САЩ пред ООН: Не искаме война със Северна Корея!

Съветът за сигурност гласува нови санкции срещу Пхенян
12 сеп 2017 07:21,
84
САЩ пред ООН: Не искаме война със Северна Корея!
Снимка: архив Reuters

САЩ обявиха пред Организацията на обединените нации, че не искат война със Северна Корея.

Постоянната представителка на Щатите в ООН Ники Хейли заяви, че Пхенян "все още не е минал онази точка, след която няма връщане назад", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

По-рано Съветът за сигурност на ООН гласува нови санкции срещу КНДР. Те забраняват на страните членки да купуват севернокорейски текстил и налагат ембарго върху доставките за Северна Корея на втечнен газ и газов кондензат. Ограничава се и износа на суров петрол, забранява се издаването на нови разрешителни за работа на севернокорейски работници.

"Ако Северна Корея се съгласи да се откаже от ядрената си програма, тя може да спаси бъдещето си. Ако докаже, че може да живее в мир, светът ще живее в мир с нея“, каза след гласуването американската посланичка.

Хейли обясни, че резолюцията с новите санкции нямало да може да бъде приета, ако не били силните връзки, създали се между американския президент Доналд Тръмп и китайския президент си Цзинпин.

Китайският посланик в ООН Лю Цзией призова Северна Корея да погледне сериозно на очакванията и волята на международната общност и призова всички страни в конфликта да запазят самообладание и да не засилват напрежението.

Руският представител Василий Небензя обясни, че страната му е подкрепила новите санкции срещу Пхенян, защото не приема ядрените му амбиции и смята, че трябва категорично да се реагира на последния му ядрен опит, предаде ТАСС.

Москва смята, че мерките за финансов натиск върху КНДР са изчерпани, а по-нататъшни рестрикции могат да бъдат равносилни на "опити да се задуши" икономиката на страната и могат да предизвикат голяма хуманитарна криза.

Според руския представител е "голяма грешка", че Съветът за сигурност игнорира руско-китайското предложение за подновяване на диалога със Северна Корея и каза, че приемането на нови санкции по-скоро ще засегне невинни цивилни, а няма да намали финансирането на ядрената и ракетната програма на Пхенян, предаде ДПА.

Той призова генералният секретар на ООН Антониу Гутериш да помогне да се стигне до преговори, а не да се действа със санкции.

Пекин и Москва предложиха споразумение за "двойно замразяване" - САЩ и Южна Корея да спрат военните си учения на Корейския полуостров, а Пхенян да прекрати ядрената си и ракетна програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Това за тревата, която ядът го разправяй на баба ми!!! А колкото до "уредените"....."защита от полицаите".....хммммм...да, виждам...там полицая първо стреля, а после пита какво искаш! Уреден живот във фургони...........аре бегай се снимай.....А колкото до това, че сме бедни...а преди 89-та КЪДЕ БЯХМЕ!? СРЕД ПЪРВИТЕ!!! Че нали това беше зора, да НИ ОСТРАНЯТ КАТО КОНКУРЕНТИ, ДА НИ СЪСИПЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО И ДА НИ ВЗЕМАТ ПАЗАРИТЕ...ТОВА ВЕЧЕ И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ!!!!
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо самая магучая се огъна и подписа санкциите?
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Най-голямата грешка е, че все още смятат (по заблуждение) че краварите били "високотехнологична нация"!!! Високотехнологични са само няколкото им "силиконови долини" и технологични центрове, които къде окрадоха, къде подкупиха умове (в силиконовата долина ще чуеш по-скоро руска, отколкото английска реч), които работят за все още котиращи се зелени хартийки. А останалото население не може да отличи Иран от Ирак и живее във фургони! А 40% от хората живеят с талони и са на ръба.....
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким им разказа играта ....
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо го матираха Ким-диктаторчето. Какво ще прави сега когато никой не иска да го напада?
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ практически са окупирали япония и ю корея от много години. тоя ким си е техно момче какво се правят на ухапани
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не ходите в САЩ не ми приказвайте безмислици. Не знаели къде е България или някоя друга страна. Ние като знаем къде сме? Най-бедни в ЕС, най-намаляващи и най-болни. САЩ приемат и плащат на най-умните, от спорта до науката. Тук трябва да питаш дали Цецо Цървула или Боце Суджука са съгласни. Живота им е подреден, има ред, полицаите си вършат работата. За всичко е помислено. Сев.Корея се опънали, победили! А живеят без ток, ядат треви и сено, треперят Жълтия да не ги прати в лагер.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат интерес да съществува Северна Корея, която е заплаха за Юж.Корея и Япония. Да не са луди да убият Ким, който им носи огромни печалби от продажбата на оръжия
25
2
 
