Москва за US санкциите: Възстановяваме паритета

Кремъл пуска само 455 американски дипломата да работят в мисиите
28 юли 2017 19:40,
117
Москва за US санкциите: Възстановяваме паритета
Снимка: Reuters

Първата част от оповестените днес ответни руски ограничителни мерки спрямо американските дипломати в Русия ще започне да действа от 1 септември, каза пред журналисти в Москва заместник-външният министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той посочи, че броят на персонала, работещ в посолството и генералните консулства на САЩ в Русия, от тази дата не трябва да надвишава 455 души.

"Това е същият брой, с който в момента разполага Русия в своите задгранични учреждения в САЩ", отбеляза Рябков.

По този начин Русия възстановява паритета, "който от дълго време бе нарушен от американците и това, в крайна сметка, бе несправедливо", подчерта руският заместник-министър.

Той напомни, че обектите на руската дипломатическа собственост в САЩ бяха незаконно иззети от предишната администрация на президента Барак Обама.

"Ние чакахме 7 месеца. Утре се навършват точно 7 месеца. Тази собственост така и не ни беше върната. Опитваха се да ни поставят всякакви неприемливи условия, и накрая чашата на търпението преля", каза Рябков, цитиран от БТА.

Говорителката на американското посолство в Москва Мария Олсън цитирана от Асошиейтед прес, не можа засега да отговори какви съкращения трябва да бъдат направени, за да се изпълнят последните руски изисквания за броя на персонала.

Тя каза, че посланик Джон Тафт "е изразил силно разочарование и протест" от руската мярка и е предал уведомлението на руското правителство във Вашингтон за разглеждане".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Протестът ще бъде използван по предназначение- в тоалетната.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЕНЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА РУСИЯ. РУСИЯ ВИНАГИ СЕ Е ОПРАВЯЛА С ТРУДНОСТИТЕ И Е ПОБЕЖДАВАЛА.ИНТЕРЕСУВА МЕ БЕДНАТА МИ И ДРИПАВА РОДИНА БЪЛГАРИЯ, ЗАГИВАЩА ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА РАЗНИ НАГЛИ СУДЖУЦИ.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО НАДЕЖДА МИХАЙЛОВ ТРЕТОПОЛОВИЯ.Кое ти отрязаха и какво ти пришиха Надчо?На Козяк ли ти правиха операцията?
57
5
 
0
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 70 САЩ имат пари и назначават.Къде ти е проблема.
56
4
 
10
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
До браво на САЩТи си на колена и в Русия намя гажданска война. А переворот на Украине и гражданскую войну устроили САЩ и ЕС
55
4
 
7
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
До Така еТи си бягаш, тыпанарин. Руснаци никога не бягат.
54
11
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Какъм паритет бе руснаци.Срещу САЩ да бягате не може да ги стигнете никога.Не се прави сравнение на магаре с кон.Нали така? Така е !
53
16
 
3
 
! Отговори
браво на САЩ преди 6 години
Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна и да прекрати насилието в Лугансака и Донецка област, стана ясно от коментар на говорителя на Белия дом Шон Спайсър
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо на за работата на руското посолство в САЩ са достатъчни 455 души персонал, а за функционирането на американското посолство в Русия са необходими над 700 души. Може би в близките дни Навални ще поясни.
51
2
 
20
 
! Отговори
JImmy преди 6 години
мале тия кравари стават направо смешни:)
50
3
 
22
 
! Отговори
антифа преди 6 години
Благодарение на санкциите, Русия става все по-силна, остатъка от ЕС и НАТО става все по-слаб.
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,СрАЩ-кови тролчета!Какво стана с онази армада с някакъв хамерикански непобедим самолетоносач,дето тръгна към КНДР да ги унищожава,защото Ким правел опити с ракети?!Къде се изниза тихо,по терлички,в медийното мълчание,заглушена от "санкциите" срещу Русия,а Ким без да му пука си продължи да си прави опити с ракетите?!То едно е да врещиш като заклещена коза,,ама,като видиш,че оня насреща не трепва и е готов да ти отвърне,нещо "смазващата военна мощ на най-голямата демокрация в СрАЩ,се изпар
48
0
 
23
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
В Конгреса на САЩ гласуваха нови санкции против целия свят. Ще правят хилядолетен американски райх.
47
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
антируските санкции Русия и Путин нямат никаква вина,ТАКА ЛИ????..ха.ха.ха Тези санкции си имат причина и всички я знаем!!!Не може руските агресори да анексират чужди територии и да назначават в суверенни държави техни агенти и шпиони за Президент и Правителство...
46
22
 
2
 
! Отговори
браво на САЩ преди 6 години
Русия е на колене,на прага на гражданска война. Обаче видиш ли в германия е ад, а муслитата в ужна раша да неби да спят,яко порят руската блат от вътре!В Русия там само пребиват щото са импотентни от пиене на ментета и препарати за вана не че са толкова мъже, нали знаете руски подлогоминдили. Чудесно е, че Щатите пак подпукаха бюндюгата *** и му лепят санкции след санкции. Новото е, че всеки, който търгува с ***, го чака студен душ в Америка. Много е важно да се въведат санкции за износа на газово оборудване. Алкохолиците на *** така и не се научиха да направят и една
45
0
 
17
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Ето такива новини повишават настроението ми и ми се услажда сутрешното кафе.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69 Надежда МихайловМааааллиииии ! *** какво е това име бе ? Да не си си сменил пола ?
43
16
 
2
 
! Отговори
Надежда Михайлов преди 6 години
Сенатът даде 6 месеца на правителството да разнищи всички фирми, авоари и връзки на Путин и близките му олигарси от Озеро , след което следва пълен блокаж на дейността им ! Олигарсите имат избор- или потъват или разкарват Путим, Медведев , Рогозин и останалите кремълски мужици !
42
7
 
20
 
! Отговори
кристина преди 6 години
хехе.. цяла свят се съобразява с Велика Русия.. и ще продължават да се съобразяват.. и колкото и да плюят срещу вятъра американците и сие, плюнката ще им се връща и ще ги задави, докато се удавят в собствените си лиги!!! Американците се мислят за господари на света и на вселената, глупостта и алчността им е безгранична, но забравят едно - всички сме смъртни!! Бог вижда всичко, допуска всичко за да може човека сам да схване какво е зло и какво е добро!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66от къде знаеш......