Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наближава да дойде комунизма , и дано стане по скоро, бесплатно здраве , беспланто училище , качествена храна и работа за хората , омръзна на народа да гладува и боледува
145
1
 
24
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Хора .. карайте си такситата и стига сте лобирали за война. Ако си мислите, че ще седите с пуканки на топло пред телевизора докато се избиват САЩ и Северна Корея в ядрена война сте много далеч от истината. Целия сват ще страда много.. Разбирам, че сте бедни и нещастни и искате всички да са като вас, но ще стане по-зле и за вас. Човешката злоба ще ни затрие ...
144
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 161При комунизма се изяждаше всичко, защото беше качествено и вкусно, а сега народа клъвне от една помия, клъвне от друга и половината го хвърля защото му става гадно от помията.
143
4
 
17
 
! Отговори
Кръчмаря преди 6 години
КНДР е индикатора който показва смяната на световния лидер.
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 159При социализма нямаше тоалетна хартия и банани, а при капитализма имаме тоалетна хартия и банани!..ами не е вярно ... ама даже и да е така .. е, и?що пък трябва да има банани, да не сме в африка? прасковата е много по сочен плод!
141
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелото руско мммекере нещо се е разпищолило ама май ще яде бучака
140
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, явно като генерал Пършинг ще постъпи. Само че ще използва това прасенце за разобеждаване на въртоглавите комунисти!
139
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 150При комунизма всичко се изяжда и нищо не се хвърля в кофите,..ами това е рационално и прагматично ... другото се казва с простичкото - разхищение и прахосничество!
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понякога и малките камъчета обръщат голяма кола.
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма нямаше тоалетна хартия и банани, а при капитализма имаме тоалетна хартия и банани!
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-интересната деформация на капитализма е желанието на "управляващите",тяхното отношение към "масите" да е капиталистическо, обаче отношението на масите към тях да е социалистическо.ей това е много интересно явление! когато на някого му е изгодно - прибягва до "капитализъма" когато не му е изгодно - прибягва до социализъма!е нема такъв филм - или,... или...
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kим,накажи ги тези янки.
134
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но ядрената война ще се води на територията на САЩ, сега не е Първата или Втората световна, сега има балистични ракети които за часове могат да превърнат САЩ в димящ кратер.
133
0
 
12
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
САЩ само това чакат,да се появи някой диктатор с болни амбиции.Причина да се задвижи американската военна машина.Даже вече имат извинение и да започнат ядрена война.Да се чудиш за кой работи Ким всъщност.
132
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 151Кой "тоя път"? От 70 години такива *** като теб мечтаят САЩ да победи Русия,но умряха и баба ти и дядо ти...и баща ти и *** също ще умрат с такава надежда и ти няма да дочакаш победата на твоя любим САЩ над Русия, поради една единствена причина- никога няма да има такава победа. Да не ти обяснявам защо, нали?
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин и Англела Меркел се съгласиха, че единсвеното решение на кризата в Северна Корея е чрез дипломатически преговори.
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма всичко се изяжда и нищо не се хвърля в кофите, а при демокрацията днес в евроатлантическа Бъглария има богати хора които печелят добри пари и хвърлят много храна в кофите и бедните и пенсионерите могат да ровят за огризки, българските евроатлатнически пенсионерите дори намират остатъци от френско синьо сирене в кофите които богатите са изсхвърлили а пенсионерите в севена корея не намират синьо сирене в кофите!
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
146 Той 41-ва година и един друг откАЧЕН ФАШИСТ ТРЪГНА ДА ВКАРВА ДЕМОКРАЦИЯТА В МОСКВА, АМА НА 20 КИЛОМЕТРА ОТ НЕЯ СИ ОСТАНА.
128
4
 
6
 
! Отговори
morelini преди 6 години
И Доналд Тръмп и Ким Чен Ун трябва да бъдат свалени от власт и докато за първият това е възможно,то за втория е мисия невъзможна.Ще я започнат някаква двамата и може да стане световно мазало....
127
4
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
А пък българските прими още не са разбрали откъде изгрява слънцето и гледам ги все се затичват на Запат(както вчера направи президента ни Радев) да посрещат изгрева на слънцето, а то все взема че се покаже от изток-както направи и сега-пак изгря от Изток!