Пхенян го чакат тежки последици, ако предприеме действия

САЩ иска Северна Корея да спре с ядрените заплахи
Обновена: 18 авг 2017 08:04 | 18 авг 2017 07:38, Петя Славова
39
Пхенян го чакат тежки последици, ако предприеме действия
Снимка: Reuters

Северна Корея може да се изправи пред тежки военни последици, ако предприеме военни действия, заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис, цитиран от Франс прес.

"В тясно сътрудничество със съюзниците ни, ще има тежки военни последици, ако КНДР предприеме военни действия", каза Матис след среща с японския си колега във Вашингтон.

Още по темата

"Северна Корея трябва да сложи край на опасните си действия", настоя Матис.

Държавният секретар Рекс Тилърсън увери, че САЩ ще спазват "безусловно" договора си за отбрана с Япония, след среща във Вашингтон с японските министри на външните работи и отбраната по повод ядрената и ракетната заплаха от КНДР, предаде Ройтерс.

Тилърсън подчерта, че този договор обхваща и островите Сенкаку, които са предмет на териториален спор между Япония и Китай, пише БТА.

САЩ и Япония са против милитаризация на Южнокитайско море, заяви Тилърсън, цитиран от ТАСС.
"САЩ и Япония са против всякакви едностранни действия, които подкопават Япония", каза Тилърсън. Той добави, че териториалните спорове трябва да се решават по мирен път и да се запази свободата на мореплаването в съответствие с конвенциите на ООН.

По-рано Тилърсън призова Китай да прекрати милитаризацията на Южнокитайско море. Китай от десетилетия води териториални спорове с няколко държави за редица острови в Южнокитайско море, край които са открити значителни запаси петрол и газ.

Японският външен министър Таро Коно заяви, че Япония ще подсили отбранителната си позиции в отговор на севернокорейската заплаха и ще отдели 500 милиона долара за подобряване на сигурността на корабоплаването в Източна Азия, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
До 24,наистина ли смятате, че САЩ се е провалил? Правите ли разлика между Северна Корея и Южна Корея, като стандарт и начин на живот? Какъв е смисълът на държавата? Да създаде добри условия за развитие и живот. Живот се дава един път, повторение няма. А вие тровите вашия с омраза!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 14: Добре де, музиката ни докарва емоции.Ще пораснеш и ще разбереш, че истинското знание идва по пътя на емоциите, а не по пътя на логиката.1+2+3+4+ ....+n+.. = -1/12 -> има нещо гнило в математиката :)
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧеЕстествено ,че могат да предприемат нещо и то безнаказано бе ,клоун.Кой ще ги накаже ,военното джудже Русия ли ? Единствената причина поради която Северна Корея не е заличена като нация е ,че може да го отнесат Япония и Южна Корея.САЩ могат да заличат за по-малко от 24 часа ,цялата СК и то без ядрени оръжия.Друг проблем е ,че много корейски граждани ,че си заминат ,а другите ще тръгнат да бягат към Китай или руската ***.Преди да пишеш мнения мисли малко ,олиго*френ.
27
6
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
САЩ не са водили тотална война от ВСВ насам - по политически причини. Ако прасето се опита да стреля към Гуам, няколкостотин томахавки по ключови цели и по артилерията насочена към Сеул, за два часа ще парализират страната и ще я върнат в Сталиново време. Америка НЯМА интерес Сев. Корея да изчезне - Американските бази в Корея са там, благодарение на Кимчовците. А тия бази са важни срещу Китай и Русия.
26
3
 
8
 
! Отговори
смехорания преди 6 години
"САЩ иска Северна Корея да спре с ядрените заплахи"не дразни кучето (което даже е вързано за колибата си) и то няма да те лае!и това ли не знаят краварите?!
25
4
 
7
 
! Отговори
комично преди 6 години
"Пхенян го чакат тежки последици, ако предприеме действия"И кво ще им наложат санкции на санкциите ли?
24
3
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Уй преди 6 години
Готови сме, само чакаме някое атлантическо *** да се изака на метеното .
23
2
 
6
 
! Отговори
Че преди 6 години
те ако САЩ можеха да предприемат нещо с/у СК и да остане безнаказано, до сега да са го направили! Но м/у СК и Сърбия например, има известни разлики, нали?
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Война няма да има, засега, двете страни не са се подготвили. Обаче рано или късно ще се случи, защото е необходима на Щатите. През всяко десетилетие напоследък, те водят по някоя малка война, за опресняване на арсенала си, за раздвижване на икономиката и за повдигане на рейтинга на съответния президент.Но корейците са просто рекетьори, действат само със заплахи, а Щатите още не са струпали необходимото количество ВМС,ВВС и пехотни сили, в близост до С. Корея. Рано е!
21
5
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Кун преди 6 години
Опитайте ! Щото през 1954 САЩ се провалихте в Корея...
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световният ватнишки прогресарият, както винаги е на страната на всеки сатрап, диктатор, султан или генсек, който дрънка с оръжие и мори собственото си население от глад.Обичат да са роби и това си е!
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви тежки последици, от тях нищо няма да остане. И дебелото Жълтурче ще го изпекат като печено прасенце.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 - Не мисля, че като ползваш приливно думата математика, т.е не разбираш, за какво говориш.
17
3
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Музика ли е чалгатa? Докарва ли ти удоволствие?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако стане ясно, че ще има война, Самсунг ще се изнесе за 2 дена от Корея, било то в Тайланд или Бангладеш. А и освен, ако не им превземат или бомбардират офисите, нямат никаква причина да преустановят дейността дейността си. Парите, които тази компания вкарва в държавата им, ще са много по-полезноа, отколкото да хваната 10000 зубъра, дето са инженери, и да ги направят калпави войници.
15
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ще направи огнен подарък са САЩисаните. Ще им подари огнени гъби в знак на обич
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 АнонименИзостанал в в ранна детска възраст болен мозък....
13
13
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 6 Китай и Русия няма да гъкнат.И двете държави искат да видят какви са военните възможности на САЩ , а и едвали ще рискуват заради ненормалника Ким.Те също не желаят Ким да има ядрено оръжие.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 9: Така е, само дето музиката ти докарва удоволствие, а математиката - главоболие
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северно корейците са най-често Ивана нация, а те Тея им се правят.