Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят

Корабът "Джералд Форд" бе построен за 12,9 милиарда долара
Обновена: 22 юли 2017 22:53 | 22 юли 2017 22:50,
164
Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение единадесетият американски самолетоносач и първият от ново поколение с ядрено задвижване.

"Американската стомана и американските ръце произведоха послание от 100 000 тона към света: американското могъщество не знае граници", заяви Тръмп на церемонията във военноморската база в Норфък, щата Вирджиния. , Това предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Към които и хоризонти да се насочи този кораб, съюзниците ни ще спят спокойно, а враговете ни ще треперят от страх", заяви президентът на САЩ на церемонията по официално приемане на кораба от военноморските сили.

Сред присъстващите на церемонията бяха бившите министри на отбраната Доналд Ръмсфелд и Дик Чейни, предаде Асошиейтед прес.

Новият самолетоносач "Джералд Форд" е кръстен на 38-ия президент на САЩ. Строежът му започна през 2009 г. и трябваше да завърши през септември 2015 г. на цена от 10,5 милиарда долара, но този бюджет достигна над 20 процента преразход до 12,9 милиарда долара. ВМС обясняват забавянето и преразхода с високотехнологичните системи на кораба.

Новият самолетоносач е първият от клас "Джералд Форд", който заменя досегашния клас самолетоносачи "Нимиц". Следващият от това ново поколение е самолетоносачът "Кенеди", чийто строеж вече е започнал. ВМС на САЩ искат да увеличат флота си до 12 самолетоносача до 2031 г., отбелязва Франс прес.

Никоя друга държава няма такава военноморска сила. Русия и Франция имат по един самолетоносач, а Китай въведе във въоръжение втория си, но той още не е в оперативна готовност.

Самолетоносачът "Джералд Форд" ще е в оперативна готовност през 2020 г., а първото му разгръщане е планирано за 2022 г. той е с дължина 333 метра и екипаж от 4460 души и е задвижван от два ядрени реактора.

Новият му тип катапулт за самолети, електронен, а не парен, ще осигури 25 процента повече излитания за 75-те самолета и хеликоптери, а подобренията позволяват по-лесна поддръжка с екипаж от 500 души по-малко спрямо самолетоносачите от клас "Нимиц".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще му направи източния плъх ? С една нескопосана ракета ? Нито ракетата може да мине всички ПВО , нито има Самолети да пробият защитата ? Ще ги цели със зърно ли :)))
20
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световният длъжник!Ако не дължеше на останалия свят стотици милиарди, САЩ едва ли щяха да имат финансовата възможност за такива скъпи играчки!Такива паро за въоръжаеане не са по силите на нормална държава!
19
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко струва? Да поръчаме 2-3 самолетоносача тип "Желю Желев", "Петър Стоянов" и един дефектен - "Плювналиев"
18
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! Водеща сила, не само военно ами и технологично. Развила света с огромни темпове последните 50 години. Браво на Американците и неуморната им работа да се усъвършенстват .
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще може ли да влезе в Черно море и да освободи Крим от Украйна и да го върне на Русия? Закъсня.
16
7
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Тоя ни будалка нещо.Това е замаскиран танкер,който ще закотвят до Сирия,за да го пълнят с безплатен петрол.
15
7
 
9
 
! Отговори
23 преди 6 години
Болката ти е разбираема - ти никога няма да се почувстваш човек и истински Европеец докато си под Американски или Руски ботуш - сега е време да се обединим като Европейци и да работим за единна Европа - въпреки Британския тумор който под влиянието на техните господари от САЩ се опитва да разклати кораба.
14
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** нас кво ни интересува??? Не е ли ни по-важно, как живеем и че сме умрели в мизерия, и че ц и г л а ц и т е у нас стават все по- нагли? Че Боцмана яде суджуци на фирмата "авантакис"?Дали руснаци или американци - това е проблем за примитивни неандерталци, като шоп примерно.
13
7
 
10
 
! Отговори
Hermann Goring преди 6 години
САЩ и Русия са империалисти, едните контролирани от Западни Зионисти а другите от техните Източни събратя - те не се харесват много по между си и за това винаги си съперничат по всичко и се гаврят с останалите държави и ги използват като пешки. Ние разклатихме троновете им сериозно преди 70-80 години и почти успяхме, но дори машина като Германия не можеше да се бори с тези два лагера. Но има нов план за действие - накарай ги да се избият по между си ;)
12
7
 
8
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този тик...ве...ник на снимката изглежда като яко напушен,усмихва се като ***..ло.у.мен .
11
12
 
13
 
! Отговори
До Шоп преди 6 години
Ти си се родил ратай на САЩ и зионистите, но си сляп и не го виждаш ;)
10
14
 
15
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Жалките урроди, населяващи Северноазиатската *** още дълго ще лаят след отминаваия цивилизационен влак
9
9
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Да им е честит на американските данъкоплатци, иначе дълга на САЩ чукна 19 трилиона долара. Тръмп е прав, само САЩ имат толкова много самолетоносачи, по простата причина, че това е оръжие за нападение на отдалечени територии.
8
24
 
14
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
В сравнение с Тръмп и САЩ, Путин и *** са едно жалко л%йно, което ръководи една л%йняна азиатска федерацияв.В сравнение с българите-европейци, поданиците на Путин са едни нещастни австралопитеци.
7
36
 
20
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Слава Богу, че съм се родил българин и съюзник на САЩ.Слава на САЩ!Слава на Украйна!Долу ***!
6
27
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този перко наумов си мисли,че само те притежават оръжия,а дори незнае,че руснаците имат торпефо което лети на четри метра и половина над водата,този изкукал де..б..и..л имали представа как ще го спре ако русия изстреля такова торпедо ?
5
6
 
28
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако не друго,то цената е плашеща....
4
17
 
17
 
! Отговори
Hermann Goring преди 6 години
Гн Тръм, както Руснаците ви показаха вече в Черно Море, вашите "свръх" модерни кораби са всъщност много уязвими от супер елементарна техника. Гн Тръм, може би сте чували лафа, кучето което лае най-силно е и най страхливо :) От страх ли лаете толкова Доналд? От какво точно ви е страх? Да не е от същото което накара Джон Ф Кенеди да напълни панталоните? М? хехе
3
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия" и "самолетоносач" ХАХАХАХХАХАХА. Дори те си признават, че тяхната каруца не е самолетоносач.Само един американски самолетоносач има повече и по-модерни самолети отколкото целите въздушни сили на много държави по света.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три години ще трябва да чакаме за да спим спокойно. Е Б А С И!