САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия

Новината дойде в деня, в който в страната е Петро Порошенко
20 юни 2017 20:02, Красимир Ангелов
157
САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия
Снимка: БТА

САЩ обявиха затягане на санкциите срещу Русия заради нейната подкрепа за проруските сепаратисти в Източна Украйна и заради анексията на Крим, предаде Франс прес.

Новината бе съобщена в деня, в който в САЩ е украинският президент Петро Порошенко. Днес той ще разговаря с американския вицепрезидент Майк Пенс и ще има кратка среща и с президента Доналд Тръмп.

Новите санкции са насочени срещу 38 юридически и физически лица в Украйна, както и срещу двама руски правителствени представители и десетина физически лица и организации, действащи в Крим, уточнява американското министерство на финансите, отговарящо за санкционния режим.

Американските санкции срещу Русия, свързани със ситуацията в Източна Украйна, ще останат в сила, докато Русия не изпълни задълженията си по Минските споразумения, се казва в изявление на американското финансово министерство.

Американските санкции, свързани с Крим, няма да бъдат вдигнати, докато Русия не сложи край на окупацията на полуострова, допълва ведомството.

ТАСС съобщава, че сред структурите, попадащи в обхвата на новите санкции, е и охранителният холдинг "Вълк" на руския рокерски клуб "Нощни вълци". Президентът на холдинга Генадий Никулов също е обект на санкциите.

В санкционния списък попадат и около 20 дъщерни компании на холдинга "Транснефт". Самият той е обект на американски санкции от 2014 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма никакви мински споразумения , как можеш да нарушиш нещо което не съществува , украйна трябваше да направи само едни да изтегли тежката артилерия а тя направи точно обратното и бонбандира мирното население , така че и аз и путин си го местим само по крачолите
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да Крим може е руски вече. Но пак Сирия , ще е американска . Или поне 2/3 от нея :)И Газ ще потече към европа от арабите. Сделката е добра. Чакаме следващата партия шах. 1-0 за САЩ.
65
5
 
3
 
! Отговори
До Странджата преди 6 години
Крим,ще премини към Украйна,когато ми цъфнат налъмите!!!
64
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин загуби всичко, което можеше да се загуби... - даже и малко отгоре... - и наистина е велик - от кръвни братя прави кръвни врагове...
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти не се излагай ***. Утре Турция като поиска южна България. ..100% няма да си толкова ухилен и само доволен нали? Или ти си руски *** и не те интересува България?
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТА 78Уааааауууууу, вай, вай, вай......."Крим на укропите".....абе, я *** да кажеш това на Екатерина II!!! Хи-хи-хи.....МНОГО ЩЕШЕ ДА СЕ УЧУДИ ВЪОБЩЕ ЗА ТАКОВА "племе укропи"!!!!
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76 Прав е САЩ е изградена върху ценности , които ти очевидно не разбираш. Това че се налага да тупат тоя и оня , не значи че ги няма. И родителя от време на време удря шамар на дете , за да го възпита или укроти. Но това не значи , че няма ценност. Виж партньорите на САЩ. ...къде са ....Сега виж тея на Русия ....Ако си късоглед си за другаде.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 74Слушай, я *** моля ти се до училището! То бива да си НЕГРАМОТЕН И АБСОЛЮТНО НЕЗНАЕЩ, но чак ТОЛКОВА.....БЕЗОБРАЗИЕ!!!!
59
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Русия е великаОтносно Крим едно е сигурно... - жужето вече съзнава огромната грешка, която допусна, но егото му не позволява да върне Крим на украинците, ако имаше някакъв начин да го върне без да пострада имиджа му - той веднага би го върнал, но няма такъв начин... - Крим ще премине отново към Украйна, когато жужето се изправи пред международния съд в Хага...
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 67Ха-ха-ха....само след като прочетох първите ти думи, че краварчетата няма да отстъпят от "ценностите" си.......и ме напуши такъв смях.....Краварчетата и ценности.....това е ОКСИМОРОН!!! Не се излагай моля ти се!!!!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е следващата Северна Корея.Путин и Ким и без друго си приличат по нрав и ръст ;)Всички дреббосъци са злоббни.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където САЩ са наложили санкции ... има голям ефект.Държавата вегетира, едва се справя.Така е и с Русия.Обедняват всекидневно, защото всички държави започват да странят от прокажените крадци на земя от Кремъл.Политическият удар също е значителен. Китай се отказа от 4 големи проекта в които Русия наля милиаеди долари...
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че са САЩ, че с тея страхливи европейски държави...Русия щеше да прави, каквото си иска. Вместо да застанат достойно зад САЩ. ..Само се плюмъчат от обяд на обяд. Овен Крим ...Косово трябва да се върне в Сърбия. Санкции и за Албания.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 58Каква реалност бе??? Бих се радвал, ама не виждаш ли, че нашите политици, оцапани от боята след пребоядисването си, дотолкова са си замазали очите, че чак е проникнало и до мозъка им! Всичко което правят е нереално, измислено, ирационално, неестествено, объркано, че чак неразумно и безчовечно! Сякаш не живеят на земята, а в някаква виртуалност, която може да ни доведе единствено до големи беди!
53
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Дори да няма причина е добре - така профилактично да се удари шамар на жужето... - просто за назидание...
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не желае Русия за партноьор или приятел, защото змия в пазва не ти трябва!
51
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Сащ показват много зрялост. Това е урок за всеки, които реши да краде чужда територия, без война . Русия не знам дали , ще спре газа. Ама Украйна го спре към Европа ....Русия е чака тежка зима без пари. Ще почнат и настърган *** да ядат.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден шамар за Кремъл.Това е правилния път.
49
5
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Руснаците вдъщност - имат всичко от което се нуждаят! Могат да се самозадоволяват...наистина и при тях уж има демографски проблем...но са над 100 000 000..а една Канада е 30-40!Лукса не е жизненонеобходим - дали ще е ВАЗ или УАЗ все ще се оправят.Но предричам в следващите години - водна, енергийна, и криза на суровини - на която те само ще се смеят! Преди всичко да бъдем реални!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този Пор.ошенко още ли не са го изяли червеите? Лабав си Путин ако беше Леонид Брежнев този отдавна щеше да е изгнил в земята!