, всичко останало е без значение. Който е има повече печели.
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терорист номер 1 САЩ са и най - големия търговец на дрога и масов убиец в света след ВСВ. И докато фашистите поне не криеха намерението си да изтрепят руснаци, сиг ани и ев реи, тези се правят на едни добри, добри. .въоръжават албанци и трепят сърби, подпалиха Близкия изток и продължават. За това са толкова дебели- щото пият кръв. Човешка.
18
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сега убедихте ли се че военно пром комплекс на сащ назначи трьмп за президентвсичко е бизнес няма значение че е са султанатьт в които жените не се смятат захора това е лицемерието на англосаксонците
17
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 24Може и да си прав, но как това помага на евроатлантическите скъпоценности! Ми, никак, да ти кажа. Това, вашето си е пълна шизофрения!
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря Путин си е изял ноктите! Вместо арабеските да купят техните най-добри оръжия и да им оправят дефицита, та бутат на хамериканците! Язък за страхотните руски оръжия дето никой не ги иска
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, мислехме, че Килъри Клинтън направи голямо зло като сключи оръжейна сделка със Саудитска Арабия за 84 млрд., сега Тръмп ще я надмине. Американец ли е, зъл е, ако ще да е с усмивка на уста.
14
9
 
10
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Нашите комунисти си лаят, американският керван си върви....
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А само преди месец русофилстващите квичаха как щейховете ходили "на крака" при джуджето и щели да купуват руско оръжие за $150 млрд.
12
0
 
14
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Светът ни е такъв ,хейтърско журналистическа порнография.
11
8
 
11
 
! Отговори
Днес съм анонимен преди 6 години
Влюбен съм във Владимир, богатирът от Сибир, моят идол и кумир на земята носи мир.
10
0
 
11
 
! Отговори
Прецедент преди 6 години
СА враг нумбър уан на Тутраканската селищна система ;)))
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен дори и да им продадат оръжия, мисля, че биха могли да ги контролират дистанционно ако те решат да ги използват неправилно :)Така, че споко! Според мен просто точат от сметката на простите араби!В замяна управляващия шах си запазва ислямската диктатура за сметката на простоватото население на тази монархия!
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да буташ оръжие в ръцете на най-фанатичната държава е безумие! От друга страна номер 9 е прав, или купувайте оръжие, сиреч дайте ни едни 100 000 милиарда или ще ви се случи демокрация :)
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероятно им продават дистанционно компрометируеми оръжия на простите чаршафи. А те се мислят, че са голямата работа.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат или не искат ще купуват иначе ги застига демокрацията.
5
3
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
и после да ми се правят на миротворци!!пожелавам разделение на щатите и то по-скоро за да спрът да се се бъркат навсякъде!!!!
4
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се кой е Големият Бял Мъж.А Путин да сте чули да е пътувал някъде изобщо ?!Никеде не искат и да чуват за Путин.Само се присламчва на сбирки на Г 7, но и там спряха да го канят, защото Русия отдавна не е икономически, политически или военен фактор.