Путин – по-надежден световен лидер от Доналд Тръмп

Недоверието към президента на САЩ е страшно високо
28
Путин – по-надежден световен лидер от Доналд Тръмп
Снимка: Reuters, архив

Владимир Путин е по-надежден световен лидер от Доналд Тръмп, смятат гражданите на редица съюзници на САЩ, включително Япония, Южна Корея и седем държави членки на НАТО, става ясно от социологическо проучване, цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

"Въпреки че доверието в способността на Путин да ръководи външните работи като цяло е ниско, хората в много страни му се доверяват повече, отколкото на американския президент Доналд Тръмп", се казва в проучването.

Като цяло резултатите и на двамата са лоши в сондажа на уважавания изследователски център "Пю", но е удивително високото ниво на международно недоверие към американския президент - пост, наричан понякога "лидер на свободния свят", отбеляза АП.

В Гърция, Германия, Турция, Унгария, Франция, Италия и Испания повечето хора смятат, че Путин е по-способен от Тръмп "да направи правилното нещо в световните дела", сочи проучването.

Тръмп отбелязва по-добър резултат от руския си колега във Великобритания, Канада, Холандия, Полша, Австралия, Индонезия и Израел. Проучването е направено в 37 държави по-рано тази година, като във всяка страна са запитани между 852 и 2464 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една приказка "пази боже сляпо да прогледне". Та и Путин.
14
9
 
17
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Не съм русофил, но в последните години и аз започнах да се възхищавам от Путин. Особено след като измъкна Босфора и Инджирлик от НАТО с такъв финес. Но от друга страна погледнато - Много лесно е да бъдеш силен лидер след като "зад гърба ти" е 1/6 част от света с несметните си природни богатства и роби, които работят за 6-7 по- големи градове в Русия. В тези 6-7 градове стандартът е много по- висок от нашия (особено в Москва), но в останалите части на тази необятна страна е пълна скръб.
13
0
 
10
 
! Отговори
Гуфи преди 6 години
"Новината" е от 26.06.2017. Проверете в гугъл за справка.
12
4
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
каква е тази глупост да сравняваш един гений с един и.д.и.от...
11
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин могат да му дишат прахта...
10
3
 
16
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Тръмп беше подчинен от "deep state" - реалния властелин на САЩ.Путин е един много добър балансьор на фракциите в Русия.И двамата се съобразяват с определени интереси.Просто Путин го прави по-добре.
9
3
 
2
 
! Отговори
Yaze преди 6 години
Хааааахахаха, хооооохохохо, хахахаха...велики били....хахаха...чакай, чакай пак да прочета...Охохо, хахахаха...
8
0
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ба че то и МАРШАЛА е по надежден световен лидер от инфантила пенсионер...
7
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много плюнки отвсякъде!Накрая по един или друг начин,става това ,което бай Дончо е замислил!Приятно плюване!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 не е вярно.... много говориш....
5
4
 
34
 
! Отговори
РАДОСТ В КЪЩИ преди 6 години
НАД УКРАЙНА СЕ СТРУПВАТ ОБЛАЦИ!ПРОДАЛА МНОГО РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.
4
7
 
36
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Тръмп, че не е клоун, не е. Просто различните лобита в Конгреса имат много голямо влияние - оръжейни. Тръмп искаше добри отношения с Русия, както и Германия, Европа като цяло,но мръсотията го заля, съсипаха го. Когато станеш президент на САЩ, виждаш колко е ограничена властта, и колко трудно е да прокараш проектозакон. Обама искаше да премахне Гуантанамо, не му позволиха.Просто имаме велики политици: Тръмп, Путин, Орбан,Ердоган - искрено се надявам да се постигне мир, защото светът го заслужава
3
5
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Путин е политик, Тръмп е клoyн, не виждам изобщо за какво сравнение иде реч.
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че някой съмнявал ли се е изобщо. Трябва само да си промит сорроски мозък, че да твърдиш като пост1
1
2
 
57
 
! Отговори
RE: Не си запознат преди 6 години
Първи самолетите на НАТО започнаха да летят без транспондери над Балтийско море, системи за идентефицирането им. Чак тогава руските самолети започват да летят без транспондери - стана голям скандал. Изнесоха се данни за нарушенията на НАТО, във пъти повече от Русия.Президентът на Финландия предлага задължително използване на опознавателни системи, Русия се съгласява. НАТО отказва.Защо НАТО да може да лети без знаци, а Русия да не може?!НАТО започна тази практика, и факта че отказаха е цинизъм