Тръмп притваря историческото отваряне на САЩ към Куба

Нарече договореното от Обама "ужасна и погрешна сделка"
17 юни 2017 08:16,
48
Тръмп притваря историческото отваряне на САЩ към Куба
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че отменя "напълно едностранчивата сделка с Куба", сключена при управлението на предишния президент на САЩ Барак Обама, и възобновява някои ограничения върху пътуването и търговията с карибската държава, предадоха световните агенции, цитира БТА.

Тръмп подписа президентска наредба, с която отменя някои елементи от историческото отваряне, предприето от Обама към Куба след дипломатическия пробив през 2014 г. между някогашните врагове от Студената война.

Тръмп представи новата си политика към Куба в реч в Маями, в която заяви, че карибската страна си е осигурила твърде много отстъпки от САЩ, съгласно постигнатата от Обама "ужасна и погрешна сделка", но "сега тези дни приключиха".

Той каза, че наказателните мерки срещу Куба ще останат в сила, докато кубинските власти освободят политическите затворници, спрат да малтретират дисидентите и зачитат свободата на изразяване.

"Ние повече няма да мълчим пред комунистическото потисничество", каза Тръмп и допълни, че "Америка отхвърля потисниците на кубинския народ". 

"Те са отхвърлени официално днес - отхвърлени", каза той.

Тръмп все пак оставя в сила много от промените, направени от Обама, включително отвореното отново посолство на САЩ в Куба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А оставете човека на мира вече!То не бяха избори,не бяха данъци ,импичммъни и ред други!Всеки ден нещо ново,гаче ли сте Кутевци!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо не се бори против комунистически Китай?
27
1
 
5
 
! Отговори
От28до29 преди 6 години
Не чак толкова убав, че да го спонсорират с милярди, за да се дръвчи на САЩ. Нека сега се први Куба на силна, нали разрешиха частно, и не малко търговски санкции отпаднаха, а са по-бедни от преди.
26
4
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Кастро като лижеше задниците на руските другари беше убав! Лицемерите не го изпратиха в последния му път!!!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 Русия отдавна отписа Куба от стратегическите си съюзници, още от времето на Горбачов, като и спряха субсидийте и отеглиха всичките си воени от острова на,, свободата", дори китайците не искат да дразнят САЩ, с воено сътрудничество с Куба. На погребението на Фидел Кастро, Путин го нямаше, там беше гръцкото *** Ципрас и някой приятели на Запада, пишете за тях.
24
1
 
8
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
В този сайт днес плюят Путин и ТръмпЗначи С о Р о С много го е страх от дваматаАми ако се обединят двамата президенти от тоз финансов мошеник от унгарско ромски произход помен няма да остане.Всеки който е искал да завладее света се е погубвалНо няма кой да върне страданието на обикновениея човек
23
3
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Куба -си, янки-но !
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп се чуди как да се очисти от руските гoвна, които успя да му налепи великото руско разузнаване. То не баха томахавки то не бяха откази от споразумения а сега и Куба. Тръмп престани! Вече ти вЕрваме че нямаш нищо общо с путинова Русия.
21
8
 
6
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен14 Написал си само глупости. Обама легитимира режима на Кастро, нещо, което беше голяма грешка. *** се подиграват на всяка добрина, която приемат като израз на слабост. Затова с тях трябва да се действа от позиция на силата. Ако Рейгън не беше действал така, още щяхме да се кланяме на СССР и да сме с "братска" Куба.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя клоун нали беше финансово отговорен. Кога смята да изплати дълговете на ФАЩ?!
19
3
 
0
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До ф Не са тези, които изброяваш основните виновници за дереджето ни и съответно обекти за наказание.
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е най-добрият сащски президент за противнищите на Сащ ;)
17
5
 
30
 
! Отговори
Дйднкд преди 6 години
Защо не се бори със същия хъс с потисничеството в Саудитска Арабия? Защо не се бори за свобода на словото в СА или там е по-добре от Куба. Гадни двулични янки!! Ако СА започнат да продават петрола в евро или рубли сигурно ще им спретнат една демократизация.
16
6
 
16
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Тръмп продължава да "твори" глупости. И като само се замисля, че се радвах, когато спечели срещу Килъри. Всъщност, не че тя щеше да е по- добре, в никой случай, но поне от нея знаехме какво да очакваме, а Перчема уж даваше добри надежди. После корпорациите и администрацията си го подхванаха и си стана един средностатистически ЮСА президент- нахален, безцеремонен, подкрепящ смучещата от всички и всичко американска нагла политика.Поне дава всичко от себе си да отблъсне ЕС от американската хватка.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И американците започнаха да се държат като Боко-тиквето в стил "*** ми-дойди ми".Човеците прогресивно откачат и ще има последици.Жална им майка на тези които се раждат днес!
14
1
 
0
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Какво е FISHSPY????????????И определено нещо ме бъркаш
13
2
 
9
 
! Отговори
ф преди 6 години
Ако имаше такъв 1989 то нашите ком величия нямаше да се прикрият и да пратят децата си в САЩ и да се пишат леви либерали .Уви ,нещата се развиха по друг начин тук и комунистите като Стефан Цанев,Левчев и Св Русев останаха ненаказани и продължават да вършат злодеяния.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е САЩ е доминат, т.е. не обича да подписва равнопоставени договори, а само такива договори които те имат повече прави , добити от това, че те са по силната държава и за това договорите трябва да са в тяхна полза а не другата държава да има полза от договора, това не е политика само на Тръм а по принцип, Обама се опита да има малко равноправие в договорите но това не се харесва много , защото американците искат да бъдат господари а не партньори.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти първо се научи кога се слага интервал, кога се пише запетая и кога може да напише ''и'' вместо запетая. Ине ли странно компата ти да е пълен със FishSpy, а си дошъл да ни поучаваш. Я бегай че напълни форума със вируси.
10
6
 
25
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Щом има американски ракети по границата с Русия, защо да няма и руски ракети по границата със САЩ. Просто и логично! Освен това руснаците са грандомани и ще разположат огромни ракети там!