САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия

Новината дойде в деня, в който в страната е Петро Порошенко
20 юни 2017 20:02, Красимир Ангелов
157
САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия
Снимка: БТА

САЩ обявиха затягане на санкциите срещу Русия заради нейната подкрепа за проруските сепаратисти в Източна Украйна и заради анексията на Крим, предаде Франс прес.

Новината бе съобщена в деня, в който в САЩ е украинският президент Петро Порошенко. Днес той ще разговаря с американския вицепрезидент Майк Пенс и ще има кратка среща и с президента Доналд Тръмп.

Новите санкции са насочени срещу 38 юридически и физически лица в Украйна, както и срещу двама руски правителствени представители и десетина физически лица и организации, действащи в Крим, уточнява американското министерство на финансите, отговарящо за санкционния режим.

Американските санкции срещу Русия, свързани със ситуацията в Източна Украйна, ще останат в сила, докато Русия не изпълни задълженията си по Минските споразумения, се казва в изявление на американското финансово министерство.

Американските санкции, свързани с Крим, няма да бъдат вдигнати, докато Русия не сложи край на окупацията на полуострова, допълва ведомството.

ТАСС съобщава, че сред структурите, попадащи в обхвата на новите санкции, е и охранителният холдинг "Вълк" на руския рокерски клуб "Нощни вълци". Президентът на холдинга Генадий Никулов също е обект на санкциите.

В санкционния списък попадат и около 20 дъщерни компании на холдинга "Транснефт". Самият той е обект на американски санкции от 2014 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паритет няма. НАТО може да смаже Русия винаги.Влагането на пари в оръжие а не в икономика накрая излиза през носа на руснаците.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другия път се дистанцира Китай. Откъде купува газ , нефт и от най - големите оръжия като самолетоносачи например?
105
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Китай се дистанцира от Русия. Това е голям удар.Русия затъва в икономическа и политическа изолация.Крим ще излезе безумно скъп за Кремъл, но така им нареди другаря Путин.
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чрез такива санкции Куба и Венецуела са кочини, благодарение и на комунистическите си правителства.Тези санкции се подкрепят и от много други държави и така загубите стават огромни.Пуин си мислеше че никой няма да реагира, но се оказа че му е слаба аритметиката.
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Дончо, наритай късия та да знае кой е силния ;)
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах, тези тъй наречени "санкции" се обявяват само за да замажат очите на останалите на сухо украинци, и нито има някакъв ефект от тях, нито се прилагат особено стриктно, в повечето случаи май са само на книга...Между другото, "санкциите" много ми приличат на поведението на Англия и Франция в началото на ВСВ, когато докато цяла Полша гори, а Варшава е безмилостно бомбардирана в продължение на 2 седмици, за да покажат че Полша не е изоставена, англо - френските сили навлизат на 12 км. в областта Саар, срещу почти липсващ противник, и единственото им постижение е ограбването на немски завод
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нема лабово 140Абе, чудя се откъде се пръквате такива елементарни организми? Древните чехълчета сигурно са филосовски гении в сравнение с вас! Не ви ли е срам? Тука пишат поне малко интелигентни хора, не се излагайте моля ви се!
100
7
 
7
 
! Отговори
Нема лабово преди 6 години
*** ако иска отмяна на санкциите трябва да прави " люлю" на Тръмп вместо Мелания ;)
99
9
 
11
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
98
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е верно че винаги е идвало от вън пожата. ПСВ е замесена Сърбия с политическо убийство ...заповядано от Русия. Втората световна идва с план между Райха и Русия. И в двата случая САЩ нямат нищо общо с балъщините на Европа . Но и в двата Европа и се моли за помощ . ИнтриганТи. Като говорите за Косово. ..кажете какво правише Сърбия в 3 държави ?
97
0
 
3
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
Горските са онодили *** за нищо и ето го резултата
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ЯнаДеверенченккоТази я онодих лани за две водки на Св.Влас.
95
3
 
1
 
! Отговори
Джо преди 6 години
О да еридирано соколче, сирия ирак либия алжир трябвало да се срутят че видиш ли правили арабски социализъм, значи трябва да въведат шарията като в Саудитска Арабия, нали това е където ти е мечтата да живееш? Но добре си го нацелил, срутването на всички тези режими не е замислено от вчера и повярвай ми евре ите нямат никаква роля за това
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 129Хммммм, че ти пък КОЙ СИ, че да отреждаш КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СРУТИ "ощи през 1989"!!! Ха-ха-ха....абе, вие шорошчетата много сте се взели на сериозно....ВИЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ КОЙ, КОГА, КЪДЕ, КАК, КОЛКО......и т.н и т.н да управлява!!! Боже, това краварската болест била заразна!!! Сирия е съществувала сигурно 5 хилядолетия преди Христа....Боже, тръгнали да им нареждат какво да правят!!! Боже Милостиви!!! Ела и си прибери вересиите!!!
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 127Ще ти кажа защо! Всъщност, в римското право има едно обяснение за разните действия - ВИЖ КОЙ ИМА ПОЛЗА!!! Тоест, ВИЖ РЕЗУЛТАТА И ПОМИСЛИ - на територията на това нова образование косово е НАЙ-ГОЛЯМАТА БАЗА на каубойчетата, приеха в нато даже такава нищожна държавица (против желанието на народа и) като черногория!!! ЗАЩО? Няма я голямата държава Югославия! Всичко е разпарчетосано и ограбено! Ами ние? ЗАЩО???? Е, помисли...виждам, че правиш опити...само не се плъзгай по видимостта
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 123Ще ти отговоря за последно, защото не си интересен, не обичам да разговарям с полуграмотници, на които "информацията" им е от гуглето! Руснаците се намесват на страната на Асад на 30 септември 2015 година! Когато т.н идил е на 20 км от Дамаск!!!! А войната от кога се води???? Правилно, най-малко от 2011 година!!!! А и тия "терористчета" не произвеждат в пустинята танкове и оръдия! Там просто няма заводи, в тия пясъци!! КОЙ ГИ ФИНАНСИРАШЕ и КОЙ ИМ ПРОДАВАШЕ ОРЪЖИЕ???? Айде джа!
91
2
 
2
 
! Отговори
Руски трол преди 6 години
Соколчо, стига си се изцепваш че някой ще ти го нацепи освен ако не искаш😎
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 119Не, пожарът на Балканите ВИНАГИ ИДВА ОТВЪН!!!!! И не си въобразявай, че пожала не тлее!!! Не дай Боже, разбира се....но нещата са взривоопасни! Не че сме единственото място де! Амчи кво става в еуропката, с тия "миролюбиви" бежанци? А в Близкия изток, а Китай, Корея и Филипините.....А във Венецуела и Бразилия, Колумбия....Умници, страхувайте се! И мислете с главите си, ако ги имате, разбира се!
89
3
 
1
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
Краварските *** наричат руските такива че са обикновени. Нещо ми се губи...
88
7
 
3
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 6 години
Россия е наша велика страна с стоп на сирене и 5 милионера няма да падне.А по това време сега идва вопрос в Болгария ,вии ще сложите ли новите санкции...ако ще стане,по-моему зимата без газ от Россия,взимате от Американци... и туристи..да видим