Тръмп отряза транссексуалните за армията в САЩ

Няма да позволим те да служат под каквато и да е форма, отсече той
26 юли 2017 21:35, Красимир Ангелов
74
Тръмп отряза транссексуалните за армията в САЩ
Снимка: БТА

Транссексуалните няма да имат право да служат в армията под каквато и да било форма, обяви в "Туитър" американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

"След консултация с моите генерали и военни експерти ви уведомявам, че правителството на Съединените щати няма да приеме, нито да позволи транссексуални лица да служат в армията на САЩ под каквато и да е форма", каза президентът в серия от туитове.

"Нашите въоръжени сили трябва да бъдат фокусирани върху това да постигат решителни и категорични победи и не може да бъдат натоварвани с огромните медицински разходи и смущения, свързани с транссексуалните в армията", добави Тръмп.

Изказването на Тръмп веднага срещна реакции в обществото. Американският съюз за граждански свободи написа в "Туитър": "Хилядите транссексуални военнослужещи на фронта заслужават нещо по-добро от върховния си главнокомандващ.

Пентагонът премахна миналата година забраната открити транссексуални хора да служат в армията. Приемането на транссексуални в армията трябваше да започне тази година, но миналия месец министърът на отбраната Джим Матис одобри мярка, с която началото на този процес бе отложено с шест месеца, отбеляза Ройтерс.

Миналата година бившият министър на отбраната Аш Картър цитира проучване, според което около 2500 военни на активна служба и 1500 резервисти са транссексуални, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ясно. иначе щяха да станат за смях навсякъде по света.представете си как ви напада отряд от травеститти.да плачеш или да се смееш ??!
8
4
 
20
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Браво господин Тръмп! Не съм фен на американците, но господин Тръмп може да ме накара да размисля.
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Тръмп има шанс за белите хора по света.======Под (20.см) са малко за теб
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Тръмп има шанс за белите хора по света.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакНадценяваш се,чак да сте го сложили....Виж,двама ваши комици добре изиграха министъра Му на енергетиката,като се представиха за украински журналисти.
4
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛУД УМОРА НЯМА :)
3
5
 
4
 
! Отговори
маркуч преди 6 години
Да пратят дедовците в армията.И без това от тях няма полза в политиката.
2
11
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
Неприятно ми е да го кажа, ама май сбъркахме като го сложихме тоя.
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските политици са ненормални.Хубавите хора,като Честър Бенингтън ,които дават на света доброта и любов,рано свършват със себе си.