Москва към Вашингтон: Да си оправим отношенията!

Външните министри на Русия и САЩ разговаряха в Ню Йорк
20 сеп 2017 07:21,
54
Москва към Вашингтон: Да си оправим отношенията!
Снимка: Reuters

Русия даде знак към Вашингтон за стопляне на отношенията.

„Москва е заинтересувана от нормализирането на отношенията с Вашингтон“, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров след среща с американския си колега Рекс Тилърсън.

"Ясно е, че ние трябва да оправим тези отношения. Не ние започнахме спиралата от не много позитивни взаимни действия и ние сме заинтересувани да се върнем към нормалното състояние на двустранните връзки", каза Лавров пред журналисти в Ню Йорк.

Още по темата

Двамата министри участват в сесията на Общото събрание на ООН, информира БТА.

Руският външен министър заяви, че основна тема на разговора му с Тилърсън е била Сирия. Той отбеляза, че американски и руски военни съгласуват планове за превземането на градовете Ракка и Дейр аз Зур, така че да не пострадат общите цели на борбата с тероризма.

По думите на Лавров, Тилърсън признал, че "Джебхат ан Нусра" е терористична организация и трябва да бъде унищожена.

"Днес ние напомнихме на нашите американски колеги, че и Джебхат ан Нусра, или как там сега я наричат, представлява терористична организация и подлежи на унищожаване. Рекс Тилърсън призна, че това е така", заяви Лавров. "Да се надяваме, че това признание ще се прояви в действия на място", добави той.

В края на юли "Джебхат ан Нусра" заяви, че е скъсала връзките с Ал Каида и промени името си на Фронт "Фатах аш Шам".

В интервю за телевизия "Фокс нюз" Тилърсън заяви, че САЩ и Русия работят за намиране на сфери на взаимодействие в Сирия, предаде ТАСС. Двете страни концентрират също усилията си за разгрома на "Ислямска държава" в Сирия и стабилизиране на обстановката там, добави американският държавен секретар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва се моли на Вашингтон ;)Нали Великая и Могучая нямаше проблем със санкциите, кво става сега ?!Кремълци са толкова жаллки...
3
11
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Aз си мечтaя кaто глaднaтa кокошкa дето сънувaлa просо!Aз съм ***,гей,*** нa Сорос,мaйкa ми е *** в a!
2
3
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Под такива статии за жалост рядко се четат трезви коментари....русофили, и русофоби го обръщат на замеряне с кал...А иначе - Москва води доста по-трезва политика от Вашингтон.А и алахогъзниците са си терористи "по религия" фронт Фатах...дрън-дрън - изтребление до крак!
1
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага след като върнете Крим, изтеглите войските от Приднестровието и спрете да подпомагате терористите в Донбас, Луганск и Донецк.