Нови расистки сблъсъци по време на протест в САЩ

Напрежението избухна на даласко гробище, намеси се полиция
20 авг 2017 07:45,
42
Нови расистки сблъсъци по време на протест в САЩ
Снимка: Reuters

Противници на расизма и привърженици на идеята за запазване на паметниците на личности от Конфедерацията влязоха в сблъсъци на даласко гробище. Хора и от двете страни носеха оръжия, но до изстрели не се стигна. Двете групи само се бутаха и блъскаха.

Полицаи от силите са борба с безредиците принудиха стотици протестиращи да напуснат гробището, в което са погребани жертви на Гражданската война, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди това около 2300 души участваха на площада пред кметството недалеч от гробището в протест срещу проявите на расизъм.

Те скандираха за премахването на паметниците, свързани с Конфедерацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
19
 
! Отговори
хех преди 6 години
Много започнаха да се перчат на юга. Чак по гробищата започнаха да ходят. Никой не беше доволен когато забраниха флага. Сега искат горбища да рушат. А там са най-въоръжените от всички американци. *** трябва да спре. Онези хора не са воювали толкова за робството, но промития американски мозък от филмчета и комедии го учат на друго.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уфффффф какво е това с розовата коса.......
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Щатите и а закон забраняващ всички си вили свързани с Конфедерацията и една от Най-справедливо ние личности в Историята и културата - генерал Лий.
6
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига фейк нюз, Праселянчовци. Расист и те в САЩ са не повече от 8 000 и всички им се подиграват.
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големи расисти от черните няма, виждате ги, рушат паметници, оскверняват гробища и дори не позволяват на другите да протестират.Тези ще унищожат америка
4
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо *** ги изкарвате винаги противници на расизма след като и на кьоравия е ясно че те са най долните расисти обичащи само своята м@!му*нска раса и мразещи всички други!
3
3
 
28
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
С-дите, ще затрият и Европа и Америка. Срамна е историята с робството, но ме по срамна е новата история на САЩ след 11.09.2001 г. - войни, унищожаване на Ирак, Либия и Сирия. Предизвикване на мигрантска вълна към Европа и спиране на развитието и'.
2
4
 
18
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
С-дите, ще затрият и Европа и Америка. Срамна е историята с робството, но ме по срамна е новата история на САЩ след 11.09.2017 г. - войни, унищожаване на Ирак, Либия и Сирия. Предизвикване на мигрантска вълна към Европа и спиране на развитието и'.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утрв в щатите ще има пълно слънчево затъмнение. Тогава какви изпълнения ще направи тази изпращяла нация.