Скандал отстреля гардове на Майк Пенс, водели си жени в хотела

Май не били проститутки, но пък били в зона, обявена за охранявана
16
Скандал отстреля гардове на Майк Пенс, водели си жени в хотела
Снимка: Reuters, архив

Членовете на военен отряд, натоварени с охраната на американския вицепрезидент Майк Пенс, бяха освободени от функциите си в Белия дом, след като бяха обвинени, че са завели жени в хотела си в Латинска Америка. Новината съобщи говорител на министерството на отбраната, предаде БТА като цитира Франс прес.

Инцидентът се е случил по време на неотдавнашното посещение на вицепрезидента в Колумбия, Аржентина, Чили и Панама, но не се съобщава кога точно и в коя страна.

Според американската телевизия Ен Би Си екипът на Пенс е получил достъп до записи от наблюдателни камери, показващи как членове на военния отряд водят жени в зона, обявена за охранявана. Американски представители подчертаха, че засега няма основание да се смята, че жените са били проститутки.

 "Знаем за инцидента, той се разследва", каза майор Ейдриън Ранкин-Галоуей, говорител на Пентагона. "Потвърждаваме, че замесените в него лица са върнати в армията".

И преди е имало скандали със служители на американските сили за сигурност в Латинска Америка. През 2015 г. двама членове на Агенцията за борба с наркотиците бяха хванати да участват в оргии с проститутки в Колумбия.

Три години по-рано агенти на Сикрет сървис се срещнаха с проститутки в Колумбия, а други агенти бяха открити пияни в Холандия.

През 2015 г. американското министерство на правосъдието строго предупреди служителите си в никакъв случай да не наемат проститутки, дори ако са по работа в страни, където това е законно. Бившият министър на правосъдието Ерик Холдър обясни, че плащането на проститутки застрашава работата на министерството, защото може да доведе до изнудване или шантаж и да подпомогне трафика на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: охранасащмайк пенс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.