Москва към Вашингтон: Да си оправим отношенията!

Външните министри на Русия и САЩ разговаряха в Ню Йорк
20 сеп 2017 07:21,
54
Москва към Вашингтон: Да си оправим отношенията!
Снимка: Reuters

Русия даде знак към Вашингтон за стопляне на отношенията.

„Москва е заинтересувана от нормализирането на отношенията с Вашингтон“, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров след среща с американския си колега Рекс Тилърсън.

"Ясно е, че ние трябва да оправим тези отношения. Не ние започнахме спиралата от не много позитивни взаимни действия и ние сме заинтересувани да се върнем към нормалното състояние на двустранните връзки", каза Лавров пред журналисти в Ню Йорк.

Още по темата

Двамата министри участват в сесията на Общото събрание на ООН, информира БТА.

Руският външен министър заяви, че основна тема на разговора му с Тилърсън е била Сирия. Той отбеляза, че американски и руски военни съгласуват планове за превземането на градовете Ракка и Дейр аз Зур, така че да не пострадат общите цели на борбата с тероризма.

По думите на Лавров, Тилърсън признал, че "Джебхат ан Нусра" е терористична организация и трябва да бъде унищожена.

"Днес ние напомнихме на нашите американски колеги, че и Джебхат ан Нусра, или как там сега я наричат, представлява терористична организация и подлежи на унищожаване. Рекс Тилърсън призна, че това е така", заяви Лавров. "Да се надяваме, че това признание ще се прояви в действия на място", добави той.

В края на юли "Джебхат ан Нусра" заяви, че е скъсала връзките с Ал Каида и промени името си на Фронт "Фатах аш Шам".

В интервю за телевизия "Фокс нюз" Тилърсън заяви, че САЩ и Русия работят за намиране на сфери на взаимодействие в Сирия, предаде ТАСС. Двете страни концентрират също усилията си за разгрома на "Ислямска държава" в Сирия и стабилизиране на обстановката там, добави американският държавен секретар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Ивана преди 6 години
Няма проблем. Изтегляте се от Южна Осетия, Крим, Украйна и плащате компенсации.Веднага сваляме санкциите.
23
0
 
0
 
! Отговори
Aми закъсаха преди 6 години
Закъсаха на бензиностанцията -- ниски цени на петрола и на газта.No Future country !!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анализатора преди 6 години
"Ясно е ,че ние трябва да оправим тези отношения,не ние започнахме спиралата от не много позитивни действия и ние сме заинтересувани да се върнем към нормалното състояние на двустранните връзки ." Соросоидчета ограничени,Лавров дипломатично показва единственият път по който САЩ трябва да вървят за да се измъкнат от блатото в което са затънали,допускайки грешка след грешка от "политическият им елит".Светът ги взе за подигравка.Каква велика сила е САЩ,смях в залата.
21
8
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
На руснаците май им се отразиха санкциите щом почнаха да коленичат пред САЩ.Нали руснаците бяха много велики ,какво стана ? Аз не съм чул някога САЩ да са се молили на някой ,или някой да си позволи да санкционира САЩ ? Винаги се получава обратното и руснаците ако не слушат ,ще ядат нови санкции.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грустная лошадка го удари на молитви. Що така, нали Рассия щеше да пабедит как всегда а импортозамещение палучилос?!
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Масква иска да си оправя отношенията с вечния си враг САЩ ?Нали Импортозамещението щеше да направи от Русия велика държава, голям производител ?!Защо фалираха толкова бързо, нали имаха много нефт и газ, въглища и метали ?!Един народ, който е вечно пиян не може да успее в нищо, освен в задълбочаване на мизерията си.
18
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи и Лавров коленичи на килимчето.
17
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Крим е 100 процента украински. Какво е било едно време си е за едно времв. Сега е украински и взет насила с военни хватки . Няма договор , ченттябва да го върнат , нито онявена война. Точка.
16
25
 
12
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Вън от Крим! Иначе санкции!
15
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връщайте Крим на Украйна ! В 21 век краденето на територия НЕ трябва да има. Също така косово да се върне на Сърбия . Скоро изтича 100 годишния договор за беломорието и то да се върне на България! Аман от крадци.
14
26
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
В момента *** чака разрешение от САЩ, за да изнесе руски граждански самолети Суперджет за Иран. Защото е санкционна държава, а 70% от комплектацията на суперджета е от западни фирми. Толкова за "великата" ***.
13
29
 
13
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Супер, тавариш! Кога се махате от Крим? Щото друг начин няма, цайс;)
12
28
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тъжния кон лавров, по-познат като НАКОЛЕНКАДЖИЯТА пак е в поза партер. Нали санкциите бяха благотворни за пияните одеколонаджии, защо се молят за отмяната им??? Нима не искат просиа да се надигне от наколенките?? Що за патриоти са?? Хахааа, луди и въртоглави ги направиха, вече не знаят на кой свят са руските консумативи.
11
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чукча седи на брега, псува Америка, нарича ги бедняци!Друг чукча го пита защо ги нарича американците бедняци?Първият му отговаря:- Значи имаха пари да купят Аляска, а нямаха да купят и Чукотка, тия бедняци!И чикчите искат да живеят в Америка, също като повечето руснаци.
10
22
 
17
 
! Отговори
Сорос преди 6 години
Каква комедия наблюдаваме в наши дни - Боярищника на колене пред Уискито ;)
9
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва знае че сега се излага с тези молби, но много огладняха и вече се молят на Вашингтон за милост.
8
23
 
13
 
! Отговори
Социалист преди 6 години
Още не мога да повярвам как ЦРУ изигра руснаците.Излъга ги да покрепят Тръмп и сега ще страдат.Добре си беше да подкрепят Хилари.
7
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Русия е на килимчето пред Белия дом, нали санкциите не и пречеха?Защо САЩ не се молят на Русия?Защото САЩ са силните, богатите и умните, а Русия е бедна, слаба и пияна сибирска тьотка.
6
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Лавров хленчи пред Америка, а преди година какви велики закани отправяше ...
5
17
 
18
 
! Отговори
Красота :) преди 6 години
Алкохолиците реват и се жалват на каубоите - безценно ;)