След Бил и Хилари и Челси Клинтън гледа към политиката

Тя винаги е била способна, може да постигне целта си
1 юни 2017 16:37, Елка Василева
44
След Бил и Хилари и Челси Клинтън гледа към политиката
Бил Клинтън, Челси Клинтън и Хилари Клинтън. Снимка: архив, Reuters

Тя демонстрира повече от всякога позициите си в Тwitter, а във вторник публикува нова книга. След Бил и Хилари Клинтън и дъщеря им Челси подхранва слуховете за политическите си амбиции, пише Франс прес.

37-годишната Челси от малка е близо до центъра на властта, защото израсна в Белия дом, докато баща й беше президент. През 2016 г. тя обиколи САЩ заедно с майка си по време на предизборната й кампания. Винаги е готова и да предаде "посланието" си в социалните мрежи.

Повече от половин година след историческото поражение на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън в надпреварата с Доналд Тръмп Челси е навсякъде в Тwitter, коментирайки всичко или почти всичко - от последния атентат срещу коптите в Египет до зоопарка в Сентръл парк и достъпа на жените до превръзки.

И месец след като друга известна дъщеря - Иванка Тръмп, публикува книгата си със съвети към жените, които искат да съчетават семейните си задължения с големите отговорности, Челси Клинтън публикува третата си книга, насочена към детската аудитория. Тя се казва "She persisted" ("Тя упорстваше").

Илюстрирана от Александра Буаже, книгата възхвалява накратко постиженията на 13 американки, които не са се предали и не са се отказали да "променят света". Повечето от тях са неизвестни в чужбина, с изключение на глухонямата Хелън Келър, живяла през 19 век, и телевизионната суперзвезда Опра Уинфри.

Хилари Клинтън не фигурира в този минипантеон от жени, близки до каузите, защитавани от Демократическата партия, но книгата прославя идеалите, които тя искаше да въплъти. И тя се появява в нея на видно място, в рисунка на две страници, лесно разпознаваема с червения си костюм с панталон.

Разнообразна кариера

Заглавието препраща към сенаторката от Демократическата партия Елизабет Уорън, която миналия месец настояваше да прочете пред Сената текст, написан от вдовицата на Мартин Лутър Кинг, а лидерът на републиканците я подканваше да млъкне. Тогава тагът "#She Persisted" (#Тя упорствашe) се разпространи в социалните мрежи, превръщайки се в лозунг на демократите и феминистките.

С някакви си 1,6 милиона последователи в Тwitter Челси все още е далеч от популярността на влиятелните си родители - майка й има 15 милиона последователи, а баща й 7,5 милиона.

Засега кариерата на възпитаничката на университетите Станфорд и Оксфорд е еклектична: дебют в консултантските услуги в компания Маккинзи, кратка изява като журналистка (получаваща 600 000 долара на година) в Ен Би Си, а в момента е вицепредседател на основаната от баща й фондация Клинтън, която финансира проекти за здравеопазване по света. Освен това изнася лекции в Колумбийския университет на Ню Йорк.

Но предвид безбройните каузи, подкрепени от Челси в Тwitter и вродената страст на семейство Клинтън към политиката, въпросът за амбициите й е неизбежен. И Челси, която живее в Манхатън с двете си малки деца и богатия си съпруг Марк Мезвински, не прави нищо, за да спре слуховете.

Тя не отговори ясно на въпроса в "Тудей шоу" на Ен Би Си миналия вторник: "Всички ние днес носим отговорността да не мълчим", заяви тя, споменавайки своето "ДНК", което я кара "да се концентрира върху защитата на прогреса и стремежа към прогрес повече, отколкото върху (поражението от) миналата година".

Не се е кандидатирала, "засега"

От няколко седмици тя се изразява неясно: "Не съм се кандидатирала за никакъв политически пост", "засега", заяви тя през април за сп. "Варайъти". В Си Ен Ен тя подчерта, че не се е кандидатирала за никакъв пост, "засега", макар че вярва, че всички трябва редовно да си задават този въпрос.

В. "Ню Йорк пост", известен с неприязънта си към семейство Клинтън, се присмя на "Варайъти" за избора на Челси за корицата си, заявявайки, че никой не би искал да гласува за нея, с изключение на "медийно-холивудския комплекс".

Близкото до Демократическата партия сп. "Ванити феър" не се изказа по-мило и се подигра с начина по който тя чрез Тwitter "се присъединява към всеобщото възмущение за деня".

Въпреки това сп. "Ванити феър" подчертава, че шест месеца след избирането на Доналд Тръмп демократите, които са малцинство в Конгреса, все още нямат силен лидер и всичко е възможно.

"Засега повечето демократи търсят нови кандидати с нови идеи", заяви пред АФП анализаторът на Демократическата партия Джамал Симънс, преди да добави предпазливо: "Челси Клинтън винаги е била талантлива и способна. Тя може да постигне своята цел, независимо каква цел ще си постави".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Челси Клинтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Абе теа в Америка станаха като римската империя .....Рим --> Фамилия: Цезар ...Цезар 1, Цезар 2 Цезар 3...и така 150 годиниСАЩ --> Фамилия Клинтон 1, Клинтон 2, Клинтон 3... Буш 1, Буш 2, Буш 3... и така 150 години Синът на президента е президент ...синът на военният военен ...синът на доктора доктор ...синът на адвоката адвокат ....синът на бедния ...беден !!!!не ща да чуя за демокрация повече !
11
1
 
15
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Бил ще се запомни с най-известния мииинет, Хилари с рогата, а щерка им кой знае с какво.Може би с нищо.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей няма отърване от тия. Нищо, нека се пробва... тъкмо ще даде още една победа на републиканците
9
1
 
18
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ако умът й е съизмерим с красотата й, да пази Господ!!!
8
1
 
13
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Ми как !!! Далавера си е....
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То имам чувството, че всички, дето се напъват за политици, за нишо друго не стават!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта е сладка и трудно се изпуска.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще извикаме внучките на Бай Тошо да ни управляват. Засега само охраната му се пробва, но слабо.
4
0
 
37
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Няма нищо по страшно и опасно от жена с болни амбиции и със самочуствието, че знае и може всичко.
3
0
 
25
 
! Отговори
ц преди 6 години
А защо Ицо Стоичков да не кандидатира внучката си ?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно, че даже написахте голяма статия за нея.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на Обама да не са по-малко способни?