Путин във филм на Оливър Стоун: САЩ си отгледаха Ал Кайда!

Първата серия от документалната лента бе излъчена вчера
13 юни 2017 07:52,
71
Путин във филм на Оливър Стоун: САЩ си отгледаха Ал Кайда!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин обяви пред Оливър Стоун, че терористичната мрежа Ал Кайда е резултат от дейността на САЩ.

Путин даде интервю пред американския режисьор, което е включено в четирисерийния документален филм на "Интервюта с Путин". Излъчването му започна вчера по кабелния канал "Шоутайм", съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Ал Кайда" не е резултат на наша дейност, това е резултата от дейността на американските ни приятели", заяви руският президент. "Това започна още по времето на съветската война в Афганистан, когато американските спецслужби поддържаха различни направления на ислямския фундаментализъм в борбата със съветските войски в Афганистан. Американците си отгледаха и Ал Кайда, и Бен Ладен, а после всичко това стана неконтролируемо. Винаги става така и нашите партньори в САЩ трябваше да го знаят. това е тяхна вина", каза още Путин.

Той заяви също, че специалните служби на САЩ са помагали на бойците в Чечения и не са обръщали внимание на протестите на Москва, по този повод Москва има доказателства, каза руският президент.

Във филма Путин казва, че договорките за неразширяване на НАТО на изток е трябвало да бъдат записани на хартия и е било грешка на Горбачов да разчита на приказките на САЩ и НАТО, че след обединяването на Германия и изтеглянето на руските войски от Източна Германия западната граница на НАТО няма да бъде преместена по-далеч от източната граница на ГДР.

В интервютата си за Стоун Путин говори по различни политически въпроси, разказва за семейството си, за желанието си да работи в КГБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
26
 
! Отговори
НЕГЪР преди 6 години
МНОГО ТОЧЕН И УМЕН ЧОВЕК. АМЕРИКАНСКИТЕПЕДЕРАСКИТРОЛОВЕ МОЖЕ САМО ДА МУ ПР АВЯТСВИР КИ. ЗЛОБЕТЕ,ЧЕ Е ПРАВ И КАЗВА ИСТИНАТА.НЕ СЕ КРИЕ ЗАД ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ И ДА НАПАДА СУВЕРЕНИ СТРАНИ.НЕ Е АГРЕСОР.СВЕТОВНИЯ АГРЕСОР Е ЦВАЩ
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин върза руската космическа програма към космическата програма на САЩ. И там станаха зависими от САЩ, защото реално САЩ финансира.
12
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската рубла по закон (законите на РФ) е обезпечена с долари. По закон нови рубли могат да се печатат само ако в резерва има постъпили нови долари и само в равностойността на тези долари. Т.е. рублата е възрана към долара. Това разбира се е в интерес на САЩ.Никой управляващ досега в Русия не е подчинявал Русия на САЩ. Путин го направи.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите в Русия се печатат от частна банка както в САЩ. Т.е. Русия няма власт над парите. Защо Шеломов като е толкова велик не промени това?
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е велик водач на велика държава! Чакаме дедо Иван на Дунава!!!!!!!!!
9
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масон, който направи толкова злини на Русия и света. Шеломов по майчина линия, сложи за свой приемник евреина Медведев, който има право на израелско гражданство. Многократно е ходил в синагога с тяхнта шапчица, което е недопустимо за православен човек.Никога в управлението на Русия не е имало евреи на всякакви нива. Дори болшевиките само горе управляващите бяха евреи, а сега вече са плъзнали на всички нива в администрацията. Да не говорим за олигарските, които в мнозинството си са евреи.
8
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му ядете сандвича на Путин, двоен вопър с майонеза. Друго не може да му нвправите, сороглисти.
7
5
 
4
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 6 години
До АнонименАко се видим на живо да не се окажеш ти " *** и мекотело " !
6
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е агент на ЦРУ, това, което по-долу е пропуснато да се каже.При него НАТО имаше база със собствено летище за да атакува Афганистан. Техниката на НАТО по руските жп линии се превозваше транзит. По въздух се превозваха и техника и амуниции и войници на НАТО. БАзата до скоро беше действаща, въпреки санкциите на Запада срещу Русия. Руските националисти не могат да го дишат тоя, но ЧК все още управлява Русия.
5
6
 
15
 
! Отговори
до 5 Либералист преди 6 години
Кък мина прайда ? Булеше ли та след него отзаде ?
4
22
 
6
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
т.р.е.тополовите кремълци да си стоят в Азия из степите и да продължават да се давят във водка, лосион за вана, одеколон и ... кал!
3
6
 
18
 
! Отговори
до 1 ,2 ,3 преди 6 години
Вие рано сте се дрогирали бе ! Да не са ви дали снощи премии в долари и евроатлантически весели хапчета от " америка за бг" ?
2
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пък руски *** филми вече заснема хаха. Вземи тези сакции мекотело...
1
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те и срещу Турция имат доказателства, че купувала петрол от ИД, даже филми показваха, шпионски от техните шпионски самолети, а сега са първи дружки. Нещо принципи?