Раненият конгресмен Скалийз e в критично състояние

Нападателят също бе ранен и по-късно почина
15 юни 2017 08:30, Елка Василева
7
Раненият конгресмен Скалийз e в критично състояние
Снимка: Reuters

Раненият при въоръжено нападение конгресмен Стив Скалийз остава в критично състояние и ще трябва да бъде подложен на още няколко операции. Това предаде Асошиейтед прес, позовавайки се болницата, където е настанен Скалийз.

Той е бил прострелян в левия хълбок, след което куршумът е минал през пелвиса, раздробил е кости, наранил е вътрешни органи и е причинил силно кървене, уточнява болница МедСтар.

Още по темата

Скалийз е сред няколкото души, ранени, когато въоръжен с пушка нападател откри огън по конгресмени, трениращи за годишния бейзболен мач на Конгреса, при който представители на двете основни партии в САЩ се изправят едни срещу други на игрището. Нападателят също бе ранен и по-късно почина.

Нападението беше извършено от 66-годишния Джеймс Т. Ходжкинсън от град Белвил, щата Илинойс, съобщи в. "Вашингтон пост". Според служители на федералните служби за сигурност, цитирани от ТАСС, през 2006 г. му е било предявено обвинение за причиняване на щети на транспортно средство. Лицензът му за жилищен инспектор е изтекъл миналата година.

На страница във Facebook, принадлежаща на човек със същото име, има снимки на неуспелия претендент за президентската номинация на Демократическата партия Бърни Сандърс и изказвания срещу президента Тръмп.

"Тръмп е Предател. Тръмп Унищожи Нашата Демокрация. Време Е да Унищожим Тръмп & Ко", гласи един от постовете, цитиран от в. "Вашингтон пост".

Бърни Сандърс осъди "отвратителното деяние" на неговия привърженик, предаде Асошиейтед прес.

Президентът Доналд Тръмп направи изненадваща визита във вашингтонската болница МедСтар, където се лекува Стив Скалийз. Президентът и първата дама Мелания Тръмп донесоха два букета от бели цветя, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩСтив Скалийз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преводачката, дробила "материала", да знае, че звучната дума pelvis от латински се превежда като "таз"!!! Неграмотни негодяи!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварските самодръжци взеха да усещат народната любофф. Супер.
4
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Мисля че Сорос трябва да бъде разследван за подбуждане към престъпление от омраза(ако трябва да употребим любимия им термин).Какво друго е организираното насъскване на американците срещу Тръмп/Какъвто и да е,той е законно избрания президент!Или пак отиваме към двойните,че и тройни стандарти-за едни може,за други-не!
3
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
играят мачове в работно време и обсьждат кьде да изпратят ракети и на когода отрежат главата и за да отвлекат вниманието на тьпите американци гизанимават с разни изслушвания за да има екшьн
2
0
 
2
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Какви ли религиозни ценности е имал???
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали няма да го свържат с Исляма?Мисля ,че е радикален Християнин в Амок!