Тръмп разследван за възпрепятстване на правосъдието

От екипа на американския президент отрекоха новината
15 юни 2017 09:45, Елка Василева
20
Тръмп разследван за възпрепятстване на правосъдието
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Специалният прокурор Робърт Мълър, който бе натоварен с делото за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, е започнал разследване дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието, пише в. "Вашингтон пост", позовавайки се на източници.

Следователите, работещи под ръководството на Мълър, откакто той бе назначен от министерството на правосъдието през май, организират разговори с ключови служители от разузнаването, пише изданието, позовавайки се на петима източници.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от Тръмп на 9 май, миналата седмица заяви пред комисия на Сената, че според него отстраняването му е било опит за намеса във федералното разследване за намеса на Русия в изборите и връзките на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин.

Източниците на изданието посочват трима висши ръководители на разузнавателните служби, които са се съгласили да говорят със следователите - Даниъл Коутс, директор на националното разузнаване; Майк Роджърс, ръководител на Агенцията за национална сигурност (АНС) и бившият заместник-директор на АНС Ричард Леджът.

Разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало дни след уволнението на Коми, посочва "Вашингтон пост".

Правният екип на Тръмп бързо отхвърли публикацията, информира Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До 7: При положениеч, че олигархията дърпа всички конци в УСА, защо да не разследват президента си, който не им танцува по свирката. Това не е признак за демокрация - напротив. Ако няма мотив за разследване и импийджмънт, направо си го отстрелват - Кенеди
7
2
 
3
 
! Отговори
смешници преди 6 години
Винаги ми е смешно, като чета коментари --от руското посолство---как САЩ това, Тръмп онова--но никога не се обръща внимание,че САЩ разследва президента си----Нека да ми покажат случай , някой в Русия да е разследвал Путин или Медведев! Най-вероятно защото те са непогрешими. И нищо не се е променило от времето на СССР. От това време е и БГ комунистически лозунг-цитат: "който не е видял Сибир, той не е видял СССР"!Това е положението, не може да се спре ходът на историята!
6
2
 
3
 
! Отговори
ОФ преди 6 години
Чернова:Свидетели сме на люта битка м/у глобалния предиктор (ГП) и държавния елит (ДЕ ) на Пиндостан. ГП излиза от проекта нов св ред, а ДЕ държи на него и на своята лидираща роля;ГП изнася центровете за управление извън нагло-саксонския свят;ГП назначи бай Дончо, а ДЕ със страшна сила се бори срещу него;ДЕ на Пиндостан е обречен на провал.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбраха какво е усещането чужденци да ти изберат президента.---Не са чужденци. Просто около лятото на 2016 се случи тих и безкръвен преврат в силовите структури. Спомнете си, когато ФБР тръгна срещу Килъри и разкри педофилските изпълнения на мъжлето й. Представяте ли си какви противоборства са текли, че да се осмелят да оповестят такава информация. Руснаците едва ли имат водеща роля във вътрешните работи на САЩ.
4
5
 
10
 
! Отговори
румен преди 6 години
Много ги боли говедарите. Разбраха какво е усещането чужденци да ти изберат президента.Мислеха си че е техен монопол. Не че вярвам в "руската намеса",важното е че те вярват и явно яко им е влязло.
3
6
 
5
 
! Отговори
аха преди 6 години
Тръмп виновен- под нокъта на левият му показалец е намерен тъмна следа ,останала при написването на компютъра му,името на Путин
2
1
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ейго Пинокио пак на сцената,абе спри се бе ,то бива да си прос като ***,но този си е първенец за рекорд на Гинес.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А до края на годината и импийчнат.