Toshiba ще сключи сделка с Bain, за да компенсира провала си с ядрения бизнес в САЩ

Компанията трябва да набере парите до март, за да избегне отстраняването си от Токийската фондова борса
18 сеп 2017 13:15, Екип на Bloomberg
5
Toshiba ще сключи сделка с Bain, за да компенсира провала си с ядрения бизнес в САЩ
Снимка: Reuters

Японският технологичен концерн Toshiba Corp. възнамерява да финализира сделката за продажбата на бизнеса си с чип памет на консорциума, воден от Bain Capital, на заседанието на Борда на директорите на 20 септември въпреки опозицията от страна на партньора си Western Digital Corp. Това информира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Усилията на Toshiba са изправени пред съпротива, тъй като групата около Bain вече включва няколко конкурента на Western Digital, включително Seagate Technology Plc, Kingston Technology Co. и SK Hynix Inc.“

Попов посочи, че от друга страна Western Digital си партнира с KKR & Co., за да се опита да купи бизнеса с чипове.

„Но Toshiba избра офертата за Bain миналата седмица, като подписа меморандум за разбирателство, докато работи по окончателното споразумение“.

Главният редактор обясни още, че в продължение на месеци Toshiba преговаря за продажбата на бизнеса си с чипове, за да компенсира провала си в ядрения бизнес в САЩ.

„Компанията трябва да набере парите до март, за да избегне отстраняването си от Токийската фондова борса“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, забравих също да спомена как престъпниците комунисти от БК/с/П открадаха $1 милиард с бетонното недоразумение в БелеНЕ, с помоща разбира се на верните им другари от колхозната клоака.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1-анонимен, тъпyнгepe, май бързо забрави че самогоновите матрьошки неколкократно сменяха цената на БелеНЕ и накрая така и не можаха да измислят крайна цена. Лъгаха цялата държава с помоща на уродливия Овчар и продажната и3мeт от БК/с/П. Накрая се оказа че и децата ти нямаше да могат да го изплатят тоя златен "Чернобил".
Тази новина под която си cpaл е за Toshiba, но ти си драскай де, неук и неразбрал, с протегната ръчичка към краставата болна недъгава мечка.
2
1
 
0
 
! Отговори
WAY? 1 преди 1 година
USA have BGR 4 - TEC
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хилърито каза на Бойкото да спре руското Белене и да строи фалиралото американско на двойна цена.