САЩ пред ООН: Не искаме война със Северна Корея!

Съветът за сигурност гласува нови санкции срещу Пхенян
12 сеп 2017 07:21,
84
САЩ пред ООН: Не искаме война със Северна Корея!
Снимка: архив Reuters

САЩ обявиха пред Организацията на обединените нации, че не искат война със Северна Корея.

Постоянната представителка на Щатите в ООН Ники Хейли заяви, че Пхенян "все още не е минал онази точка, след която няма връщане назад", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

По-рано Съветът за сигурност на ООН гласува нови санкции срещу КНДР. Те забраняват на страните членки да купуват севернокорейски текстил и налагат ембарго върху доставките за Северна Корея на втечнен газ и газов кондензат. Ограничава се и износа на суров петрол, забранява се издаването на нови разрешителни за работа на севернокорейски работници.

"Ако Северна Корея се съгласи да се откаже от ядрената си програма, тя може да спаси бъдещето си. Ако докаже, че може да живее в мир, светът ще живее в мир с нея“, каза след гласуването американската посланичка.

Хейли обясни, че резолюцията с новите санкции нямало да може да бъде приета, ако не били силните връзки, създали се между американския президент Доналд Тръмп и китайския президент си Цзинпин.

Китайският посланик в ООН Лю Цзией призова Северна Корея да погледне сериозно на очакванията и волята на международната общност и призова всички страни в конфликта да запазят самообладание и да не засилват напрежението.

Руският представител Василий Небензя обясни, че страната му е подкрепила новите санкции срещу Пхенян, защото не приема ядрените му амбиции и смята, че трябва категорично да се реагира на последния му ядрен опит, предаде ТАСС.

Москва смята, че мерките за финансов натиск върху КНДР са изчерпани, а по-нататъшни рестрикции могат да бъдат равносилни на "опити да се задуши" икономиката на страната и могат да предизвикат голяма хуманитарна криза.

Според руския представител е "голяма грешка", че Съветът за сигурност игнорира руско-китайското предложение за подновяване на диалога със Северна Корея и каза, че приемането на нови санкции по-скоро ще засегне невинни цивилни, а няма да намали финансирането на ядрената и ракетната програма на Пхенян, предаде ДПА.

Той призова генералният секретар на ООН Антониу Гутериш да помогне да се стигне до преговори, а не да се действа със санкции.

Пекин и Москва предложиха споразумение за "двойно замразяване" - САЩ и Южна Корея да спрат военните си учения на Корейския полуостров, а Пхенян да прекрати ядрената си и ракетна програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
оон да призове сащ да си закрият базите в далечния изток за да се успокоисвета да спрат да продават орьжие на такива като са недемократични кьдетоне зачитат жените да спрат да се месят навсякьде по света кои ги викна всирия та утребаха толкова народ в болници и училища там да закрилят ид и дадоставят орьжие на главорези
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици резолюции е приел Съветът за сигурност срещу Израел, но нито една не е изпълнена.Така че няма значение.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ го играят "умряла лисица". Война искат и то много но не им стиска поне за сега. Те обичат някой друг да нокаутира противника им и те после да отидат да го поритата докато е паднал и да си присвоят победата :) Затишие пред буря е това - война ще има просто въпрос на време...
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции, манкции, дрън дрън. Как точно господата от ООН смятат да контролират това което са гласували? Ми няма как и те го знаят много добре. Северно Корейски текстил спокойно влиза през границата в Китай и от там на щандовете в Америка като Китайска продукция и обратно, руски петрол пак през Китай в С. Корея и готово.... Китайците със сигурност ще са много стриктни.... както виждате санкциите не работят в случая по обясними причини иначе до сега КНДР щеше да е развяла белия флаг. Прах в очите..
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се,че анонимният коментиращвъзмутен от многото *** ечовек от сайта, който преправя бройкитеплюсове и минуси на коментарите.Вече му имаме името и адреса.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случайности няма. Ураганитеим направиха една вътрешнавойна да се освестят малко.После още и още.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че били натрупали богатствае точно проблемът защото не ерезултат на честна търговия.И после с натрупаните богатстваоще по-лесно вършат престъпления.Както казва една китайска поговорка-- не вярвай на нищо, което чуеш ина половината, което виждаш.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** тук, американците били кравари, прости и неуки. Има и такива но за да развиеш такава инфраструктура, такава пътна система, това се прави с умни хора.Оставете политиците им, те сакато навсякъде, алчни и ненаситни. Говорим за обикновените хора, работят много, който е завършил получава в пъти повече от неукия.Там дипломи не се купуват! Чувам от 20г. били загивали? Все още загиват, бензина им 50 цента литъра, карат нови коли, корупцията е на най-високото. Да се мерят със СК е смешно
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво заблуждаващо заглавие!Тръмпуняк от доста време самотова бълнува -- кои държавищял да нападне.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ искат война.Има многонебостъргачи за сваляне.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да не искате но ще яполучите и то ядрена защото стея заслужили.
42
5
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До До 37 На кого ги обесняваш тези работи бе приятел? Те от истина не разбират.Тяхната истина е пропаднала Русия.
41
1
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До Анонимен 37 Не намесвай децата в политиката , гад.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След такъв земетръс токувиж текнъл нефт и кондензат от газ.
39
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Как ще искат война. Нали Виетнам още им държи мокро в гащите.
38
6
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Анонимен-45....Санкциите не са пречупили никоя държава досега !?!?......Много бързо забравихме СССР!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се учудя ако някой ден разберем, че ЦРУ предало чрез трети лица на севернокорейците технологията за балистичните ракети и термоядрената бомба. Доказателство за тази теза е, че в момента американците печелят млрд.долари ежедневно от кризата около Корейския п-в
36
5
 
7
 
! Отговори
mm преди 6 години
До АнонименСамо да ти кажа, че САЩ никога нямаше да са това което са, ако не бяха агресори. Никога нямаше да са толкова богати и никога нямаше да са най-великата страна. Щяха да са посредствени. САЩ е много пред всички останали. Това е факт. Те диктуват всичко и всичко зависи от тях. Как една първобитна държава, по товите думи, ще постигне това?
35
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са единствената супердържава в момента.Никой не е по силен икономически и военно от тях.Лесно "убедиха" Китай и Русия да подпишат санкциите.
34
9
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Това, че не ти харесва САЩ си е твоя работа. Стотици хиляди българи живеят там и колко са се върнали? Живей си с омразата към САЩ. Има и бедност, и дрога, пияници, всичко като в другите страни. Полицаите стрелят защото и по тях стрелят. А у нас на тях изобщо не миже да се разчита. Ходя всяка година и стоя в Ню Йорк. Имам много познати от различни слоеве. Десетки пъти са по-богати от нас, ред и дисциплина има. Нарушиш ли, глоби. У нас е Андрешкова бедност. Като ти харесва СК, защо не отидеш там?