Когато Луната засенчи Слънцето… Най-гледаното слънчево затъмнение!

Историческото природно явление се видя в 14 американски щати
22 авг 2017 07:11,
17

Снимка: Reuters

Слънчевото затъмнение в САЩ се превърна в едно от най-чаканите събития на годината. Хиляди аплодираха и викаха в мига, в който Слънцето се скри напълно зад Луната.

В течение на повече от два часа редкият природен феномен бе наблюдаван от едното до другото крайбрежие на САЩ. Това се случва за първи път от близо един век, заради което наблюдателите определят природното явление като историческо.

Според тях това е било и най-наблюдаваното и снимано слънчево затъмнение в историята.

То стана видимо първо от северозападния щат Орегон, на тихоокеанското крайбрежие на страната, в 17.16 ч. по Гринуич (20.16 ч. българско време). Слънчевото затъмнение можеше да се наблюдава за последно от Южна Каролина в 18.48 ч. по Гринуич (21.48 ч. българско време) - т. е. 1 час и 32 минути по-късно.

Редкият природен феномен бе видим в определени моменти общо в 14 американски щата.

В Ню Йорк Луната закри Слънцето само на две трети.

За последен път пълно слънчево затъмнение е настъпвало над САЩ през 1979 г., а през 2024 ще има отново.

Следващото пълно слънчево затъмнение, което ще премине отново от единия до другия край на САЩ, обаче ще бъде чак през 2045 г.

Президентът Доналд Тръмп наблюдава редкия природен феномен от Белия дом, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Той бе "заел позиция" на балкона Труман, от южната страна на Белия дом, в компанията на първата дама Мелания Тръмп, дъщеря си Иванка и сина си Барън. Заедно с тях бяха министрите на правосъдието Джеф Сешънс и на търговията Уилбър Рос.

Попитан от журналист дали е доволен от онова, което е видял със специалните очила, Тръмп красноречиво вдигна палец нагоре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Земята е кръгла, значи когато в САЩ е ден, тук в България е нощ. Как очакваш да видиш затъмнението през нощта, след като Слънцето е от другата страна на Земята? Докато се завърти планетата ни и стане ден при нас, то затъмнението вече е минало, тъй като Луната се върти около Земята и бързо преминава през краткия участък от орбитата си, от който би могла да хвърли сянка на Земята. За да има слънчево затъмнение, Земята, Луната и Слънцето трябва да са на една линия в този ред.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Мхм... к.Когато американците направиха пето поколение Ф22 всички се смеехте че за нищо не ставал :) 2 десетиелтия по късно Руснаците НАЙ ПОСЛЕ подкараха това копие на Ф22 ама със старите двигатели които хич не се връзват нещое (ама толкова си могат) и стана най-великия самолет по някаква причина... смешни сте :)
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На следващото затъмнение Тръмп ще види СУ-57."============================Глуп0сти! Вече днес се сбъднаха всички опасения на пиндостанския пенталгон за разрушителната мощ на руския Су-57 (ПАК ФА или Т-50). Да напомня и за най-великия работещ руски изтребител-прехващач на всичко натовск0, самолета за който няма невъзможни мисии - МиГ-31БМ.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Ти си олицетворение на родната ни образователна система...
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Защо какъв ти е проблема? Какво невярно казха? Как само те ги виждат тия работи а? Те били видели не знам си ко планети глупости! Защо никой друг не го вижда това затъмнение нали слъцнето си ни е едно на всички? Само фотошопи и медийни манипулация за да се направят на велики както винаги краварите!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Който можа направи :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПредупреждаватКакво е "холограмно оръжие"... ?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БръчковТо с тия двигатели не само ще го види ами и ще го чуе от километри хаха
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При американците всичко е фотошоп и кино. Как така ПАК само те го виждат, а не примерно Руснаците или Китайците или ние??? Всичко при тях е фалшиво!
5
5
 
10
 
! Отговори
Бъгнал се бот преди 6 години
САЩ искат война а Крим е руски спонсорират терористи защото доларът е тоалетна хартия хората са спокойни техните агенти искат да съсипят Европа цял свят уважава Путин ще се ислямизира и крадат пари чрез обществени поръчки спонсорират ги защото са рептили и искат да заличат българската нация и православието не знаят с кого се заяждат Северна Корея имат смартфони Китай ако си поиска дълговете да не стане Аляска пак руска искат война там хората мизерстват и просят ядрена пустиня
4
9
 
14
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
На следващото затъмнение Тръмп ще види СУ-57.....
3
3
 
7
 
! Отговори
От Бог ТОТ преди 6 години
На снимка шест БОГ ТОТ Предупреждава че БОйко БОрисов и терористи около него крадат десетки милиарди годишно от бедния Божествен БЪлгарски народ..Заради увредени милиони човешки майки поне 3000 от свитата на БОГА не могли да се преродят до Вечните Божествени планини/визират рила пирин родопите и балкана.Искайте интерпол и FBI да арестува Борисов и крадците около него финансират с ограбени пари от България терористи ..
2
5
 
2
 
! Отговори
Предупреждават преди 6 години
КАжете на китай САЩ и други да не пращат нагло престъпни станции с холограмни оръжия и камери контролирани от обратни негодници срещу луната и слънцето ще ги пернем с няколко снаряда нема д а остане нищо от техните континенти ..на снимки 2 и 3..
1
2
 
1
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
Недейте бърза да умираме подават на първата снимка на NIbiru imat probleми с ремонта..Няма да са готови за пътешествие към АД А поне още много години..