Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
19
 
! Отговори
у преди 6 години
И двамата сте от един дол дренки.
185
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха - Ха - Ха! Ако тоя изпука водородна бомба в Тихия океан, ще си падна от кеф! Трум пак само ще *** отстрани. Ха - ха -ха ! САЩ са жалки.
184
3
 
3
 
! Отговори
Не съм "замисле преди 6 години
Колко ли да е гневен, след като месеци по късно вкара С400 в сърцето на НАТО. Аз поне си помня за едни С300, които отказаха да работят в Грузия преди години по време на битката с Армения. Номера с троянския кон още работи.
183
1
 
2
 
! Отговори
развален телефон преди 6 години
Май го е нарекъл Iзкufял
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Замислен 208Просто интереси. Какво е цената на един свален самолет срещу отдалечаването на втората по численост армия в НАТО. Мисли, мисли...ами кво да правя, толкова ми е мисълта, не мога повече... :)) само знам, че оставам наведен ... в името на интересите... :)) всички "мирни" споразумения са завоалирана загуба на една от страните... )))
181
3
 
6
 
! Отговори
Замислен до 207 преди 6 години
Просто интереси. Какво е цената на един свален самолет срещу отдалечаването на втората по численост армия в НАТО. Мисли, мисли.
180
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗамисленОтговора ще е мълниеносен и безпощаден. И то не от нея самата...едно време сънчо беше с : "приказки под шипковият храст" :))този с "безпощадният отговор" себе си трудно може да защити ... от упор му свалиха самолета и кво ... след 6 месеца се цунка с стрелеца... )))
179
11
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Всъщност, нещата които се случват изобщо не са чак толкова сложни за разбиране. САЩ се опитаха да прецакат Русия в близкия изток /Сирия и т.н./, съответно Русия задейства "план Б". Нали не си въобразявате, че едни големи глави не са мислили 50 години напред във времето ?! Света съществува единствено и само въз основата на паритета. В момента не съществува сила на света, която би атакувала Северна Корея. Отговора ще е мълниеносен и безпощаден. И то не от нея самата.
178
4
 
17
 
! Отговори
Атанас Свиленов преди 6 години
Все някой трябва да играе ролята на трън в краварския заддник. Ким е много подходящ за целта. Верно на моменти прекалено влиза в роля, и вместо само трън го раздава огромно ракетно дилдо, ама това дава вкус на сериала и го прави интересен, гледан и оборотен.
177
2
 
11
 
! Отговори
Хичкок преди 6 години
"Сблъсъкът на прическите" Под които няма нищо.Епичен политически психотрилър с елементи на драма и трагикомедия. Никой вече не го гледа - тия омръзнаха на всички.
176
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е последния оцелял бастион на дивия съветски сталинизъм и Русия и Китай изпитват силно сантиментални чувства към поддържането на този музей-зоопарк най-вече чрез съвместна търговия. Спрат ли да им внасят петрол, храна и Мерцедеси за кюфтето, дори и колячите на режима ще се разбягат към китайската граница.
175
18
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Кимчо го каза най точно!!!Луд кравар!
174
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Ким.
173
13
 
21
 
! Отговори
Дум... преди 6 години
Брей колко севернокорейци пишат тук и защитават червения извратеняк.
172
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И комунистите на се стока, но е крайно време да се даде мощен отпор на американската ***, която си въобразява, че е господар на света. Да си стоят в измислената, изкуствена държава и да си правят гей паради. Да не се месят в чужди държави.
171
5
 
11
 
! Отговори
Я преди 6 години
На Прасето му изчезнала усмивчицата.
170
6
 
2
 
! Отговори
хопа преди 6 години
А така !!! Яша майсторее! Нашокай му щурото рижаво канче! Бой по главити и са бийти кат' мъже не си скубети бритона не си развакяйти прическите !!!
169
1
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До АндрейчоТа, кому е дадено, андречо, да се прави на Господ!?? Просветли ни!
168
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 189Въпросът не е дали ще остане нещо от КНДР(това САЩ го могат), а дали поне една ядрена бомба ще падне в САЩ... Да, ако САЩ загубят лидерството си, ще има смутни времена, каквито е имало след Рим... Но процесът вече е тръгнал. Такъв ни е късмета, на нашето поколение, ще преживеем още една национална катастрофа.... С неясни последици.
167
6
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Празчо сам си пали барбекюто................