След насилието в Шарлътсвил – масови протести в САЩ

Недоволството е и срещу Тръмп, окрилен от превъзходството на белите
Обновена: 14 авг 2017 12:10 | 14 авг 2017 12:07, Камелия Цветанова
36
След насилието в Шарлътсвил – масови протести в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Протести срещу омразата и расизма бяха организирани в различни градове в Съединените щати. Те са в отговор на насилието, избухнало по време на шествието в събота на расисти и неонацисти в Шарлътсвил в щата Вирджиния, съобщи БНР.

Още по темата

Протестиращите заявиха, че целта е да бъде заклеймен фашизмът, както и президентството, което според тях е позволило привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса да се почувстват окрилени.

Президентът Доналд Тръмп беше остро критикуван от водещите политически партии заради първоначалното си изявление, в което осъди насилието от "всички страни".

Белият дом трябваше да положи огромни усилия, за да отвърне на критиките.

Вицепрезидентът Майк Пенс подчерта, че не трябва да има търпимост към омразата и насилието, нито към неонацистите или "Ку клус клан".

"Подобни опасни крайнодесни групировки нямат място в американския обществен живот", заяви Пенс.

За днес е насрочено съдебно изслушване на 20-годишния Джеймс Алекс Филдс-младши от Охайо, който беше арестуван за прегазване с кола на група хора по време на сблъсъците в Шарлътсвил.

32-годишна жена загина, 19 бяха ранени. Младият мъж е обвинен в предумишлено убийство.

На изслушването днес ще бъде решено дали Филдс да остане под стража, или да бъде пуснат под гаранция. Спрямо него бяха повдигнати и три обвинения за умишлено причиняване на телесни повреди и за бягство от местопрестъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полудя света
10
1
 
25
 
! Отговори
Дано да свърши мирно преди 6 години
През 1991 СССР се разпадна сравнително мирно и тихо. Сега следва разпада на САЩ. Дано всичко да стане подобно на СССР защото САЩ имат най-големите запаси от ядрено оръжие и са напълно непредсказуеми. В САЩ има толкова много вътрешни противоречия и конфликти, че не знам как може да ескалира напрежението, има щати където във всеки дом има оръжие. Ако започнат да се трепят помежду си ще има реки от кръв, дано някои откачалки да не изпепелят планетата.
9
1
 
17
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Не мога да разбера как така протестират срещу нацизма и расизма, защото били проява на омраза, а срещу прайдовете, които са проява на разврат не само, че не протестират, но и даже сами се хвалят, че са толерантни, защото ги стимулират! Объркана работа!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще се навърши 1 година откак демонът на "цветната революция" се зарея над Пиндостан, но запасяването с пуканки не е достоен пример за подражание. В наши дни рискът да попаднеш под удар е огромен.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Интересно нацизмът е заклеймен, но комунизмът не...е как да заклеймиш нещо, което човечеството не познава. познава само "демо" версията му - социализма, от който масите като цяло бяха доволни.какво по-човешко от това - хората да са равни (а те дефакто са си равни). различни ги прави средата, в която израстват.кво не ти харесва социализма? не ти даваше официално да крадеш другия, нали! а що трябва да го крадеш, не ми е ясно!?
6
13
 
6
 
! Отговори
42 преди 6 години
Интересно нацизмът е заклеймен, но комунизмът не.
5
0
 
10
 
! Отговори
Генерал Ли преди 6 години
Почваме пак, а?
4
0
 
14
 
! Отговори
Как преди 6 години
така не са изкарали версия, че това е ръката на Москва?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1а някои ни разправяха, че в краварията нямало възможност за "цветна революция"!!!!..цветната революция е "нужна" на ня-кои хора, за създаване на повод за решаване на глобално-системни проблеми, произтичащи от липсата на "ръст на капитала" и "препълване на чашата".в препълнена чаша, за да наливаш още, и още и още, без да прелее, трябва да направиш дупка в дъното, от където да изтича това, което е най-отдолу. който плува - ше се държи отгоре, който не- отива в дупката на дъното
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички националисти са си живи шахматисти!другите, т.е. ненационалистите - и те шахматисти, но от другата страна да дъската.единият шахматист унищожава белите фигури, другият - черните и те така...хитро - който и да спечели - все ше е шахматист , за ужас на зрителите ! :))и те така - циркове има не само у нас, главната идея да се поддържа напрежанието у зрителите и феновете, че да си купуват от пуканките, количката и бургерчето, пък ако не им стигат парите - нема проблем... ше връщат двойно
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха.....а някои ни разправяха, че в краварията нямало възможност за "цветна революция"!!!! Запасяваме се с пуканки! То това бумерангът бил голяма работа!