6
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
СТРАХ ГИ Е САЩ, И КАКТО СЕ ПИШЕ В КОМЕНТАРИТЕ. АКО ИМАХА ПЕТРОЛ ДОСЕГА ДА СА Я БОМБАРДИРАЛИ.
24
0
 
13
 
! Отговори
Nass преди 6 години
А познайте ако Северна Корея имаха залежи от петрол, дали САЩ нямаха да искат война? :D :D :D
23
3
 
4
 
! Отговори
Боян преди 6 години
Японците веднъж я минаха тази граница , нека да разкажат.....
22
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименЗащо Путин се съгласи със санкциите срещу СК?Ами защото Ким с хиперактивността си започна да му бърка в дългосрочните планове* и трябваше да бъде респектиран,за да стане по-сговорчив.Впрочем,новите санкции далеч не са това,което искаха САЩ.*Путин има дългосрочна стратегия как да изведе войната със САЩ до благоприятен изход и мрази разни шан.тоци да му пречат.Доказа го в Донбас и Сирия-ако не го слушат-горят!
21
2
 
10
 
! Отговори
доволен преди 6 години
Ким направи луди и щастливи САЩ военнолюбците и техните сороски драскачи в София
20
1
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Американците не щели война?Съвсем ни смятат за баламурници!За тях войната е средство за поддържане на живота,спрат ли с войните-изчезват!А точно сега имат остра нужда от бърза победна война срещу мижав противник и съответно ще я направят.Образно казано,САЩ са като рекетьорска банда-първо потрошава няколко магазина,после тръгва да събират такса "спокойствие".Който откаже-дава фира.
19
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сащ да изтеглят незабавно всичките си бази от далечния изток за да настане мир по света оон доказа още ведньж че е една структура която трябва да се закрие защотое безполезна и генерира само разходи
18
0
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Не се напъвай да остроумничиш. Не ти достига умствен капацитет. Щеше да е смешен коментарът ти ако не беше трагичен...
17
3
 
16
 
! Отговори
Тъй,тъй, преди 6 години
САЩ не искат война със СК,защото страх лозе пази. Те само насъскаха света срещу нея. Американците са въоръжени до зъби,задръстиха Европа с НАТОвски бази,заплашват и притискат света,дрънкат смъртоносно оръжие,ноооо- за другите не може.С право СК достойно им се противопоставя. Тя от санкции не се плаши.САЩ трябва да бъдат озаптени!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смееех, смех ,смех . САЩисаните се уплашиха и бият отбой. Такива новини ми създават настроение за целия ден. Но още по приятно ми става при мисълта, че една малка група в софия съставена от наркозависими двуполови същества пишещи срещу заплащане от сороски организации получават припадъци с изкривени от безсилна злоба физиономии.
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смешници тук, Давид победил Голиат???? Как и с какво питам аз? Да, външната политика на САЩ е гадна но Америка е на светлинни години в много направления. Само от там като кацнете в Германия и разбирате мащабите с които се развиват американците. Там се учи и работи здраво! Умен ли сте, работите сериозно, вървите напред. Има и шлака ни къде няма. И американците са свободни, личи им по поведението. Сравнете ги с корейците. Няма сравнение. И защо САЩ да води война, безмислено е.
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин уж голем го вадеше ама Рижавия му скръцна със зъби и подписа санкциите:)